Нашите кухни - 63

• 136 735
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
А дали е удачно да се боядиса алуминиева лайсна, предлагат прахово боядисване?

п.п. и дали има такъв аксесоар из нашите магазини?

# 676
  • софия
А дали е удачно да се боядиса алуминиева лайсна, предлагат прахово боядисване?
Мисля, че няма как да боядисаш алуминий прахово. Т, на която се пече е много висока.

# 677
  • Варна
Ами не знам технологията, останах с впечатление, че говорят за прахово боядисване. Видях и боядисана решетка на аспиратор за клиент, който е искал отдолу аспиратора да е с цвета на кухнята ...

# 678
  • софия
Ние също боядисвахме доста неща прахово - решетки за парното и за вратите на банята и килера, радиатори, но никое от тези неща не са били от алумий. Аз имах идея да боядисвам кухненския цокъл прахово, защото готовия бял не ми харесва, но майсторът каза, че няма как да стане точно, защото е алумий. За всеки случай, може да провериш и второ мнение.

# 679
  • Раковски
Не съм правил, но съм чувал от колеги, че водобрана може да се боядиса прахово, струва малко пари.
Този аксесоар ако е решетката над мивката съм го виждал само в комплект с мивка на тека.

# 680
  • София
Здравейте, харесала съм тази мивка, при която има възможност да се монтира и дозатор за сапун/препарат: https://www.tehnomix.bg/blanco-rondoval-lenena . Въпросът ми е кой пробива тази допълнителна дупка за дозатор- при монтажа на кухнята майсторите ли? Всякакъв дозатор ли може да се монтира?

# 681
  • Варна
Мерси shadowman, и на мен ми казах, че не струва много, но пък е вариант евентуално за такива като мен дето алуминиевите лайсни им бодат очите.

Решетка е, без рендетата от снимката.  Мерси!

Вчера за първи път ми предлагаха вратички, направени от масив + мдф. За този профил например, рамката отстрани е масив а средата е мдф. Не бях чувала за такава комбинация. Плюса пред изцяло масив била, че при МДФ няма линейно изменение както при масива и съответно цялата вратичка се държи стабилно/ако приемем, че при масива може да се получи т.нар. измятане/. Другото е, че от МДФ не можели да ми направят малки вратички като тези в тази кухня/малките горе/

Последна редакция: чт, 16 юни 2016, 11:36 от Flash*

# 682
Ива, в магазина на Бланко със сигурност могат да ти  пробият отвори, когато купуваш мивката.  
http://www.evroset.bg/contact/default.html
Аз съм си слагала техен дозатор, не знам друг дали би бил съвместим.

# 683
Здравейте, харесала съм тази мивка, при която има възможност да се монтира и дозатор за сапун/препарат: https://www.tehnomix.bg/blanco-rondoval-lenena . Въпросът ми е кой пробива тази допълнителна дупка за дозатор- при монтажа на кухнята майсторите ли? Всякакъв дозатор ли може да се монтира?

На нашата мивка става всеки дозатор,така че и на тази би трябвало да е така.

# 684
Здравейте, а на всяка мивка ли може да се сложи дозатор? Аз още не съм избрала конкретен модел, но искам да е гранитна и да има дозатор за сапун и дозатор за препарат.

# 685
  • Някъде на път....
Здравейте, а на всяка мивка ли може да се сложи дозатор? Аз още не съм избрала конкретен модел, но искам да е гранитна и да има дозатор за сапун и дозатор за препарат.
Може да се направи отвор за дозатор и на иноксова, и на гранитна мивка - стига да има достатъчно място на самата мивка.  Peace

# 686
А може да се направи и дупка на плота. Тогава предполагам го прави фирмата, която реже отвора за мивката примерно в него.

А за кръгла мивка - винаги се чудя, как успявате да измиете тава в такава кръгла мивка. Аз полудявам ако трябва да измия всъщност каквото и да е в кръгла мивка, но това съм си аз  Peace

# 687
  • София
А може да се направи и дупка на плота. Тогава предполагам го прави фирмата, която реже отвора за мивката примерно в него.

А за кръгла мивка - винаги се чудя, как успявате да измиете тава в такава кръгла мивка. Аз полудявам ако трябва да измия всъщност каквото и да е в кръгла мивка, но това съм си аз  Peace

Знам, че може и на плота, но съм нещо консервативна относно тези дупки по плота- все ме е страх да не влезе вода, да не се раздуе, а много мразя силикон за уплътнение. Затова предпочитам монтаж и на смесител, и на дозатор върху корпуса на мивката. Може и да не съм права, знам ли.

Сегашната ми мивка е кръгла- ами супер удобна ми е, затова ще повторя формата. Идеално си измивам тавата от фурната (с най-големи размери). От друга страна и мястото ми е ограничено, та и затова.

# 688
  • Някъде на път....
Аз също НЕ препоръчвам да се прави дупка на плота поради ред причини....

# 689
Е ако мивката е за вграждане под плот, щеш не щеш, пробиваш - и за батерия, и за дозатори....

Общи условия

Активация на акаунт