КГБ = Клуб на Готините Баби - 167.

• 78 078
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Римарче,  Hugтова е само стаж 3 месеца, трябва и да събира някакви точки/ не обясних точно, друга е думата, заместена от мен с точки/.Не е свързано със започване на работа.Цяла година е кандидатствала, на различни места и не е станало нищо. Това са НЕ платени стажове, а и дали ще стане, то е само интервю.

Детето ни е умно и няма начин да не го вземат. Тъкмо ще види нещата отвътре. Щом е за стаж и точки, няма проблем. После бих желала да си поговоря с нея, но когато приключи. Интересно ще ми е нейното обективно мнение.

# 616
  • София
Привет красавици. Ей, големи сте писателки. Четох, четох, да видим какво запомних Wink
Даа, студът е направо безпощаден.
ЯНЕ, рано си прибрала ботушите. Помня как през 1976 на 1.май валя сняг в София Nature Snowman
От ИХА получих една прегръдка доброта Hug Миличка и ние с гаджето оставаме сами. Децата заминават при бабата и дядото на снахата, че там са пристигнали и родата от Варна, та да се видят. Честно казано не се кОсим. Да вървят със здраве, а ние като отвързани - 100 идеи имаме как да прекараме почивниците Wink
СВЕТЪЛЧО... Embarassed Нали клетва съм се клела да помагам бе маце. За добрите чувства - благодаря smile3521. Взаимни са newsm51 Честита ти придобивка, а на теб нова позиция в домакинството - Оператор на стъкломиячка Joy
МАРИНКА, каква ти вълшебница съм... Да беше чула Лъчката снощи как нареждаше, че не ме обича, че много го натискам и никога няма повече да дойде при мен. Като спря болката се разделихме по живо по здраво, като първи приятели Joy
ФУРИЙКА ни навести и много ѝ се радвам-свежа сила в нашите редици. Ще стисна едни палци на 10.май за късмет на доброто ви момиче Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed За разсада не се тревожи, Дано да стане, ама ако не стане, пак ще си те обичаме Hug
КАРИ, при вас за плаж, при нас за ски. grinning039 cold Като обясняваше как на едрогабаритните яйца не можеш да нахлузиш тесните украси, ме налетяха някакви спомени Embarassed... В поликлиниката имахме един колега, дето се славеше като голям любовник и все се жалваше, че презервативите все едно, че ги правели за виетнамци hahaha Joy Ти да видиш...Мъка, мъкаааа Wink
РИМАРЧЕ, печелиш торбата с прегръдките Hug Hug Hug
АЙША, посмях се на разказа ти, представих си те как разоръжаваш въоръжените в автобуса. Екшън от всякъде #2gunfire  Както казваше Кари, нали вече премина средата на седмицата, трябва да се оправяш. Ще, ще.
Хайде да слагам вечерята, че ММ започна да наднича и да се върти около кухнята. Окъснях тази вечер, ама си поговорих с вас. Е, то много убавини на едно място нЕма. Не може и това тука, и онова там и душа в рая... Wink

Брей, 4 нови поста. Отивам да вечерям и после ще си имам четиво.

# 617
И при нас студ, студ, студ! Пак цял ден вътре. Ама  не скучах. Докато малката спеше- третокласник, след като я взеха-второкласничка. Свърших в 19. За утре имам пак второкласничката и първолаче, за четвъртък-третокласник и четвъртокласничка.
Идва ми малко в повече, ама идват  празници, та ще има почивка.

Фури, успех на момичето!
Айша, пий чай с джинжифил. Помага за кашлицата. Има и една СОКОЛОВА захар. Също много помага.

Фло, това дето написах е майтап и е  било манталитета на нашенки преди 2 поколения. Сега сме си баш гражданки и не ни пука. То клюки и одумки пак има, ама не им се връзваме.
Иначе селските ми баби ме учеха на друго. Едната: "Като минеш покрай някой човек, поздрави го! Няма да те заболят устата." Другата: " И да не  зАспиш, а да учиш! Чу ли?!"  /И отгоре на всичко идваше да ме проверява дали  все пак не съм заспала./

На всички  дами-споменати поименно и неспоменати, лека нощ и утре да се събудим всички живи и здрави!

# 618
Добра вечер и от мен Hug Hug
И при нас студено.До обяд валя.После ту уж слънчо,после облаци.
Ненормална работа.
Сега погледнах навън- яснооо със звездички.Дано не познаят за нолкова ниски температури и слави за сутринта ,че китките навън ,разни растения из градината и т.н.

Светълчо незная каква е твоята стъклочистачка ,ама аз си купих точно стъклочистачка като тези с които мият стъклата на колите по бензиностанциите.купих си и една по-дълго дръжка - еми улеснение си е. После само дооправям козметично Joy Joy Първо се зачудих на Айша ,че ти препоръчва да запазиш бележката за гаранция,но после "загрях",че твоята си е машинка ,а моята проста миячка Joy Joy
Приключих с почистването.колкото- толкова.
Утре след  работа с ММ ще ходим за агнето.После ще пазарувам за празника.Трябва да си направя списък,за да не пазарувам пак по памет.
В петък ще правя курабии и козунак newsm78.В събота щерките ще боядисат яйцата.Е- и аз се включвам с някое и друго.
Каним се тази година месцето да го направим на пара,а не във фурната.Ще видим какви майстори ще сме. И дроб сърма.И салата.
Великденско меню.

Ще ходим и в чирпан.И там ни очакват.
Навсякъде ядене.После  обиколката / по Айша/ расте.

ставам.Да изгладя разни дрехи ,да събера  храна на ММ за утре и разни други битовизми.
Спокойна нощ на всички. Hug Hug

Сетих се  ,че пазарувате  бели яйца. Ако не успеете- потърсете блога на Ваня Джоржевич .Там тя показва как могат да се избелят яйцата с оцет.

Нашите кокошки на село са преобладаващо червени и шарени и яйцата за по-тъмнички,но за сметка на това пък са от свободни и щастливи  такива Grinning
Имаме и една бяла,но бяло яйце до сега няма. newsm78

# 619
Айша, моята торба с прегръдки е за теб. Абе момиче, и теб си те бива в писането - интересно, картинно, хумористично, а че и винаги полезно! Ще вземем и теб да номинираме за писателската награда на бг-мамма. А?  smile3523
К.А.Г., да не би да имаме общи баби? Та дори и със "зАспиш". Как ти е косата? Моята пада, пада, пък спря. Което не попречи на ММ, стоейки зад стола ми над мен, да възкликне "Олеле, моето момиче! Ама то теменцето ти съвсем е светнало без коса - тя съвсем оредяла." Ласкаво, нали?  #Silly
Гъбче, пък с теб утрешното ни разписание общо. И менюто също. Само дето в твоята програма няма моя проект "Поръчване и капариране на козунаци с пълнеж" в съседната пекарна.
Флоранс, намери ли бели яйца? Аз не.  finger Hands Fist

А моите клети дечица - в болница Софиямед. Малкото - с извадени 3 сливици. Драматично. Уж с лазер и с пълна упойка, обаче с кански викове и плачове. Пък влязъл в операционната съвсем спокоен и безстрашен. Следобяда само скимтеше тъжно като пребито клепоухо кученце. Твърдеше, че си спомня. Нима не са го упоили като хората?!? Абе, доктори /да прощават приятелките в темата, за първи път в живота си дръзвам да промълвя кофти за докторите/. Умът ми не го побира.  Banghead Rage

smile3550 grinning012 bath smile3507

# 620
  • София
Здравке, с местна упойка е операцията. И на мене ми я правиха на 5 год. Боли, но се забравя. Но помня, че доктора ме излъга и после го мразех.
Обеща да ми даде  шоколадов сладолед след операцията. После се измъкна, че в столовата на Правителствена нямало.

# 621
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Айша, много ти благодаря. Безценна си с твоите практични съвети.
Не знаех, че трябва да се пази и кутията и я сложих в камината да я изгорим, като палим огън. Утре ще си я прибера.

Великденското ми чистене е до кривата круша. Май ще ми остане и за след това част от него.

Здравче, милият Йойо. Стрес си е за децата тази операция и това си е. И нашата Ели беше много сдухана два-три дни, а на приятелката ми дъщеря й цяла седмица беше в шок.

Последна редакция: вт, 26 апр 2016, 23:43 от svetal4o27

# 622
Среднощен привет и от мен !
докато ви изчета и стана никое време ,приспа ми се ,но  ако сега не се обадя , за утре не знам дали ще ми остане време;
Започнах Великденската подготовка .  У нас вече мирише на Великден .Вчера правих курабии по рецептата , която съм ви е дала в нашите рецепти. Станаха много хубави-сипкави и хрупкави.
Днес пък от същото тесто правих рула с мармалад и орехи.
В четвъртък ще боядисам яйцата , но  бели не можах да намеря , та ще са кафяви ,но не са от най-големите  че ръкавчетата да могат да влизат . Може и с желатин да направя ,ще видим . Мисля и козунаци да направя една доза в четвъртък и една доза в събота. Като казвам доза ,става въпрос от 1 кг брашно излизат два по големи или три по малки ,зависи от формата . Миналата година и по миналата  ги правих от една рецепта от интернет. Ето тази. Стават сполучливи и вкусни.
http://-spam-/kozunak-klasicheska-retsepta/3/ Като че ли  не ще да се отваря страницата- Козунак класическа рецепта
Агнешко ще купим в петък охладено , има го навсякъде и дроб сърма . Очаквам големите деца  в петък вечер да се дойдат . Малките са при нас и тези дни си имам доста ангажименти. Големи са , но то закуски , обяд , вечеря , пране , гладене .
За Великденско чистене време не ми остана. Ще се случи  след Гергьовден , като се стопли.
Утре ще си пусна прахосмукачката с пара ,ще забърша навсякъде , ще си украся празнично ,после в банята , а от 18.30 сме канени  с ММ на заведение.
Айша  скорошно оздравяване !
Светле ,разсмя ме с  умника Лъчко . Представям си го  как се разправя с д-р Фло и как й нарежда hahaha Честито ти нова придобивка за стъклата. Мен стъклата не ме притесняват , но щорите ги ненавиждам. Кога ли ще ме прехване и ще ги изхвърля. Ще си сложа  плътни завеси.
Гъбче Hug ние като се събираме на Джурково , така го правят агнето на пара. Става много вкусно .
Здравче, бързо да се оправя  Йойо ! Душичка, как гадно боли . Спомням си тази режеща болка и никога  няма да я забравя . Неприятно е, но щом пречат по добре да се махат . На внука също ги махнаха  и трите като беше малък  и от тогава спря да боледува .

Момичета , вчера исках да влезна в нашите рецепти  и въобще не ме пусна. По късно пак се мъчих и не успях. При вас как е ???

Имаше още много неща да отбележа , но вече много ми се спи , та спирам .

Лека и спокойна нощ дружки ! Kissing Heart Kissing Heart Kissing Heart Kissing Heart

# 623
  • Кубрат/ Пишурка

Добро утроооо! Чакате си кафето, а? Ето го, заповядайте:

# 624
ДОБРО УТРО , ДОБЪР ДЕН! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ , ПРИЯТЕЛКИ!

Всеки ден с вас ми е любимият ден.

Всеки ден е едно ново начало. Позволи му да се сбъдне.

Късметлии са тези, които намират нещо красиво дори в обикновените неща.

Не позволявай на животът да те ОЗЛОБИ
Не позволявай на болката да те накара да МРАЗИШ
Не позволявай на горчилката от живота да ти отнеме неговата СЛАДОСТ
Гордей се , дори целия свят да е срещу теб , ти все още си ДОБЪР ЧОВЕК

Пази боже от неканен гост , от гнил мост и от човек прост на голям пост
Нар.творчество

# 625
  • София
Добро утро и от мен.
 Hug Hug за среднощните и за ранобудните писателки.
Аз продължавам да ходя по следите на белите яйца Simple Smile. Вчера отидох в Метро, сигурна, че там ще има. Да, имало, но се свършили час преди аз да отида. Напълних една количка с разни други неща и се прибрах. Стоварих напазаруваното и отидох в един квартален магазин, дето много често зареждат. Да, имало, но свършили и пак очакват. Напълних и от там торбите. Скоро не бях пазарувала в такива огромни количества newsm71. Покрай обяд пак ще надникна. Ако има, има. Ако ли не ще вапцам от другите. Здраве да е!
На Йойо да му мине като на кученце и пак да лудува, и мъдрости да ръси.

# 626
Здравче , бързо и  лесно въстановяване от операцията на любимото ти внуче !

Stop Heart Eyes Heart Eyes

# 627
Фло мила, и аз вчера и завчера си потроших краката за бели яйца - както пухтейки като локомотив "лекичко" ходя  newsm27. Йок бели яйца. И при мен "Чакахме, обещахме, не получихме", "Току-що ги свършихме"  smile3511

Та сестрице - видиш ли някъде - мигом телефонче моля те. Пък ако си с колата - грабвай направо 30 и за кьопавата баба З., и за болното й внуче-геройче.
 newsm17

Тази сутрин ми проговори, юначето. Пък аз за забавление и разтуха му прочетох по телефона Багряниното "Рано раниха децата..." Разказах му за великденския неизгарящ огън, дето пада от небето. Абе - бабешко телефонно отглеждане.

Благодаря ти, Ихичка, възстановява се с шеметна скорост.

newsm10 smile3502 smile3501

# 628
Айде и аз с малко поезия.

easter easter easter

„Великденски помагачи“

от Елисавета Багряна

Станаха рано децата
да боядисват яйцата.
Мама боите размива.
Всекиму в канче налива.

Колю червената иска.
Пешка за синята писка.
Гого се дигна на пръсти,
жълтата грабна чевръсто.
И най-подир за Лиляна
само зелена остана.

Мама подаде яйцата
и посъветва децата:
- Умни и мирни бъдете,
дрехите чисти пазете!

Но щом тя вънка излезе,
сякаш че дяволът влезе.

Колю катурна боята
право на Пешка в полата.
Тя запищя и с яйцето
шибна го силно в лицето.

Гого при тях се завтече,
но си белята навлече:
двамата, кой както свари,
нему яда си стовари.

Бутаха маси, столове,
цапаха бузи, носове,
викна да плаче Лиляна,
цяла в зелено заляна.

Мама отвори вратата
и що да види, горката:
изпотрошени яйцата,
вапсани цели децата.

# 629
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
А така сега! На жените им било забранено да чистят в сряда...Пък аз тъкмо се канех да свалям пердетата и да почвам.

Проверихте ли в Лидл за бели яйца? В брошурата пише, че имат от обогатените.

Луси, не съм те аз разсмяла с Лъчката, ами Фло. И аз от нея научавам подробности. Даже от темата научих, че са били на зъболекар. Joy

Здравче, браво на Йойо! Ще му мине на детето, ама си е зор.

"Пази боже от неканен гост , от гнил мост и от човек прост на голям пост"

На неканен гост се радвам, особено ако е обичан човек, ама от човек прост се плаша, даже и да не е на голям пост.

И сега какво, да чистя или да не чистя newsm78

Общи условия

Активация на акаунт