Притеснения за нежелана бременност

• 4 205
  • 21
  •   1
Отговори
Здравейте,

Аз съм момче на 17 и искам да попитам за приятелката ми, която е на почти 16, правим го от 3 месеца ВИНАГИ със предпазни средства и два пъти презерватива се скъса (гледах да не свършвам в нея, но все пак решихем да вземем ескапел), но взе Ескапел и двата пъти, може би се притеснявам излишно, но не съм безотговорен като другите момчета и да не ми дреме за приятелката. Преди 1 месец се скъса презерватвива пи ескапел и сега цикъла и закъснява с почти ден 1 ден (още не е дошъл, трябва да и доиде на 30-ти - 31-ви днес е 31-ви) дали това е симптом, иначе относно другите симптоми няма нито един като (главоболие, отпадналост, умора, болезнени гърди, гадене и т.н.). Четох, че от ескапел може да закъснява цикъла или от стреса, защото тя много се уплаши като се е скълал, нищо, че взехме предпазни мерки. Притеснявам се за нея най-вече, защото се стресира доста. (Бих Ви помолил да не ми критикувате, направил съм всичко възможно за предпазване от бременноста, всичко го приемах/м отговорно).
Аз лично не мисля, че има шанс да е забременяла, но всичко се случва. Ако може и вашето мнение по въпроса?

Последна редакция: чт, 31 мар 2016, 11:31 от petionkt

# 1
Хапчето е много силно и е възможно да доведе до такива промени и измествания, особено при 2 приемания за толкова кратък период.
Щом се е скъсал преди месец вероятността да е била в овулация е малка.
Може да направи тест вече, но ако е отрицателен и не й дойде в близките дни е хубаво да иде на лекар (обикновените от аптеката в началото е възможно да не "хванат" бременността). При кръвен със сигурност ще се разбере, но щом е непълнолетна няма как да стане без родител.

П.П. Попрегледайте как се слага презерватив, не е нормално да се къса така често, някъде грешите.

# 2
Хубаво е, че сте съвестни и мислите за последствията, но е добре да отидете на лекар и да се посъветвате за предпазване. Много е възможно да и изпише противозачатъчни хапчета. По добрият вариант са от приемане на ескапел толкова често. Секса е удоволствие за двама, ако всеки път се притеснявате от бременност, няма смисъл изобщо да си причинявате тази мъка.
Не мисля, че е бременна приятелката ти, но е много възможно да е направила голям бъркоч с хормоните си, което пак води до лекарският кабинет.

# 3
Ескапел не се приема толкова често, ужасно може да и навреди.
Помислете си за противозачатъчни наистина (само след разговор с лекар).

# 4
Малко вероятно родителите на 15 годишно момиче да подскочат от радост и с готовност да я заведат за хапчета... А и те съвсем не са безобидни.

# 5
Определено е така, ама май трябва да се избере по-малкото зло.

# 6
Със сигурност ако няма предпоставка за изписване на хапчета е по-добре да не взема от толкова годишна възраст. Нито пък да се приема толкова често Ескапел.
Най-вероятно са й се разбъркали хормоните. Аз не съм вземала, но имам приятелки, които са и след това са имали някакви проблеми с цикъла.

Аз също ви съветвам да наблегнете на заучаването на правилното поставяне на презерватива. Няма логика при правилно поставен презерватив да се скъса ако си е в срок на годност.
Най-вероятно оставяш въздух вътре и от това се скъсва. Задължително притискай добре контейнерчето след поставяне за да извадиш целия въздух.

С една приятелка преди години се бяхме излигавили и тя си сложи презерватив до лакътя, а аз до коляното и не се скъса! При това натягане не се къса, представи си тогава при полов акт как би се скъсал при правилно поставяне. Достатъчно здрави са. Погрижете се за това. Сексът е хубаво нещо, но трябва да си отговорен преди всичко и това да се изпие хапчето след гафа не е достатъчна отговорност.

Успех Simple Smile

# 7
Пич, Ескапел се пие максимум веднъж-два пъти годишно, ще й съсипете организма. Изобщо не е отговорно да се гълтат лекарства, без да се прочете листовката.

За презервативите - купувайте свестни, не по петдесет стотинки. Няма да цитирам марки, за да не ме отчетат като реклама, но прочети малко из нета кои са лидерите в бранша и купувай от тях. Ще имате по-малко фира. И, както са ви посъветвали, хвърлете едно око на инструкциите как се слагат и/или изгледайте някое клипче в тюба. Не е нормално да се късат на всеки секс - или са супернекачествени, или не знаете как се слагат правилно.

Тъй, успех!

# 8

За презервативите - купувайте свестни, не по петдесет стотинки.

Абе те са на по 16-17, хормоните бушуват и сигурно правят по 3 пъти на ден! Ще им отидат джобните само за презервативи... Joy
Не слагат сигурно правилно. Изкарвайте въздуха от шапчицата и гледайте да не се лашкате, като животни!  Laughing Все пак може да смените и марката презервативи!  Wink

# 9
Момичето е попресъхнало и за това го е скъсал... въздуха му не е проблема  Crazy
За закъснение с 1 ден не се вдига патаклама... особено пък след ескапел.

# 10
Момичето е попресъхнало и за това го е скъсал... въздуха му не е проблема  Crazy
Не е задължително. Има си упътвания към презервативите и да, въздухът е доста основен.

# 11
Относно презервативите Simple Smile ВИНАГИ ДЮРЕСК!!! (веднъж беше пресъхнала и затва се скъса, а бяха DUREX екстра сейф)

# 12
Абе честно, къде го слагаш, като е суха, има си техники за тази работа! Laughing

# 13
Ох, добре че ти подсказаха  Mr. Green
При тази възраст е малко вероятно, но ще се направим, че ви вярваме. Не е хубаво да правите секс в такава ситуация, причинява се болка, възможни са и здравословни проблеми.

# 14
На мен пък  от стрес, че мога да съм бременна ми се забави с 10 дни  Mr. Green
Което ме стресира още повече  Joy

Общи условия

Активация на акаунт