Плетем красоти за топлите дни .. тема 95

• 108 305
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
Има момичета, които дават.
Освен това има тук и майсторки, които успяват да се оправят и само по снимката.
Няма лошо момичето да попита.
Аз, лично, не мога да помогна, но мога да и дам идея да погледне при осинките. Там са разчепкани дори моделите на известните дизайнери безплатно  Peace

http://club.osinka.ru/forum-12

# 121
Идеята ни е да спрем това безплатно раздаване на платени модели. В осинка разгадават моделите. Да, и превеждат безплатно, факт.
Само че с описания и продажби хората си изкарват хляба. Не си уплътняват свободното време, а си изкарват хляба.
Има и друго - всеки от нас волно или неволно е взимал платени модели. Така се е случвало, било е дълги години непонятно как може един модел да се плаща.
Само че тук мнозинството плетачки не си цени труда.
Е, навън си го ценят и така трябва, наистина.
Поне безплатното споделяне неща да не се афишира, да се прави на лични.

# 122
Ами то няма как да стане скритом на ЛС, ако не се попита явно във форума.
Всеки сам има право да си прецени ползите/загубите от труда и творчество. Това тук е форум за взаимопомощ. Дават се и юридически, и медицински и всякакви други съвети безплатно.
Нека който може и желая да помогне, който не желае - да прескочи темата.

# 123
Всеки сам има право да си прецени ползите/загубите от труда и творчество.

Тоест? Ако вие не цените своя труд, не обезценявайте чуждия, моля. Тук става дума за чужд труд.
И не, няма да подмина, защото въпросът е принципен, не за конкретния шал.

# 124
Всеки сам има право да си прецени ползите/загубите от труда и творчество.

Тоест? Ако вие не цените своя труд, не обезценявайте чуждия, моля. Тук става дума за чужд труд.
И не, няма да подмина, защото въпросът е принципен, не за конкретния шал.

Желая успех в борбата за Вашите принципи.
Добре че има и други, безпринципни, защото инъче нямаше да имаме какво да плетем...

# 125
  • в здрача
Освен това има тук и майсторки, които успяват да се оправят и само по снимката.
Няма лошо момичето да попита.
Това ми напомни един разговор.
-Защо не продаваш нищо плетено?
-Защото никой не го купува. Бабите стоят отпред на пейката пред магазина, гледат модела и го заплитат.

Издават се вестници, списания от десетилетия с модели. Те не идват от нищото - някой ги е измислил, описал и някой друг му е платил за да го направи, че да издаде съответното списание/вестник. Напоследък срещам груби грешки в дадени бг вестници в описанията. Все едно са писани от човек, който никога не е  хващал куки или просто е взел едно описание и е заменил някоя и друга думичка. Констатирам просто факт, не търся причини.

Да, помагаме си, да помощта е безплатна, но не е задължителна, т.е. никой не е длъжен да помогне на другия - всичко е на свободна воля. Един да поиска, друг да няма време, желание и да противоречи на принципите му да даде.

Нека запазим добрия тон  Heart Eyes

# 126
  • Бургас
Неприятно дааа... и грозно. Винаги сме си помагали. И в този ред на мисли, няма човек който да не е теглил филм от замунда, а знаете ли че ако в Англия / примерно /се опиташ да изтеглиш филм какво става? Има доста да поживеем докато станат някои неща

# 127
..............
Добре че има и други, безпринципни, защото инъче нямаше да имаме какво да плетем...
Не е като да няма какво да се плете и без чуждите платени схеми.... На мен ми е много по-приятно да плета по собствени проети. Снимките от списанията и от интернет са ми за вдъхновение, но ми е скучно да повтарям проекта на някой друг. Така съм се научила на много неща, включително и на самото плетене, препоръчвам този начин - сами си правете моделите, схемите и плановете, мислете, изчислявайте и фантазирайте, удоволствието и ползите са много по-големи.

# 128
Ако знаех, че ще предизвикам спор, просто щях да подмина форума...
Много съжалявам!
Благодаря на момичетата, които "заеха моя страна"! bouquet
Само за справка - ако някой иска да купува авторски материал вероятно няма да е във форума, а в ел. магазин...
Но за да спря полемиката - забравете!

Хубав ден на всички, спорни плетки и... без нерви, когато някой поиска съвет! Безмислено е! #Crazy

# 129
  • там където има винаги вятър
Виждам че се е стигнало до спор относно платените модели.
Като "плетачка от дъжд на вятър" да споделя нещо:
Преди 2 години харесах един модел на детско елече - платих за него, "блъсках" се с англ. съкращения, дори една добра душа от тук ми помогна с превода Carmela Biscuit bouquet
Споделяйки оплетеното вече елече в една група във фейсбук, доста хора се обидиха че не давам модела. Не са нищо някакви си 10-тина лв. които платих за него, но жената изрично молеше да не се разпространява модела. И мисля че постъпих правилно  Peace

тити, права си че доста хора не си ценят труда. Дъщеря ми е жив пример за това, вярно е че не си изкарва хляба с нещата които прави, но................по цяла нощ се занимава с нещо и накрая цената е почти само за материалите, а трудът й  #2gunfire Причината - държавата ни, градът ни, доходите ни...... newsm78

# 130
Ами нали точно за това иде реч, да си помагаме, който с каквото може (на теб са помогнали с превода на съкращенията не със заплащане предполагам). Ако не можем/не искаме да помогнем просто да отминем, а не да скачаме с "никога..." и "да спрем...". Естествено е да се съобразиш с молбата на автора на модела, но тогава има начин любезно да се обясни отказа. Освен това някой може да предложи само схема на плетката, а човек сам да си нагоди бримките, свивките, оформянето на деколтето и тогава моделът няма да повтаря точно платения. Зная, че има доста книги с модели, които са сканирани и качени из пространството (повечето са от времето на баба ми). Може и момичето което пита да е съвсем ново и да не знае как и къде да търси. Та тук са писали и момичета, които не могат да плетат и са споделяни клипчета, за да им се покажат техниките. Какво? И на тях ли да отговорим да се запишат на платени курсове, за да ги научат да плетат?
На мен, лично, момичета от този форум са ми помагали много и благодарение на тях имам оплетени страшно много неща. Нямам умението сама да измислям моделите, но със схема на плетката сама си нагаждам всичко останало и често си правя подобрения.
Много ми липсват някои от старите потребителки, които са страхотни майсторки и съветите им винаги са били от полза...

# 131
  • там където има винаги вятър
Жалко, че последните страници са изписани само в спор  Sad
Но мисля че всичко стана заради начина по който беше написано "безплатно схемичката", въпреки дадения линк.
Скрит текст:
видях го, ама го искам безплатно Wink

А тити е страхотна плетачка - майстор  Peace Разбирам я че се обиди, заради труда който полага.
Тук е ясно, един плете - продава и не иска други да печелят на гърба му.

А какво ще кажете за готварска тема където повечето не дават рецептите на правените от тях неща  newsm78 Но с времето се свиква към кого как да се обърнеш, как да помолиш и най-вече да благодариш - нещо което за съжаление е рядко.

Всеки е прав за себе си.

# 132

Никога не давам платени чужди схеми на други безплатно.

Но бас държа, че взимаш Grinning   Joy

# 133

Виждам че се е стигнало до спор относно платените модели.
Като "плетачка от дъжд на вятър" да споделя нещо:
Преди 2 години харесах един модел на детско елече - платих за него, "блъсках" се с англ. съкращения, дори една добра душа от тук ми помогна с превода Carmela Biscuit bouquet
Споделяйки оплетеното вече елече в една група във фейсбук, доста хора се обидиха че не давам модела. Не са нищо някакви си 10-тина лв. които платих за него, но жената изрично молеше да не се разпространява модела. И мисля че постъпих правилно  Peace

тити, права си че доста хора не си ценят труда. Дъщеря ми е жив пример за това, вярно е че не си изкарва хляба с нещата които прави, но................по цяла нощ се занимава с нещо и накрая цената е почти само за материалите, а трудът й  #2gunfire Причината - държавата ни, градът ни, доходите ни...... newsm78

Ясно,  дала си схемата на 1 човек безплатно (  "жената изрично молеше да не се разпространява модела"), вместо да се "блъскаш" се с англ. съкращения.........  Rolling Eyes Да не говорим, че се намират много лесно и не е "блъскане". И твоята принципност е  много избирателна  #Crazy

# 134
  • София
Никога не давам платени чужди схеми на други безплатно.

Но бас държа, че взимаш Grinning   Joy
Ако държиш ще се хванем на бас.

Общи условия

Активация на акаунт