Плетем красоти за топлите дни .. тема 95

• 109 075
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
  • в здрача
С различен модел плетка (по-рехава) от показания модел на кука 4 и с подобна прежда на дебелина изплетох бебешка пелена. За размер 100/100 см ми отидоха 500 гр.
По принцип в описанието на преждата има и разход, той е за гладка плетка на 2 куки и е ориентировъчен. Колко голямо мислиш да е одеалото? Принципно одеалата излизат над 1 кг прежда.

# 421
Не съм мислила колко ще е голямо..всъщност просто много ми хареса плетката, а и самото клипче, понеже е показано достатъчно бавно и реших, че ще се справя с него.
Просто се чудех как се смята разхода, как знаете колко прежда да купите Simple Smile

# 422
Здравейте момичета,някой може ли да ми даде приблизителни размери на новороденото бебе. Имам предвид гръдна обиколка и обиколка на ръчичка.Искам да изплета жилетчица на едно комшииско бебе,което ще се роди след около два месеца.

# 423
  • в здрача
Аз купих едно боди и ританки 0-3 месеца за размери.
Гръдна 42
Ръкав - 11 см, дължина на ръкава от подмишницата отдолу - 15 см, ръкавна извивка - 11 см.
Дължината на жилетките - 28 см, толкова са дълги. Цялото боди е 36 см, та на око ги смятах.
Сега бързам да направя връзките за качулките и гащеризона и да ги изпера, че бебето вече се роди. После ще покажа и снимков материал.
Оказа се, че едната туника малко съм я стеснила в долната част и госпожицата не може да танцува с нея, съответно не иска повече да я носи, ама ще я разплитам след като завърша нещата за бебето.

За разхода на прежда - то с времето се свиква, но пак е по интуиция. Случвало се е да ми остава почти цяло кълбо, както и да не ми стига, независимо от сметките. Някак интуицията не ме е подвеждаща въпреки сметките, ама още я подлагам на проверка.

# 424
Tsv, извинявай, че ти се намесвам за връзките, те  нали се смятат за много опасни и вече не ги слагат по детските дрешки и качулки особено. Или може би за друго става дума, ама аз да си кажа за всеки случай.

# 425
  • в здрача
Връзките са за прикрепяне на качулката към костюмчето, за да не стои постоянно, а само при излизане и да не е с копчета или цип, че да не дразни. Къси са и няма как да се удуши детето само, пък и новородените до 3 месеца не са особено подвижни.

# 426
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
започнах много смешен шал  Blush
преждата е нещо такова

# 427
  • Бургас
започнах много смешен шал  Blush
преждата е нещо такова

На една или две куки? Аз започнах жакардова блуза за мен с кръгла платка, да видим какво ще сътворя

# 428
почнах на една и ми се видя много смачкано Blush
на две изглежда по-добре

съвсем в началото съм, но довечера ще напредна  Sunglasses и ще снимам

# 429
  • в здрача
Тези се плетат много бързо и стават красиви, ама на 2 куки задължително, но на мен не ми топлят.

# 430
  • София
Добри, симпатични стават тези шалчета и много приятно и бързо се плетат. Има и със съдържание на вълна, иначе наистина са само за фасон Simple Smile

Отчитам и аз малко дейност:
Скрит текст:

# 431
не си пуснала снимка на винените  Whistling

# 432
обещаното шалче  Blush
клик за увеличение  Blush

Последна редакция: пт, 27 яну 2017, 20:24 от st. Dobri

# 433
  • София

Аз май по-често ги плета на кука тези прежди (за шалчетата, де), че иначе се изнервям да сменям толкова често посоката... И на игли съм правила, ама на кука по-бързо ми стават.

# 434
пробвах, но ми изглеждаше някак особен Blush

шала е готов. почти се изпълниха указанията от сайта
от една гранка излезе метър и половина шал  Mr. Green
но не стана за един час, както там пишеше  Blush ясно не съм досттаъчно бърза  Blush

сега да видим на кого ще го подарим

Общи условия

Активация на акаунт