Плетем красоти за топлите дни .. тема 95

• 108 287
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
харесва ми комплектчето  Hug

колкото повече плета, толкова повече идеи ми идват  Blush
 ooooh! а денят е само 24 часа  Blush 9 заети от работата, другите за детето...  Blush

# 496
  • Бургас
Мнооого свежи плетчици, m_rija .

# 497
  • в здрача
st. Dobri много интересна идея за мартеничка. Може би за догодина ще я открадна. Като измислиш снуда покажи и кажи как го направи. Чудя се дали да не направя за малката, че много се бави в училище с излизането с всички шалове, шапки докато се нагласи. А снуда нали е нещо тип шал-шапка. То навремето имах едно такова - като качулка, ама около врата и по-широчко. То имах и едно по-малко, ама то беше "бебешко".
m_rija добре дошла  Hug много сладко комплектче си направила. Да покажеш и следващите си проекти  bouquet

Аз понеже още от август миналата година когато се бях запалила да се науча как се плете макраме имам мартеници за цял отбор /взех си бяла и червена прежда за макраме и се учех да връзвам с тях/, та имам предостатъчно. То моите хора предпочитат гривните, та направих
Скрит текст:
много яки гривнички стават, още повече, че си имат "закопчалка", която се регулира.

Е, направих и някои дамски гривнички

И с мъниста пробвах

ама не ми хареса, та от мънистата направих гривнички.

И сега набързо сътворих няколко мартенички за по-специални хора, за класните на децата за 8-ми март и за някои приятели

И голямата ваза, където си чакат повода

А сега плета туники. Накрая ще си изплета и за мен, ама да завърша тази на голямата и ще си взема прежда, не съм снимала малката с новата си туника, макар че днес я облече за пръв път.

# 498
завърших го по много прост начин  Blush не завършвах плетивото, а прекарах лентата през бримките.
ще се опитам да снимам довечера  Peace

моя "снуд" е само шал, няма за главата, но то е въпрос на наплитане  Peace
нещо такова
Скрит текст:

# 499
  • Пловдив
Благодаря за топлия прием и за ласкавите думи, момичета  Hug
st. Dobri , Tsv  - страхотни мартенички !!! Това с баба Марта направо го бях забравила, а макрамето е идея  bouquet . Цветята и пеперудките са ми висш пилотаж за сега. А големия проект който съм захванала е килим на една кука - нещо подобно на това https://www.pinterest.com/pin/346143921346579804
Само, че реших да е от вълна - парчетата са по малки и изглеждат по тънки, но пак стои добре - само време да имам, че за сега съм оплела около 1/8 от необходимите ми парчета.

# 500
Майка ми е сътворила това
http://prikachi.com/images.php?images/396/9041396W.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/398/9041398Q.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/399/9041399y.jpg
докато е била бременна с мен. Давам ти идея само  Crazy Whistling

Последна редакция: вт, 14 фев 2017, 16:49 от Poliiii

# 501
  • Пловдив
Poliiii , това е мисията невъзможна  #Crazy - аз започнах да се уча да плета на една кука миналия месец - шапката от комплекта е първото ми произведение. Дори не знам как се казват различните плетки, Учих се от youtube и за шапката и за шестоъгълниците.
По такава красота могат само да ми текат очите  Blush

# 502

надявам се да се вижда как съм провряла лентата през бримките на последния ред  Blush
изплетеното се навива, скрива последния ред и не се вижда, че нишката върви направо през бримките, а се запазва еластичността.

другите кълбенца ще си ги правя обикновени шалове  Blush

# 503
  • Стара Загора
Еха,Tsv,кога ги натвори тези красоти  #Crazy.Прекрасни са,чак и мен ми се прииска някой да ми подари подобен букет.Страхотен е  bouquet.
Dobri,много добре се е получило шалчето.Много хитро наистина. Peace
Добре дошли на новите полълнения.Прекрасни плетки,особено за начинаещи.Като има желание всичко се научава,и ние сме почнали от нулата  Hug.
Аз се трудя над елече за бъдещия си племенник,докарала съм го до апликацията  Thinking.

# 504
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Момичета, здравейте  Hug
Имам едно въпросче - ще плета играчка, която ще е черна. Искам да я напълня, но бялата вата се вижда на места. Бихте ли ми дали съвет с какво да я заместя или от къде да си взема черна вата?
Благодаря предварително за отговорите  Heart Eyes

# 505
  • София
Момичета, здравейте  Hug
Имам едно въпросче - ще плета играчка, която ще е черна. Искам да я напълня, но бялата вата се вижда на места. Бихте ли ми дали съвет с какво да я заместя или от къде да си взема черна вата?
Благодаря предварително за отговорите  Heart Eyes
Ако напъхаш бялата вата в нещо като калъфче? От хастар например?

Жестоки неща сте показали! Аз тази година зарязах мартениците. Нямам настроение за нищо. Едни шнурове ще навъртя и толкоз.

# 506
Момичета, здравейте  Hug
Благодаря предварително за отговорите  Heart Eyes

Черни дамски чоропогащници и наелонови чорапи.

# 507
  • в здрача
Ей, delia страхотна идея. То със самите чорапогащници може да се запълни играчката вместо с вата.
Узи защо така настроението е под нулата?
m_rija макрамето се оказа доста бързичко и идеално за мартенички-гривни. Аз направих поне 200 бр и не съм стигнала и до половината на кълбетата. Е, има и по-сложни въртеливи красоти, ама аз не стигнах до там. Някой друг път като ме обземе музата отново.
st. Dobri идеално се вижда.

Сега да се похваля с новата туника на малката госпожица. Вчера като се върна от училище я снимах. Сетих се защо толкова държеше да е готова и изпрана за 14-ти - а, то за празника заради сърчицата.
Скрит текст:

# 508
  • Стара Загора
Tsv,прекрасна ти е манекенката  Hug.Заради сърцата,ами как  Wink

# 509
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Благодаря много за съветите. Плета от 3 седмици, голяма зарибявка е  Simple Smile
И, за да не съм голословна, показвам какво съм сътворила по възходящ ред  Embarassed

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 16 фев 2017, 14:33 от Katencetoo

Общи условия

Активация на акаунт