Плетем красоти за топлите дни .. тема 95

• 108 605
  • 754
  •   1
Отговори
# 150

Одеалото е готово:) Мекичко и топличко за зимата Simple Smile

# 151
  • Австрия
Здравейте момичета!

Много отдавна не съм се включвала. То от плетене време не остава Joy
Едно въпросче имам. Може ли някой да ми помогне с дължината на ръкавите на бебешко яке/жилетка.
Не мога да се ориентирам. В различните книги пише различно. Няма ли правило от рода на: от дължината на якето да речем 1/3 да е дълъг ръкава. С две думи да има някаква пропорция, по която да се ориентирам.
Надявам се да сте ми разбрали мисълта.

Благодаря ви предварително!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes bouquet

# 152
  • в здрача
Моето правило за дължината на ръкавите е подобно на дължината на чорапите - ако чорапите като ги сгънеш трябва да стигат до пръстите, с ръкавите - като стигнат дължината на жилетката при сгъване започвам ластика. Това при условие, че дължината на жилетката е малко под кръста. Все пак човек като се изправи може да си хване "четирибуквието", т.е. дължината на ръкавите трябва да е по-голяма от тази на блуза/жилетката.

бабаяга страхотно одеало. Ще топли зимата.

# 153
Момичета, нова съм тук и имам следното питане: Ланосо Зерда (30 % алпака и 70 % дралон) става ли за зимни чорапи и терлици? Въпроса ми не е дали ще топли, защото мисля, че ще топли, а дали е здрава, да не се протърква на петите? Влакното Дралон го дават да е много здраво, но ако има някой от опит да сподели, много ще ми е от помощ.  bouquet

# 154
  • Австрия
Моето правило за дължината на ръкавите е подобно на дължината на чорапите - ако чорапите като ги сгънеш трябва да стигат до пръстите, с ръкавите - като стигнат дължината на жилетката при сгъване започвам ластика. Това при условие, че дължината на жилетката е малко под кръста. Все пак човек като се изправи може да си хване "четирибуквието", т.е. дължината на ръкавите трябва да е по-голяма от тази на блуза/жилетката.

Tsv , благодаря за отговора.  bouquet

На мен все дълги ми се струват пустите му ръкави.

# 155
  • в здрача
Аз си бях взела едно такова с високо съдържание на дралон /не помня дали е същото, защото изхвърлих етикета/ но никак не ми хареса - толкова е "изкуствено", че спарва изключително много, хем  го плетох на терлици, не на чорапи /всъщност първите ми терлици на обръч/. Ако не се лъжа е вече на 5 години и не е мръднало, но много рядко се носят, само в краен случай ако няма какво друго, така че това не е + за здравина. Обаче единия терлик ми се наложи да го разплета частично, защото в горната част се бях престарала и получателят му не можеше да го обуе. Е, да, ама не - няма разплитане, та се наложи да го срежа и така да наплитам.

Иначе да - слабото място на терлици и чорапи е все петата, затова сме избрали у дома 2 модела, които лесно се преплитат именно там.

# 156
  • на малък остров в океана
Аз си бях взела едно такова с високо съдържание на дралон /не помня дали е същото, защото изхвърлих етикета/ но никак не ми хареса - толкова е "изкуствено", че спарва изключително много, хем  го плетох на терлици, не на чорапи /всъщност първите ми терлици на обръч/. Ако не се лъжа е вече на 5 години и не е мръднало, но много рядко се носят, само в краен случай ако няма какво друго, така че това не е + за здравина. Обаче единия терлик ми се наложи да го разплета частично, защото в горната част се бях престарала и получателят му не можеше да го обуе. Е, да, ама не - няма разплитане, та се наложи да го срежа и така да наплитам.

Иначе да - слабото място на терлици и чорапи е все петата, затова сме избрали у дома 2 модела, които лесно се преплитат именно там.

http://knitty.com/ISSUEsummer08/FEATsum08TT.html

В тази статия има всякакви идеи - от кръпки на дупки и подсилване на пети до избор на прежда и модели с по-издръжливи петички.

Плела съм Thuja с Ализе Кашмира, но ги нося само когато ми е студено на краката, т.е. 3 пъти в годината макс, така че не съм критерий за здравина. http://www.knitty.com/ISSUEwinter05/PATTthuja.html

# 157
  • в здрача
Това е интересно подсилване и трябва да се пробва, защото съм опитвала и двойна пета /някои мъже я харесват повече, даже специално ми показваха мама как им я е направила преди ... години.
Аз лично двойната не я харесвам, защото така или иначе не нося кубинки, в които петата да ми убива  Rolling Eyes и предпочитам нещо по-фино, ако ще на 2-3 години да си подменям чорапите и терлиците  Embarassed.

# 158
  • София
На опашката по повод шала и бабите-аз съм от етзи, които заплитат направо от картинката( човека от улицата) или витрината. Рядко ползвам схеми, макар да чета такива. Мразя написано описание с думи-почти винаги ме обърква.Не съм купувала модел, така че не знам как бих постъпила -вероятно все пка бих го споделила. (Обаче видях,че някой вече е пуснал шала, няма да обяснявам как аз бих го заплела)
И сега и аз имам въпрос-плетох бебешки елек без ръкави с ръкавна извика  и обло деколте, предница с копчета-и старомодно си разделих рамото отпред на 2 с полегато свиване. Проблема ми дойде, когато реших да го зашия за гърба-там някак ми се оказва твърде широко и ми отнема от вратната извивка -та се замислих-дали има някаква формула за бебешкото-различна от това за големи хора, където този проблем не ми се е появявал. Ще съм, благодарна ако някой даде едно рамо или поне къде да попрочета

# 159
  • в здрача
Аз за детските /бебешките/ задължително първо завършвам предните части и си преброявам колко бримки са ми останали горе на рамото /тези за шиене/ и после завършвам гърба като смятам така големината на вратната извивка, че да ми останат след свивките на рамената толкова бримки, колкото са се получили от предницата. И по принцип за бебешките вратната извивка трябва да е наполовина на гърба, защото главата на бебетата е голяма  /несъразмерна е спрямо тялото/.  Поне детските до към 5 годишна възраст бримките на гърба разделям на 2, за да получа големината на вратната извивка. При възрастните разделяме на 3.

# 160
  • София
ТСВ-мерси-явно от там иде грешката-разделяла съм на 3-за следващия път ще знам Simple Smile

# 161
http://st.stranamam.ru/data/cache/2016jan/10/19/18271215_53314nothumb650.jpg
Много ми хареса,но как се плете плетката на гърба ...Не успях да се справя!Нека ако някой може,простичко да ми обясни Simple Smile
Прекрасна вечер плетачки!

# 162
  • София
Да покажа какво се получи от моето куче.

Скрит текст:

Според мен кръглото тяло не е "правилно", ама госпожицата като го предпочете така ... нали работим по желание на клиента   Mr. Green

Много си е идеално даже!

# 163
  • София

Благодаря ти за отзивчивостта! Аз от там взех снимката... Simple Smile
Въпросът беше дали някой не го е плел, за да предложи безплатно схемичката...  Laughing

С няколко опита и малко чертане вероятно ще можеш да го догодиш и без схема, ако не можеш да си я позволиш. И да има някаква разлика, ще стане такова, че на теб да ти хареса и да ти е таман. И ще си е твое.

# 164
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
http://st.stranamam.ru/data/cache/2016jan/10/19/18271215_53314nothumb650.jpg
Много ми хареса,но как се плете плетката на гърба ...Не успях да се справя!Нека ако някой може,простичко да ми обясни Simple Smile
Прекрасна вечер плетачки!

на руски?

Общи условия

Активация на акаунт