Плетем красоти за топлите дни .. тема 95

• 108 290
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас
А ако се отрежат само крачолите? Плетат се три крачола на плитка, а после се зашиват, да кажем, в кръг? Дали няма да е по-лесно? На мен нещо такова ми се върти в главата.
Също събирам старите чоропогащи. До сега съм ги ползвала за пълнеж на едни детски шапки с рингове на върха на главата и около лицето. Тези рингове напълних със стари 3/4 чорапи.

То не е плетиво, но правих нещо подобно. От стари хавлии изрязох 3 ивици и ги сплетох на плетеница и после ги направих в кръг и приших. Стана меко килимче пред ваната

# 451
Здравейте майсторки,

Можете ли да ми помогнете с насоки за кройката на тази рокля. Не държа да я копирам напълно, но идеята много ми харесва, а ми е трудно да си представя как да изплета предницата. Предполагам, че ще стане с две отделни парчета и "яката" също ще трябва да изплета отделно, но не съм сигурна, че съм на прав път Simple Smile

Благодаря ви!

# 452
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Blush днес не се плетяло.
а аз най-накрая си намерих лилава прежда и съм готова да започна шапката - сърдит миньон Blush
 Blush и от еконта се обадиха, че преждите са пристигнали...

довечера ще се гмуркам в кълбета, както чичо Скрудж в пари  Mr. Green но ще съм хард - нищо няма да почна до утре  Peace

Скрит текст:

мелания, мисля, че е с прихлупване  Blush чертежа е с размери за детска плетка, но идеята трябва да е тази  Peace

# 453
Прекрасно, благодаря много  st. Dobri

# 454
това може да се окаже полезно за някого  Blush когато "манекена" липсва  Hug

кройки

# 455
  • София

Какво е това странно нещо в скрития текст?..

# 456

Какво е това странно нещо в скрития текст?..

избягала е картинката  Blush

беше чичо Скрудж, гмуркащ се в трезора  Blush

# 457
Дами, някоя от вас плела ли е с прежда Уикенд на Александър? https://www.pleta.bg/bg/weekend.hml

Искам лятна блузка за себе си, долу горе се получава това което искам с обръч 10, но доста се разтяга след това и не мога да преценя с колко бримки да започна...

# 458
  • София
Момичета, помагайте. Бях гледала едно клипче как се плете кух ластик. Сега не мога да го намеря. Помня само, че се ползваше помощен конец, който накрая се разплиташе. Мисля да си започна така една шапка, за да е двойна в долния край. Търсих из нета, но даже не помня на какъв език беше клипчето, а разните указания са все за кух ластик за завършване на плетиво, а на мен ми е за започване.

# 459
Момичета, помагайте. Бях гледала едно клипче как се плете кух ластик. Сега не мога да го намеря. Помня само, че се ползваше помощен конец, който накрая се разплиташе. Мисля да си започна така една шапка, за да е двойна в долния край. Търсих из нета, но даже не помня на какъв език беше клипчето, а разните указания са все за кух ластик за завършване на плетиво, а на мен ми е за започване.

ooooh! аз не знам с втори конец  Peace
знам само с прехвърляне на всяка втора бримка от едната игла на другата, с конец отпред (както се взема опъкова бримка)

тук е описано по-добре Blush

# 460
  • София

ooooh! аз не знам с втори конец  Peace
знам само с прехвърляне на всяка втора бримка от едната игла на другата, с конец отпред (както се взема опъкова бримка)

тук е описано по-добре Blush
Това го видях, благодаря, но не ми върши работа.

# 461
С допълнителен конец е т.н. машинно започване на плетивото/ластика.
Да не би да имаш него предвид?

# 462
  • в здрача
Втори конец като за пета на чорапи ли? Допълнителния конец се преплита и после се връщаш и издърпвайки го си изваждаш същия брой бримки и си ги плетеш. Клип обаче не съм виждала.

# 463
  • София
Точно това се оказа. Намерих руско клипче. Благодаря Hug

# 464
Точно това се оказа. Намерих руско клипче. Благодаря Hug

ще споделиш ли, че ми стана интересно Blush

знам за ажурения двоен ластик и за обикновения двоен, за който писах по-горе, за машинен сега чувам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт