Алтернатива на микровълнова печка - моля за идеи!

• 8 263
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
Благодаря за информацията. Заинтригуваме. Ще ги проуча тези халогенни фурни.

# 16
  • София
Aivelin колко време отнема стоплянето на 1 чиния в такава фурна, ако преди това храната е извадена от хладилник?

# 17
Вредността им, освен облъчването, за мен, е по-скоро във факта, че променят структурата на храната.
Цитат
Микровълновите печки могат да бъдат опасни за здравословното състояние на човека и особено за децата" - твърди американско издание, позовавайки се на факта, че всяка микровълнова фурна създава микровълни, които "бомбардират" молекулите на храната, а създаващото се трептене ги принуждава да се загряват. Това от своя страна води до промяна в състава на храната. Опасността при децата се крие в това, че някои аминокиселини, които влизат в състава на млякото, се преобразуват в d-изомери, за които се  смята, че са невро- и нефротоксични. Голяма част от децата се хранят с адаптирано мляко, което губи и малкото си ценни съставки при микровълнова обработка (според изследване, проведено в САЩ през 1992 год.). Учени твърдят, че приемът на храна, подложена на микровълново лъчение нанася вреда на организма, изразяваща се в по-висок холестерол и нисък хемоглобин, спрямо същата храна, приготвена чрез друга термична обработка.
Дали е абсолютно доказано или не, не знам, но съм на принципа "Няма дим без огън!".Та предпочитам да не рискувам.
За съжаление не съм измислила бърз и ефективен начин да я заменя.И топля на котлона/фурната.

Точно заради това нямам и няма да имам.
Топля на котлон/фурна. Партигрил имам, но не ми е дошло на ума да го ползвам за това. Ще се поправя! Wink

Общи условия

Активация на акаунт