Как да сготвя пилето?

  • 5 330
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 465
Благодаря ви момичета Hug
Аз го приготвих с биричка, но следващият път ще опитам да приготвяедна от рецептите ви  bouquet

# 16
  • Мнения: 286
Пиле с копър и кисело мляко

Продукти:
1 средно голямо пиле,
1 кофичка кисело мляко,
1 суп. лъжичка копър,
сол на вкус

Приготвяне:
1.Намасляваме дъното на йенска тенджера и полагаме разрязаното откъм корема пиле.
2.Разбиваме киселото мляко ,добавяме нарязания копър,солим според вкуса си и заливаме пилето.
3.Печем в умерена фурна,докато остане на масло.

# 17
  • София
  • Мнения: 10 858
Две рецепти за пиле и от мен:

Пикантно пиле с портокал
Тази рецепта я имам от конкурса на Маги в сайта на Звездев, спечелила е златен медал и наистина е страхотна

1 пиле
3 портокала
2 с л мед
4 с л горчица
3 с л Маги Вълшебен Вкус с вкус на пиле
3 с л зехтин
черен пипер на вкус

1. Смесват се меда, горчицата и Магито и с тази смес се намазва под кожата на пилето и отгоре. Оставя се да отлежи 1 час на стайна температура.
2. 1 вият портокал се реже на 2-4 части и се вкарва в корема на пилето, 2-ият се цеди отгоре, а третият се нарязва на колелца и се подрежда в тавата около пилето.
3. Залева се със зехтина и се поръсва с черен пипер.
Пече се покрито с фолио 1 час, след това се отвива и се запича до златисто.
пече се на 200 градуса.

Пиле с кашкавал

Това е просто върха на сладоледа Mr. Green

Пилешки бутчета, колкото хора сте, по твоя преценка.
75 гр олио
1 с л риган
1 с л мащерка
1 ч л черен пипер
1 с л червен пипер
настърган кашкавал - да има Peace /повечко - примерно 200гр.

Фурната се загрява на 220 градуса.
плитка тава се обвива с алуминиево фолио и олиото се изсипва вътре /във фолиото/. Тавата се пъха във фурната и олиото се нагрява там 5 мин.
Бутчетата се поставят в топлото олио, в тавата, и се поръсват половината от сместа която се забърква от мащерката, ригана, червения, черния пипер и настъргания кашкавал. Натискаш го това, да не изпадне от бутчетата.
Намалява се фурната на 175 градуса и се пекат около 30 мин.
Обръщат се и се поръсмат с останалата част от кашкавала. Допичат се още 5-10 мин.
Желателно е първо да ги запечеш от обратната страна , и след това като ги обърнеш и поръсиш да са си от правилната.
Страхотни са!!!

# 18
  • София
  • Мнения: 3 679
Пиле фрикасе, Пиле със зеле /може и с прясно и с кисело/
Гювечета с пилешко месо, топено сирене и картофи  Simple Smile
Пилешки крилца с мед и соев сос  Simple Smile
Пълнено пиле с ориз, гъби, царевица и моркови
Пиле печено в йената с пресни картофки  Simple Smile

# 19
  • Мнения: 5 299
Пиле с мед и вино

Продукти:
1 пиле (пил. гърди)
мед
къри
сол
2-3 скилидки чесън
3 моркова
зехтин/олио
соев сос
1 чаша вино


Приготвяне:
Това ястие се приготвя в дълбок съд с капак за задушаване. Едно цяло пиле или или пилешки гърди се намазват с мед. Поръсват се със сол и къри и се поставят в съда за задушаване. Прибавят се 2-3 скилидки чесън, 3 моркова, нарязани на ленти. Всичко това се залива с 6-7 супени лъжици зехтин или олио, 2 супени лъжици соев сос и 1 чаша вино – за предпочитане червено. Задушава се на бавен огън около 90 минути, докато месото е готово. Сервира се върху предварително сварен бял ориз. Същата рецепта е превъзходен начин за приготвяне на агнешко. Добър апетит!


Общи условия

Активация на акаунт