Февруарчетата се родиха и света ни промениха 1

• 35 247
  • 664
  •   1
Отговори
# 585
  • София

[/quote] Върнахме се да я изкъпем, да измия шишетата и да дам пюре, че там не носех, обаче забравихме челника там. Та си връзвах едно гумено жълто пате на главата с ластик...  
... А летния ти кош няма ли пълно легнало положение? Това, че не сяда, не е проблем, ако можеш да сложиш коша легнал. Ралица е в летния кош от 4 месечна, нищо, че не можеше да сяда...
[/quote]

Joy Направо си представих картинката.

И аз мисля, че може смело да слагаш летния кош и да си пътувате с него.

# 586
...Та си връзвах едно гумено жълто пате на главата с ластик...  smile3506 Не е чак толкова поразителен ефекта, но пак работи... Wink
  Joy Joy Joy
Браво за идеята. И на мен ми се иска на палатка.. не съм ходила от както забременях с баткото, а преди това не стъпвахме в хотел. Сега имаме кемпер, хубаво е, но не е същото...
Къде бяхте вие?

# 587
Здравейте, мами!!!
Нямам време да ви пиша, но вечер преглеждам какво пишете.
Гери, евала за тоалетната!!! Моят юнак голям мерак има да сяда, да подскача, да пълзи и т.н., а е на 5м и 1/2.
Захранвам го от един месец, т.е. беше на 4м и 1/2. Малко избързах с вкарването на някои зеленчуци, но за сега съм спряла - картоф, морков, тиква, тиквичка, пащърнак, спанак. Пробвах и грах, царевица, зелен боб, бял морков, но не ги прие и ги давам много рядко в комбинация с други.
Педито ме натиска да започвам месните... какво мислите вие??

# 588
Здравейте мами! Отдавна не съм писала, но не ми остава никакво време. Искам да споделя с вас, че последните имунизации минаха без проблем. С първите две вдигахме 39° температура, обриви, направо кашмар. Сега на последната пихме по схема шуслерови соли и незнам дали е от тях но не вдигнахме повече от 37.5.

Педито ме натиска да започвам месните... какво мислите вие??

Ние също сме на 5 и 1/2 и започвам месото-пуешко от днес. Кото започнахме захранване първо заменихме обедното хранене със зеленчуци, после каши за следобяд и в момента в който дадох каша Хриси отказа биберона. Така от около седмица и на закуска сме с каша. Яде АМ единствено в 22 часа преди сън/искаше ми се повече от един път да включа АМ, но отказва категорично биберона през деня/ Храним се по следния начин:
07.30 каша /елда, оризова/
10.00 приготвено на пара подово пюре /ябълка, круша и понякога морков/
13.00 Зеленчуково пюре/въведох жълтък/
15.00 пресен сок ябълка и морков, но не повече от 60 мл. Хриси не иска повече.
18.00 каша плодова
22.00 АМ.
Започвам и месото от днес по препоръка на педи. Давах и няколко пъти малко сирене обезсолено и много и хареса.

# 589
Здравей,  anastasia_81,
Малкият нямаше температура, единствено ми намаляше количеството на млякото, т.е. губеше апетит, но откакто приключиха ваксините - няма проблем. И аз така като теб, първо замених обедното със зеленчуково пюре и после вкарах и кашата за следобедно. Трябва да вкарам и месото, ама все го отлагам за утрешния ден.

Хранителният режим на Павлин е следния:
7:00ч - АМ 150-170мл
10:30ч - АМ 100-120мл
13:00ч - зеленчуково пюре
17:00ч - каша - оризова, царевична, зърнена
20:30 - 21ч - АМ 150-170мл

Обаче като сменим климата и се буди в 05:30ч за първо ядене, и така няколко дни.
Все още не съм вкарала плодовите пюрета, но това междинното хранене което е 10ч-10:30ч май ще е добре да го заместя с плодово пюре.

Успех и слънчеви дни на всички мами и малки бебоци  newsm51 Two Hearts

# 590
  • СОФИЯ
Гери Райковска ние също сме така  Peace като кашата я почнахме днес и до седмица трябва да вкарам и местното пюре. Но трудна работа е храненето с пюретата  #Cussing out та не знам ....

# 591
  • СОФИЯ
Смей се ти, смей се... Ама в сряда вечер бяхме на палатка с бебето и понеже много й хареса, решихме в четвъртък вечер пак да отидем. Върнахме се да я изкъпем, да измия шишетата и да дам пюре, че там не носех, обаче забравихме челника там. Та си връзвах едно гумено жълто пате на главата с ластик...  smile3506 Не е чак толкова поразителен ефекта, но пак работи... Wink

е, не Калич убиваш ме ..........
 rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo

Ще трябва да пробвам някой от методите ти, че положението с храненето при нас е ужасТ  Mr. Green Mr. Green

# 592
  • София
Аз вкарах пилешко, заради ниския хемоглобин, но май не се харесва. Вчера половин час се правих на маймуна, за да се смее и така да бутна лъжицата в устата. Успях да пробутам по-малко от 1/3 от 120 грамово бурканче. Днес дадох само зеленчуково и си го хапна цялото. Това ми се случва за първи път. Обикновено се борим по два пъти на ден с едно бурканче. Много сладко си затваря устата и не иска да я отвори, с което показва че си чака млякото. Обаче вечер като седнем да вечеряме има големи мераци за салата. Пищи и се ядосва докато не му дам нещо Simple Smile Мъчно върви захранването при нас. Няма смисъл да бързам. Мисля да дам едно пюре на гербер със заешко, но ако и то не се хареса ще задържа още малко месцето.

# 593
Привет, момичета! Чета и ви се радвам, какви са тия режими и как сте успели да ги постигнете. Дали защото доскоро кърмех и чак преди 5 дни почнах да захранвам с пюрета, но малкият още си се буди през нощта и си иска да си яде и си му давам мляко и не се спи. Като чета как ги храните в 9 вечерта и после направо в 7 сутринта, благородно завиждам. Иначе аз му давах 4 дни морков и днес мисля да пробвам с тиквата. И без това в събота заминаваме на морето, явно там две седмици ще си останем само на морков и тиква колкото иска и ще дохранвам с мляко, пък после ще му мисля като се върнем, то ще има и ваксина на 25 август, та чак след нея. Поръчах на малкия някакво басейнче дето става от 6 месечна възраст, ще видя дали ще може да го ползваме при положение, че не може да седи още. Започвам да правя и списък за катуна дето ще помъкнем към морето за тия две седмици и направо ми се плаче как ще се поберем в колата. колички, столче, шезлонг и всичко останало - веселба.. Мисля, поне корито от там да си купим, че и то малко в повече ще ми дойде.
А за тези бебоци, дето не искат да хапват повечко, мисля, че не трябва да го мислите толкова. Големия ми син никога не съм го карала насила да яде - колкото иска - още от бебе. И си изградихме много добър хранителен режим, ядеше когато огладнееше и като по-голям дори сам си казваше когато е гладен.
А да ви питам, чета тук таме за това как са ви правили явно някакви кръвни изследвания и че някви неща им липсват - досега на малкия педиатърката никакви изследвания не му е пускала - кажете ако пропускам
 нещо?

# 594
  • Варна
А да ви питам, чета тук таме за това как са ви правили явно някакви кръвни изследвания и че някви неща им липсват - досега на малкия педиатърката никакви изследвания не му е пускала - кажете ако пропускам
 нещо?
На 6 месеца се полага по здравна каса пълна кръвна картина, урина и преглед при нефролог.

# 595
  • София
Здравейте! Нещо ви изпуснах!  Grinning

Адаш, и аз много се радвам за тоалетната. За 18 дни е акал 4 пъти в памперса, а всеки път когато го издържам  пишка. Задължително сутрин след събуждане пишка и ака, след това като го видя, че пръцка или се напъва тичаме до тоалетната и вечер преди баня пак задължително го държа да се изпишка, защото иначе го прави в коритото.

Мисля, че на 5 1/2 е рано за месо ... малки са ... Като си помисля, че каката тепърва започнах да я захранвам на 6м., със Сами започнахме на 5м., но до 7м. мисля да не вкарвам месо.
Режим нямаме - сутрин се буди различно между 7:30 - 9ч. суче, преди обяд плод, зависи кога заспи зеленчуковото пюре го давам м/у 12-3ч. Ако е ял малко на обяд му давам остатъка по-късно. После пак суче и преди заспиване също, а през нощта (особено последните нощи)  суче доста често.
..
А за тези бебоци, дето не искат да хапват повечко, мисля, че не трябва да го мислите толкова. Големия ми син никога не съм го карала насила да яде - колкото иска - още от бебе. И си изградихме много добър хранителен режим, ядеше когато огладнееше и като по-голям дори сам си казваше когато е гладен.
За сега максимума ни е малко бурканче от 125гр.  Simple Smile

# 596
Wow и аз завиждам благодородно. Ние сме като теб novodoshla, буди се през нощта 1-2 пъти (някои вечери и 3 пъти). Не можем още да заместим обедното хранене, нещо не се получава. Хапва си между 30 и 50 гр (в зависимост какво й дам). До момента моркова и тиквата най-много се харесват. Днес предложих ябълка пюре между храненията, не беше особен фен, но хапна малко.

За обяд ще й дам картоф за първи път да видим колко ще яде.

Режима е следния
Ставане между 7-8
8.30-9 кърма (сучене)
11 - сучене
12.30-1 - зеленчуково пюре + кърма/АМ (80-100 гр)
3.30-4 кърма
5.30-6 кърма
7-8 АМ/кърма 120-180 гр - тук и си ляга и после се буди около 12-1 и после пак около 3-4

Не знам дали винаги е гладна през нощта, но за да заспи по-бързо и давам да суче и така. Знам че не е добре този вариант и се чудя какво друго да направя. През деня не суче много добре и затова давам по-често. Предполагам ако мина на бутилка изцяло ще намалеят доста храненията....Объркана се чувствам на моменти и малко се тормозя. А реално знам че няма нужда да яде през нощта. Снощи, например, заспа в 8 след като изяде 180 гр АМ. Събуди се в 2.30 - дадох й да суче за малко. Заспа и се събуди в 6. Будува около 1 час, не пожела да суче и се събуди в 9. Супер странна работа и си променя режима. Предполагам заради кърмата продължава да се буди да иска да яде. Така или иначе буденето през нощта го смятам за нормално на тази възраст, въпроса вече е дали трябва да яде или не.

# 597
Ние вчера бяхме на консултация и педиатърката ни каза да започвам да й давам оризова каша + АМ на следобедното хранене докато изцяло го заместим с оризова каша.

И като се почна едно търсене на чиста оризова кашаааа.... то не беше ДМ, Била, Кауфланд и т.н. И няма - предимно оризова каша + нещо си. Майка ми днес учудващо беше успяла да намери чиста оризова каша на HiPP и днес дадох на Биляна.

Направих й 50 гр., защото мислех, че няма да я яде. Първата лъжица я ядохме няколко пъти, но после й хареса и си изяде всичко.  Grinning И после додадох мляко.

Иначе ние на 19-ти, живот и здраве, правим 6 месеца и педиатърката ми каза тогава да започна да й давам през ден смесено в зеленчуковото пюре и четвърт твърдо сварен жълтък. И две седмици след това да започна да давам и месни пюрета - заешко или пуешко.

Режима ни е:
6-6:20 - АМ, 160мл
9:30 - АМ, 120мл - повече не иска
12:30 - зеленчуково пюре, от днес 160гр и е много доволна, изяжда го всичкото.
15:30 - оризова каша + АМ, пак от днес
18:30 - АМ, 160мл
21:15-30 - АМ, 160мл

И после заспива. Понякога заспива и докато яде, но това когато се умори много през деня.

В събота съм я записала и ще ходим на плуване за бебета.

# 598
А после като заспи буди ли се?

# 599
Плуването къде е?Много се заинтригувах Wink

Общи условия

Активация на акаунт