Майчинството счетоводно-69

• 55 662
  • 754
  •   1
Отговори
# 15
  • София-Младост
mardji1
Всички документи се подават до рабатодателя, когато им дойде момента.

# 16
здравейте,
болничният ми от педиатъра е до 19 април включително. Кога трябва да подам документи за майчинството? лично ли се подават в НОИ или трябва да занеса всичко на работодателя? четох, че се пише молба и се подава приложение 2. има ли други документи или това е всичко? някъде прочетох, че има и някакво приложение 7, което трябвало да се подава също? и относно попълването след като болничният е до 19 април включително, в молбата и декларацията трябва да искам отпуск считано от 20 април нали?
и още един въпрос какво трябва да попълня в т.1 след като работя на безсрочен  трудов договор
1.   Осигурен/а съм по безсрочно/срочно правоотношение до .......................................... 20... г.
много благодаря предварително, ако някой може да ми помогне!

# 17
  • София-Младост
Малко преди 19-ти подавате всичко необходимо до работодателя. Той ги входира в НОИ.
Подава се приложение 2, вие влизате  в периода 135-410 дни.
http://www.nssi.bg/images/bg/users/forms/benefits/pril2_2016.doc
Осигурена сте по безсрочно правоотношение, драскате срочно и не попълвате дати.

# 18
mardji1
Всички документи се подават до рабатодателя, когато им дойде момента.

Хиляди благодарности и всичко добро! bouquet

# 19
Малко преди 19-ти подавате всичко необходимо до работодателя. Той ги входира в НОИ.
Подава се приложение 2, вие влизате  в периода 135-410 дни.
http://www.nssi.bg/images/bg/users/forms/benefits/pril2_2016.doc
Осигурена сте по безсрочно правоотношение, драскате срочно и не попълвате дати.

много благодаря за отговора  bouquet
но не разбрах, само приложение 2 ли трябва да подам до работодателя? молба трябва ли да пиша? нещо друго?
благодаря!

# 20
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Само приложението.Молбата догодина като изтекат 410-е дни, заедно с друго приложение.

# 21
Само приложението.Молбата догодина като изтекат 410-е дни, заедно с друго приложение.
благодаря!  bouquet

# 22
На 19ти февруари детето ми направи 1год., като ми преведоха в началото на март майчинство 300лв (от 420лв за месец). От тогава нищо нямам преведено.....
На 17.02 пратих по куриер документи за продължаване на майчинството и 2рата година. Да няма някакъв проблем...
Да питам пак, нормално ли е такова забавяне? Счетоводителката кога ги подава тези документи - до 15-то число на следващия месец?

# 23
  • София-Младост
На 19ти февруари детето ми направи 1год., като ми преведоха в началото на март майчинство 300лв (от 420лв за месец). От тогава нищо нямам преведено.....
На 17.02 пратих по куриер документи за продължаване на майчинството и 2рата година. Да няма някакъв проблем...
Да питам пак, нормално ли е такова забавяне? Счетоводителката кога ги подава тези документи - до 15-то число на следващия месец?
Не е нормално, предвид че се опитват да не бавят плащанията.До 10-то число на следващия месец се подават документите. Нямате ли ПИК за сайта на НОИ, там може да проследите какво се случва с обезщетението. От тази година има нови приложения, надявам се тях сте изпратили. Обадете се в счетоводството и  попитайте кога саа подадени.

# 24
поради факта че се осигурявам фиктивнно във една по време на бременност и ако са ми внесени само здравните осигуровки за март месец дали ще има проблем с изплащането на болничен по време на бременност 

# 25
Здравейте искам да попитам от февруари съм във нова фирма но март месец си дадох болничния който важи от 22.03.16 г.Кога трябва да се изплати?

# 26
  • В полите на Пирин планина
Здравейте искам да попитам от февруари съм във нова фирма но март месец си дадох болничния който важи от 22.03.16 г.Кога трябва да се изплати?

Първо трябва да се подадат данни в НОИ от работодателя - срокът е до 10.04. След това в срок от 15 раб. дни се обработва и плаща от НОИ.

# 27
Здравейте момичета,
Бих искала да попитам в болничните и евентуално майчинството вземат ли се предвид сумите изплатени като бонус ?

# 28
  • В полите на Пирин планина
Здравейте момичета,
Бих искала да попитам в болничните и евентуално майчинството вземат ли се предвид сумите изплатени като бонус ?

Би трябвало, ако са част от осигурителния доход.

# 29

Първо трябва да се подадат данни в НОИ от работодателя - срокът е до 10.04. След това в срок от 15 раб. дни се обработва и плаща от НОИ.
На 23.03 погледнах,че са подадени във НОИ

Общи условия

Активация на акаунт