Майчинството счетоводно-69

• 57 010
  • 754
  •   1
Отговори
# 45
  • Русе
Много благодаря! От всичко прочетено и аз се ориентирах уж за приложение 8, дано това е всичко...Преди и на мен ми беше по-лесно, нищо че не работя в тази сфера..

# 46
Здравейте, имам издаден болничен от 22.02 до 22.03 /поради рискова бременност/, постъпил е в НОИ на 23.02 кога трябва да ми го изплатят?

# 47
  • София-Младост
Здравейте, имам издаден болничен от 22.02 до 22.03 /поради рискова бременност/, постъпил е в НОИ на 23.02 кога трябва да ми го изплатят?
Ако работодателя го е предал на тази дата в НОИ, отдавна трябваше да е платен, поне дните от февруари. С какъв статус е в сайта на НОИ?

# 48
Здравейте, за толкова време не можах да разбера в какви срокове изплащат от НОИ. Родих на 23.01 , в края на януари ми преведоха 45- дневния болничен. На 18.02 ми преведоха някaква малка сума. На 1.03 имах превод за целия февруари, на 16.03 имах превод за дните от 1.03 до 4.03 и от тогава нищо. Последния 42-дневен болничен ми е от 5.03 до 17.04 .Кога горе долу да чакам превод, че вече се обърках?

# 49
Според мен има проблеми с изплащанията сега. Аз също не съм получила за един ден от февруари, преди го превеждаха в средата на месеца. Моят болничен е от 28.02.  до 29.03, входиран е на 07.03 но не съм получила нищо. В предходните месеци бяха изключително бързи и коректни, дано се справят по-бързо и сега. Днес им писах, но отговорът май може да се бави до 2 седмци.

# 50
Ако работодателя го е предал на тази дата в НОИ, отдавна трябваше да е платен, поне дните от февруари. С какъв статус е в сайта на НОИ?
На тази дата е предаден в НОИ, статуса от една седмица е в момента се обработва. И аз мислех ,че вече трябваше поне дните за февруари да са ми изплатени, но то вече трябва и тези за март да се изплатят нали? Ако се обадя в НОИ дали ще ми дадат повече информация и ще има ли някакво раздвижване?

# 51
Моля, ако се свържеш с тях да пишеш, защото днес се наслушах на " несъществуващ телефонен номер" от всички номера обявени в сайта.

# 52
  • В полите на Пирин планина
Lady Brinne, още нещо да питам - моя позната каза, че са я посъветвали да си взема болнични от третия месец до края без да се връща и за ден на работа, защото така ще взема 90% от заплатата, а ако се върне дори и за ден пада на 80% .
Има ли нещо вярно в това ?

Не, не е вярно.
Болничните за общо заболяване са 80% от брутния осиг. доход, а болничните за бременност и раждане - 90%, но всичките се сравняват с нетния осиг. доход и се взема по-малкото число, т.е. обезщетението не може да надвиши чистата заплата, която средно е получавало лицето за периода-база.

# 53
Lady Brinne, още нещо да питам - моя позната каза, че са я посъветвали да си взема болнични от третия месец до края без да се връща и за ден на работа, защото така ще взема 90% от заплатата, а ако се върне дори и за ден пада на 80% .

Не, не е вярно.
Болничните за общо заболяване са 80% от брутния осиг. доход, а болничните за бременност и раждане - 90%, но всичките се сравняват с нетния осиг. доход и се взема по-малкото число, т.е. обезщетението не може да надвиши чистата заплата, която средно е получавало лицето за периода-база.

Страхотно, Lady Brinne.
Значи в този случай е винаги 90%  Peace

# 54

Не, не е вярно.

Страхотно, Lady Brinne.
Значи в този случай е винаги 90%  Peace

Реално в повечето случаи е приблизително = на нетната заплата на лицето.

# 55
  • София-Младост
На тази дата е предаден в НОИ, статуса от една седмица е в момента се обработва. И аз мислех ,че вече трябваше поне дните за февруари да са ми изплатени, но то вече трябва и тези за март да се изплатят нали? Ако се обадя в НОИ дали ще ми дадат повече информация и ще има ли някакво раздвижване?
Опитай, просто не зная каква информация дават по тел. Но не пречи да напишеш мейл, винаги отговарят. Упомни име, ЕГН и т.н, за да са по-конкретни.

# 56
Опитай, просто не зная каква информация дават по тел. Но не пречи да напишеш мейл, винаги отговарят. Упомни име, ЕГН и т.н, за да са по-конкретни.
Благодаря!

# 57
Периода от 22-03-2016 до 20-04-2016 . Приет е в системата на НОИ 30-03-2016 г.
Днеска писах е-мейл за да проверя дали всичко е наред,че то идва време скоро да си давам продължението на болничния...

# 58
Днеска писах е-мейл за да проверя дали всичко е наред,че то идва време скоро да си давам продължението на болничния...

БЛ е предаден съвсем скоро - не виждам какъв е проблемът?!

# 59

БЛ е предаден съвсем скоро - не виждам какъв е проблемът?!
Няма проблем  Simple Smile исках да кажа,че много бързо отговореха на е-майла защото вчера някои абонати писаха,че не могат да се свържат със НОИ

Общи условия

Активация на акаунт