Фотография - 81 тема

• 52 416
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
За портретните предпочитам 50 пред 60мм, Никор, но аз съм зле със снимането на хора, а напоследък една снимка на фокус нямам.

Снимам в jpeg i raw, което заема място, но пък има снимки, които не бих обработвала, но са ми сантимент и ми е по-удобно да ги архивирам.

Да се оплача, че се запознах с любител фотограф, който иска да ме ползва за опитно зайче, а аз мразя да се снимам.

Да ви попитам, някой ползвал ли е пръстени за обръщане на лещи. Попаднах на статия (тук беше пуснат линка) за подобен и макро снимки с 18-55 Никонски. Не са скъпи и ми се ще да пробвам, но ако някой вече е опитал бих се радвала да получа информация.

Tom by anna stoykov, on Flickr

EQ by anna stoykov, on Flickr

Последната така и не можах да я "изправя, защото все нещо трябваше да отрежа. (пускам ги, за да не е съвсем спам).

# 556
  • Mostly in my mind
7/8..., пробвай да свалиш по-стара версия на камера роу, която на изисква 7.

# 557
  • София
7/8..., пробвай да свалиш по-стара версия на камера роу, която на изисква 7.

Зависи с какво снима. Може старата "камера" да не отваря новите файлове.

П.П. С риск да се повторя - Фастстоун отваря всичко а RAW Therapee обработва и най-новите файлове, при това е безплатен и няма нужда от разни "крака", за да работи Peace.

# 558
Аз си имах един абитуриент, но най-красивият и елегантен Heart Eyes.
https://www.flickr.com/gp/50165997@N02/64BVG0

# 559
  • София
На път съм да се сдобия с ФФ  Whistling. На тоя етап Канон 6д ми се вързва като бюджет, но това което ме човърка е, че е с 19 фокусни точки. Малкото точки е един от факторите, които ме ограничават със сегашната камера, пък между 9 и 19 не е кой знае каква разликата. Та питането ми е, с колко точки са ви камерите? Използвате ли ги ефективно и при движещи се деца успявате ли бързо да сменяте. Номера с централна точка и прекадриране не ми се получава, най-вече на по-отворена бленда.

# 560
Аз съм с 6д, снимам само на средна точка, с прекадриране.

# 561
Аз се оправям само с една. Фокусните точки изобщо не трябва да са ви критерии.

# 562
Не помня вече колко точки имам, доста са, но честно казано, рядко съм доволна, когато снимам с отдалечена от централната. И аз снимам често с централната и прекадрирам. На Никон Д600 съм.

# 563
  • София
Защо ли не ми се връзват движещо се дете и прекадриране newsm78?

# 564
Шушулчето снима повече деца, така че на нея може да и се вярва.
Аз деца не снимам, даже моето рядко.  Laughing

# 565
  • Mostly in my mind
51 фокусни точки имам.  Използвам доста от тях. За мен си е в плюс, че са в повече. Никога не прекадрирам.

# 566
И аз не прекадрирам, за мен това е голяма досада. Ползвам повечето точки, така и така ги имам.

# 567
Рядко местя фокусна точка, но пък прекадрирам когато искам да заключа експозиция при голяма динамика в осветлението - най-често ми се случва в разни тесни улички...

# 568
Скрит текст:
Аз лично ползвам максимума от автофокусни точки и рядко прекадрирам. Особено избягвам да го правя, ако снимам отблизо, както в повечето случаи, и когато е на много отворена диафрагма. Simple Smile Беше ми малко чоглаво преди години да свикна от кропката на ФФ, защото при втория точките са събрани към центъра.  Simple Smile

Мдам, с камера роу си обработваш роу.  Може. То самото име си подсказва. Simple Smile
ЕлМариачи, дай още от Радина. Стига си я крил. Simple Smile Исках да те питам за тонирането. Много интересно стоят портретите. Как го правиш?
Аз тази година за пръв път снимах абитуриенти.  Имала съм късмет, че са готини и стилни. Simple Smile

_DSC9341 by Ina K., on Flickr

това, което ми хареса, беше, че имахме късмет с времето. беше спряло да вали и в същото време облачното, леко мрачно време придаде хубави, леко приглушени, цветове. нямаше слънце, изгорели участъци, сенки, менки и т.н.
това, което ми избожда очите и суууууууууупер много ме дразни, е отрязана обувка. ама така добре са застанали тук, че ми е любима. Simple Smile

Снимката е чудесна, а това с обувката изобщо не го мисли!  Mr. Green При тониране използвам различни варианти - курватурите, хю сачюрейшън, калър баланс, градиентс... Но, както бях писал някъде, не съм някакъв особен спец с фотошопа и преди използвах и Кепчъра заедно с ФШ, защото дава възможност за някои много бързи и лесни промени, в АСР също може да бъдат направени, така че използвам всичко дотолкова, доколкото го познавам и докато ми хареса как изглежда снимката. Просто експериментирам непрекъснато и понякога доста си играя, маски, лейъри и т.н., но нищо сложно Mr. Green И аз бих искал да знам точно как съм постигнал определен ефект, като гледам някои снимки отпреди 2-3 години, но не мога да се сетя... възможно е да и от Кепчъра в някои случаи, а в момента няма как да го проверя. Mr. Green На уиндоуса ми се бъгваше и работеше бавно, затова го махнах. Sad Може да пробвам с новия в някакъв момент. Купувал съм си някои екшъни, но ги използвам много рядко. Там също трябва да си играеш, за да нагласиш тонирането и изобщо начина, по който изглежда снимката - автоматичното им приложение не върши работа.  Rolling Eyes
По принцип гледам да снимам при естествени условия, но при някои от снимките, които съм пускал дотук, съм използвал една или две външни светкавици, а някои са правени при не дотам добри светлинни условия.  Shocked
Що се отнася до Радина  Grinning... не знам къде съм архивирал снимките, преди няколко дена ги гледах на някой от дисковете, но имам терабайти инфо и снимки. Може пак да ги потърся в някой от следващите дни, ако ми остане време.  Grinning Ето това е пак тя:

Simple Smile

Ето и още моряк. Grinning В случая съм използвал и външна светкавица, защото вече беше паднало слънцето доста, а и там, където снимах, беше сенчесто по принцип.  Grinning Първата е с широкоъгълен, който вече нямам - с известно съжаление го казвам.  Rolling Eyes Не знам защо някои снимки изглеждат тук толкова големи, при положение, че са на 900 пиксела всичките.  Rolling Eyes ГГледам, че и цветово има понякога леки промени с в сравнение с оригинала, на все пак това е явно поради компресията, а и вероятно програмата, която използва самият сайт.

И някои други:  Grinning

Grinning newsm68 newsm44

# 569
Много хубави портретни!

Общи условия

Активация на акаунт