Фотография - 81 тема

• 52 458
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Прави сте за оттенъка, но не знам как да оправя  Blush

С кропка съм, да. За портрети близък план си е супер 85-цата , но аз снимам основно децата и за по-общи планове я не стига място, я нещо ще се изпречи или пък обекта ще се окаже много шавлив Simple Smile

# 421
Прави сте за оттенъка, но не знам как да оправя  Blush

С кропка съм, да. За портрети близък план си е супер 85-цата , но аз снимам основно децата и за по-общи планове я не стига място, я нещо ще се изпречи или пък обекта ще се окаже много шавлив Simple Smile

Въпрос на тренинг. Аз съм снимал много пъти деца със 100-300 мм. И с най-голямо удоволствие бих си купил 200/2, но за съжаление към момента ми идва доста извънбюджетно.  Sad 135/2 също е много добър избор.  Simple Smile Вярно е, че снимам с ФФ, но дори с кропка като бях, пак рядко използвах 50-тицата.  Grinning

# 422
  • Mostly in my mind
Елмариачи, едва ли ще има човек тук, който с НАЙ-ГОЛЯМО удоволствие не би си купил 200/2. Mr. Green Heart Eyes
Ако още се помотаете със срещата, аз ще идвам за един уикенд в началото на юни.  Simple Smile

# 423
  • Варна
Харесвах си 50-цата с Канона преди, до момента, в който взех 85-цата. После почти не я използвах.

Мимс, твоя 24-70 калибрира ли го към тялото и, ако да, къде?

Here I Stand by chockolina, on Flickr

# 424
  • София
Ако още се помотаете със срещата, аз ще идвам за един уикенд в началото на юни.  Simple Smile

Лолита, на кои дати ще бъдете в София?

# 425
Ето още няколко от мен:  Simple Smile

на 85 мм

на 50 мм

на 200 мм

newsm68

# 426
  • Варна

Мимс, твоя 24-70 калибрира ли го към тялото и, ако да, къде?

Не Светле, нищо не съм калибрирала.

# 427
Изпуснах ги Криейтива,но карай другия път.Ето няколко безплатни неща и от мен Simple Smile
Видеоуроци по ФШ.Пуснах си ги преди няколко дни,много хубаво обясняваше лектора.
http://prodesigntools.com/free-photoshop-training-course.html
И една дузина Адобски книги,с които да си задръстите още малко харда  Blush
http://prodesigntools.com/newsletter.html

Лолита,тебе чакаме,затова се ослушваме  Wink Hug Но да доведеш и куклата  Heart Eyes
El Mariachi ,много художествени са ти портретите.Като нарисувани картини  Hug

Относно обективите,зависи кой какво снима и от там идват и предпочитанията за дължините.Много ми харесва мазалото на 85мм.,но при няколкото ми теста нещо не можах да го усетя,все ми бягаше.Трябва много стабилна ръка и никакво клатене,по-високи скорости и по-статични обекти предполагам.Поне при мен на кропката така го усещам.Иначе и аз като Мариачи обичам портрети в по-близък план.С вариото ми 17-50 е супер да си коригирам дължината,това много ми харесва.Но пък на 50мм.буквално трябва да се навра в лицето на обекта ми,ако искам да го хвана по-отблизо.Това не ми харесва,по-добре ще е ако е нещо по-дългичко за близки портрети.Може би 24-70  Crazy Но като купувах камерата ми казаха,че това са обективи за ФФ и затова не съм ги заглеждала.Ама ето,че не са...

# 428
  • Mostly in my mind
Точно вчера по криейтив лайф се говореше и за обективите за фф и за кроп. Simple Smile
Момичета,  като знам точната дата ще пиша. Понеже не съм уточнила още.

# 429
  • София
Момичета,  като знам точната дата ще пиша. Понеже не съм уточнила още.

Аз само да си кажа, че на 3-4 юни сме в Казанлък за Празника на розата.

# 430
  • Den Haag
Здравейте  Hug
Въпросче към използващите mac, от къде мога да си сваля фотошоп за macbook?
Благодаря предварително  bouquet

# 431
Принципно от много места по ключова дума.
Аз лично съм абонирана за фотографския облак на Адоб - Лр+Фш и са ми лицензни директно от сайта на адоб. Всеки две седмици имам актуален ъпдейт ... И доста голямо пространство от облака.

# 432
Да, и аз ползвам абонамента към Адоб и съм си доволна Simple Smile

# 433
  • София
Предстои ми да си купя статив, но се колебая дали да инвестирам повече пари или да си купя от тези до 100-150 лв, тъй като реално досега почти не съм ползвала. Какво ще ме посъветвате?

Две снимки от миналата година в Амстердам.

DSC_0088-11 by Nevena Gencheva, on Flickr

DSC_0284-32 by Nevena Gencheva, on Flickr

# 434
Статива е важен, и трябва да е стабилен. Модела се съобразява с модела на камерата, тъй като всеки статив има различна товароносимост-трябва да може да носи тежестта на камерата.
Карбоновите са най-добрите но и са по-скъпи. Бих ти препоръчала да се насочиш към 2 марки Бенро и Манфрото. Дори моделите които не са от карбон са им качествени, а имат и бюджетни решения.
Ако имаш възможност потърси модел който се преобразува в монопод -понякога е много удобен за лека упора, ако не ти се мъкне целия статив...

Общи условия

Активация на акаунт