Фотография - 81 тема

• 52 464
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Борикс, а как си се озовала с 35ца, вместо с 50? 50ката е must have, въобще не съм се замисляла за друг първи обектив.

За вътре ми е много удобен, с 50ката се мъчех. А и много ми хареса рисунъка на тази 35ца  Laughing Само не се замислих, че за цветята няма да стане, а обичам да снимам цветенца Wink

# 406
  • София
Борикс, а как си се озовала с 35ца, вместо с 50? 50ката е must have, въобще не съм се замисляла за друг първи обектив.

За вътре ми е много удобен, с 50ката се мъчех. А и много ми хареса рисунъка на тази 35ца  Laughing Само не се замислих, че за цветята няма да стане, а обичам да снимам цветенца Wink

A бе, и за твоето цветенце не е много удачно да го щракаш с 35-цата Peace.

# 407
В момента free broadcast по Creative Live - Урок за начинаещи (безплатно и на живо) Simple Smile

https://www.creativelive.com/courses/photography-for-beginners-s … -kit-john-greengo

# 408
Ни бек, ни фронт, ни никакъв фокус проблем нямам с моя Тамрон, независимо на каква дължина, бленда и колко близко или далече ми е обекта.

Дано скоро съм така убедена и за моя, както теб. Имам проблем с трепкането на ръката и често фокусът е много компромисен, да не кажа хич го няма.

Как мечтая някога да снимам с някоя от вас, ей така, чисто забавлително и обменящо опит. Аз повече ще попивам, отколкото да споделям опит, ноо...

# 409
Мимс, да, мен основно твоите мнения ме бяха убедили да го взема  Hug

# 410
  • София
В момента free broadcast по Creative Live - Урок за начинаещи (безплатно и на живо) Simple Smile

https://www.creativelive.com/courses/photography-for-beginners-s … -kit-john-greengo

Благодаря!  bouquet Много полезно за мен.

# 411
  • София
И аз бях изпаднала във фотолетаргия, пък и дори да пощракам после нямам муза за обработка. Надявам се с идването на лятото да се отърся от тая апатия, още повече, че пак мисля да правя проект "Лятна ваканция".

На крачка съм да си купя 50/1.4. 85-цата ми идва твърде дълга и е голяма мъка, все има нещо отрязано.

Чета за среща говорите. С удоволствие бих се включила. Освен 4-те почивни дни съм в София.

И една снимка от мен. Нещо в композицията ме дразни, но не знам какво  Thinking.

IMG_3521 by Elka Valcheva, on Flickr

# 412
Благодаря!  bouquet Много полезно за мен.
Heart Eyes

И една снимка от мен. Нещо в композицията ме дразни, но не знам какво  Thinking.

На мен ми идва тесничък кропът, но повече ме смущава цветът на кожата. Кадърът има нужда и от повече контраст. Wink

# 413
И аз бях изпаднала във фотолетаргия, пък и дори да пощракам после нямам муза за обработка. Надявам се с идването на лятото да се отърся от тая апатия, още повече, че пак мисля да правя проект "Лятна ваканция".

На крачка съм да си купя 50/1.4. 85-цата ми идва твърде дълга и е голяма мъка, все има нещо отрязано.

Чета за среща говорите. С удоволствие бих се включила. Освен 4-те почивни дни съм в София.

И една снимка от мен. Нещо в композицията ме дразни, но не знам какво  Thinking.

IMG_3521 by Elka Valcheva, on Flickr

Защо се страхувате от близкия план?!  Grinning Откакто съм си купил 85-цата преди 6-7 години, снимам почти само с нея, много рядко с 50-та и дългото варио, което по принцип си е супер, когато си навън и не искаш особено да притесняваш хората.  Grinning Що се отнася до цвета на кожата - сред такива места, като например гора, листа - лицето и кожата като цяло може да имат съответния оттенък на фона.  Rolling Eyes

# 414
  • Mostly in my mind
Исабел, благодаря за споделеното. и  аз се загледах по едно време.  Simple Smile
Елка, с кроп ли си, че ти идва дълга 85-цата? гледам, че оттенъкът на кожата сте го коментирали. според мен иска и светване на лицето

# 415
Isabel,тези уроци само на живо ли са?Може ли по-късно да се гледат пак?
Елика,много красив модел си имаш. Heart Eyes За останалото подкрепям мнението на Isabel и Лолита Peace

# 416
  • София
Isabel,тези уроци само на живо ли са?Може ли по-късно да се гледат пак?

Ще ги въртят днес и май утре безплатно. После вече става платено. Изгледах ги и ми се отвориха очите за толкова неща. Много полезно за начинаещи и малко след начинаещи, много. И толкова хубаво е обяснено. Има и други много интересни курсове през този и следващия месец.

# 417
  • София
Как мечтая някога да снимам с някоя от вас, ей така, чисто забавлително и обменящо опит. Аз повече ще попивам, отколкото да споделям опит, ноо...

И аз така  Grinning

Ще ги въртят днес и май утре безплатно. После вече става платено. Изгледах ги и ми се отвориха очите за толкова неща. Много полезно за начинаещи и малко след начинаещи, много. И толкова хубаво е обяснено. Има и други много интересни курсове през този и следващия месец.

Пише 12-13 май. Това не означава ли, че е било вчера и днес  newsm78. Иначе преди 2-3 месеца попаднах на урок на същия лектор, но се казваше мисля Fundamentals of Photography. Беше разделен на 5 части, като всяка част я даваха го три пъти последователно през следващите 24 часа и така една седмица. Като съдържание много приличаше на това днес, но по подробно (поне така ми се струва, че днешното предаване го загледах много частично). На мен ми беше много полезно. Даже исках да си го запиша, но така и не измислих начин да го направя. Но пък снимах с телефона голяма част от слайдовете, за да може по-късно да им обърна повече внимание.  Grinning И от тогава редовно следя програмата на creativelive.com  Wink

Относно срещата е ясно, че тази седмица доста хора не могат и ще се отложи, но ако все пак има желаещи, аз мисля събота или неделя да се разходя до Борисовата градина (че ми е най-удобна откъм транспорт) и ще се радвам, ако някой се присъедини  Hug

# 418
Мъхче,Деси  Hug
Дано по-късно да успея да се докопам до компа и да не е твърде късно  Praynig
Деси,аз със сигурност няма да мога събота и неделя да дойда в парка.Ако е през седмицата вечер или следобед,става  Peace

# 419
  • София
Ами да, днес било 13-ти. Май и аз съм за гинко билоба.  Laughing

ПП. За Fundamentals of Photography каза, че е много по-подробна версия на днешните лекции.

Общи условия

Активация на акаунт