Фотография - 81 тема

• 52 453
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
  • София
 Статив под 250 лева и то само от нЕкои Simple Smile марки, обикновено разочарова по време на употребата му. Имал съм два евтини статива и говоря от някакъв опит. Сега инцидентно ползвам монопод на Манфротто, чийто единствен крак е дебел, колкото два крака от евтините стативи Mr. Green. От друга страна всичко зависи от това какво точно ще качваш на статива и в какво време мислиш да снимаш, както и от вида фотография (макро, пейзаж, портрет). Едно просто правило казва, че стативът трябва да издържа 3 пъти теглото на ползваната апаратура. Повярвай, статив, който тежи под два килограма не е статив а "динамик" Mr. Green. Границата при такава покупка е много тънка. Ако вземеш нещо по-евтино може да се разочароваш от резултата. Ако пък купиш нещо истинско и утре ти писне да го мъкнеш, трябва да се чудиш как да го продадеш Joy.

П.П. Да добавя, че обикновено, качествените стативи се продават без глава - така наречените основи за статив.

Последна редакция: нд, 15 май 2016, 08:49 от Mунчо

# 436
  • Den Haag
Принципно от много места по ключова дума.
Аз лично съм абонирана за фотографския облак на Адоб - Лр+Фш и са ми лицензни директно от сайта на адоб. Всеки две седмици имам актуален ъпдейт ... И доста голямо пространство от облака.
Благодаря! Аз търся вариант, който е без абонамент и плащане Simple Smile Преди съм сваляла от Замунда, но сега в Холандия, не мога да свалям от Замунда.

# 437
Помоли някой да ти го дръпне и да ти го прати по скайп.

Макар че все пак - 12 евро, за кво не сте ги дали Simple Smile Поне аз така си мисля, де, но го ползвам ежедневно, не мога без фотошоп Simple Smile

# 438
  • София
 Днес малко се завирах из храсталаците Mr. Green:

И един силно кропнат рошльо, защото 300мм не стигат до никъде  Embarassed:

Последна редакция: нд, 15 май 2016, 14:47 от Mунчо

# 439
  • Den Haag
Помоли някой да ти го дръпне и да ти го прати по скайп.

Макар че все пак - 12 евро, за кво не сте ги дали Simple Smile Поне аз така си мисля, де, но го ползвам ежедневно, не мога без фотошоп Simple Smile
Благодаря! Simple Smile Последно да попитам, 12 евро на месец ли се плаща само?

# 440
Ние плащаме толкова да, даже сме с 2 акаунта , че сме двама души и един акаунт е за един стационарен и лаптоп примерно, но не може да се ползва едновремено и на двата компютъра.

# 441
  • София
А Бридж включва ли се към абонамента? А ако не - как си разглеждате снимките?

# 442
Мисля, че е включен.
Аз снимки си гледам в Камера Роу и после си ги въртя с уиндоуския вюър след обработката. Никога не съм ползвала бриджа.

# 443
  • Mostly in my mind
За разглеждане използвам мини бридж или пикаса. Последното отваря роу. А мини бриджа съм го сложила  от дясно във фш и ми е удобно. Simple Smile

# 444
  • София
Благодаря за отговорите за статива. Сигурно рядко ще го използвам и затова все още се колебая. Купувам го един вид "да има". С тия деца няма кой да ме чака да го разполагам.  Laughing

Breeze by Nevena Gencheva, on Flickr

# 445
Мисля, че е включен.
Аз снимки си гледам в Камера Роу и после си ги въртя с уиндоуския вюър след обработката. Никога не съм ползвала бриджа.
За разглеждане използвам мини бридж или пикаса. Последното отваря роу. А мини бриджа съм го сложила  от дясно във фш и ми е удобно. Simple Smile

Забелязал съм, че някои програми променят цветовете. За съжаление не ползвам кепчъра и никон вюъра отдавна, но гледам да разглеждам винаги с бриджа.  Rolling Eyes Точно уиндоуският вюър ми променя цветовете.  Grinning

Що се отнася до стативите - човек или си купува хубав, тежък статив и съответната глава, които ще му вършат работа или по-добре да не купува.  Simple Smile Аз имам много хубав и скъп на Манфрото, но ми е подарък, ползвал съм го само два или три пъти за 3 години.  Rolling Eyes  И монопод си бях купувал преди време и не помня дали го продадох, защото и това не ползвам.  Simple Smile Мога да снимам спокойно от ръка и на 300 мм с 1/30 сек, но за пейзажи, макро и студийна работа стативът е супер! Simple Smile

# 446
  • Варна
И аз моят статив съм го ползвала броени пъти /само на семейни тържества, че и мен да ме има на снимката  Mr. Green/ Нямам навика да го нося с мен за пейзажи/,то чантата с апарата да мъкна ми стига Wink/ и само се чудя къде да го скрия из къщи, че все ми пречи Wink То зависи и какво снимаш де, но на мен не ми е много полезен.

DSC_1413 by Wink BG, on Flickr

DSC_1378 by Wink BG, on Flickr

ПП Ще всема и аз да се пробвам да снимам на ниска скорост/от преди години ми е останало под 125 да не падам/ . Ще ми е интересно, може пък ръката ми да е станала по стабилна Wink

Последна редакция: пн, 16 май 2016, 21:45 от Борикс

# 447
Уиндоус не може да "разглежда" raw кадри без чужда помощ? Вие сериозно ли? Shocked (от години не ми се е налагало да комуникирам с тази система и не знам, но звучи... странно. Макът отваря raw файловете с неговия си вюър).

Стативи имам два - Манфрото - монопод и трипод. Моноподът се въргаля в багажника на колата и върши работа, триподът рядко излиза от вкъщи, но го ползвам постоянно и нямам заблежки. И двата не са от най-скъпите, но и камерата ми не е от най-тежките.

И аз моят статив съм го ползвала броени пъти /само на семейни тържества, че и мен да ме има на снимката  Mr. Green/ Нямам навика да го нося с мен за пейзажи/,то чантата с апарата да мъкна ми стига Wink/ и само се чудя къде да го скрия из къщи, че все ми пречи Wink То зависи и какво снимаш де, но на мен не ми е много полезен.
У нас е станал част от хола и като го няма ми е терсене - нещо липсва Mr. Green

Мога да снимам спокойно от ръка и на 300 мм с 1/30 сек, но за пейзажи, макро и студийна работа стативът е супер! Simple Smile
Искам и аз стабилна ръка! С 85 едвам докарвам хубав фокус, дори и на висока скорост.

# 448

Мога да снимам спокойно от ръка и на 300 мм с 1/30 сек, но за пейзажи, макро и студийна работа стативът е супер! Simple Smile
Искам и аз стабилна ръка! С 85 едвам докарвам хубав фокус, дори и на висока скорост.

Много харесвам такива поизмити цветове като на някои от снимките, а самолетчетата са супер. Имах и аз такива кадри някъде из архивите, но къде ли... Mr. Green
А за ръката - въпрос на тренинг и стойка. А все пак и мъжка... Simple Smile

Ето няколко на 300 мм с 1/100 в зала:

Е, това е на 150 мм:  Mr. Green

А това са няколко кадъра с древния Никон Д80 и една непретенциозна сигма 17-70 отпреди доста години. Mr. Green Като си помисли човек колко бързо напредва техниката... Grinning

Grinning

# 449
  • Mostly in my mind
Вейдичко, ние само че не говорим за роувете, а за обработения вече файл. Джи пег. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт