Фотография - 81 тема

• 52 269
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
Чоколина, честито. Много е хубав 105. Кумът ни снима с  Никон и съм го пробвала
Скрит текст:
Как снимате деца с постоянна смяна на фокусните точки?  Thinking
А някой да използва следящ фокус? Не мога да схвана как точно работи Rolling Eyes.

# 601
Мойто много бяга вече, мисля, че само със следящ фокус като за формула 1 мога да го хвана  Joy Не че и аз знам как се ползва туй чудо, но явно вече ми е време да разбера.

Благодаря много за съветите, ще си взема всичките 8 карти по 32 гб Joy Макар че аз няма да печатам кой знае какви големи красоти, но със сигурност нещо ще си направя Simple Smile

# 602
  • София
Да-а, явно ще трябва да се обучавате за "картечари" Joy! Следящият фокус върви ръка за ръка със снимането в серия и "проследяването" на обекта. Колкото и да е добър следящия фокус, а той в тези камери не е цвете, добрият резултат при сляпо уповаване само на апарата е рядко явление Peace.

# 603
Да-а, явно ще трябва да се обучавате за "картечари" Joy! Следящият фокус върви ръка за ръка със снимането в серия и "проследяването" на обекта. Колкото и да е добър следящия фокус, а той в тези камери не е цвете, добрият резултат при сляпо уповаване само на апарата е рядко явление Peace.

Теорията ок, ама подкрепи я и със снимков материал.  Simple Smile
Отдавна не съм снимал екшън, но ето няколко раздвижени кадъра.  Grinning По принцип най-трудно за апарата и обектива е насрещното снимане при движение.  Rolling Eyes

Simple Smile

# 604
Хммм, аз много рядко снимам в серия със следящ фокус, подкрепям Ел Мариачи, че най-много брак има при насрещно движение...
Пример:

Като цяло за да си добър със следящия фокус е добре да си познаваш камерата, особеностите на фокусната и система и за мен работи фокусирането със задния бутон... под добро познаване имам предвид сериозно и задълбочено, т.е. за мен лично означава да мога да възпроизведа всичко това от линка по долу в реални снимачни условия:
http://cpn.canon-europe.com/files/product/cameras/eos_5d_mark_ii … ing_guidebook.pdf

PS Преди няколко месеца ето това ме измъчи, бях се заинатила да снимам как нападат директно през мрежата на футболната врата. Някои от тези малки момиченца са страшно бързи и маневрени Simple Smile

Последна редакция: ср, 01 юни 2016, 04:02 от Agent Provocateur

# 605
Със следящия фокус трудно ми се получава читав кадър,камерата си решава къде ще закове,а на мен това не ми харесва.Затова си ползвам точките,местя си ги,пък ако изпусна момента,друг ще хвана  Wink
Agent Provocateur,добре завърнала се в темата,минавай по-често да показваш красоти  Hug
Добре дошла и на ⅞ ...and Happily Ever After  Hug
Не ги видях къде са тези въшки,но може би защото не разбирам от цветя (само обичам да ги снимам и аз)  Laughing Hug

Честит Първи Юни,пораснали момичета и момчета  Hug
Не спирайте да мечтаете и сбъдвайте мечтите си...

# 606
  • Варна
Честит празник и от мен!  newsm68

Happiness by chockolina, on Flickr

Благодаря за честитките! Hug

Много обичам екшън снимки! Точно такива, като тези двете  Heart Eyes:

Заминавам за Копенхаген след малко и съвсем еретично реших да не вземам камерата с мен.  Twisted Evil Ще си щракам със сапунерката и телефона. newsm57

# 607
И аз се борих с моите състезателки наскоро:

IMG_0531 by Jill, on Flickr

И ме обвиниха, че ни си снимам децата вече:

IMG_0604 by Jill, on Flickr

IMG_0615 by Jill, on Flickr

IMG_0642 by Jill, on Flickr

# 608
Честит празник на всички деца и на децата в нас!  Grinning Hug newsm68 newsm44 newsm08

Grinning newsm68 newsm44 newsm68 newsm44

# 609
  • Mostly in my mind
ЕлМариачи, много ми допада особено третата. Чудесно кадриране  Simple Smile Ще си го открадна някой път  Blush

Desktop by Ina K., on Flickr

# 610
Да да ... честит празник и от мен - в крайна сметка за нашите родители на колкото и да станем си оставаме деца, пък и трябва да пазим детското в себе си Wink
Още не мога да се натуткам да си оправя снимките от Соренто, но пък искам да ви поканя на една изложба официално, в която участвам.

Утре откриваме "Месец на фотографията" 2016 с изложба - селекция от най-престижния български конкурс за фотография ФОТОАКАДЕМИКА. Тази година сме събрали най-доброто за първите 15 години на новия век като български автори и снимки.
НДК 18:30ч. 2 юни..

За тези които са от София заповядайте ще се радвам да се видим на живо.

# 611
Да да ... честит празник и от мен - в крайна сметка за нашите родители на колкото и да станем си оставаме деца, пък и трябва да пазим детското в себе си Wink
Още не мога да се натуткам да си оправя снимките от Соренто, но пък искам да ви поканя на една изложба официално, в която участвам.

Утре откриваме "Месец на фотографията" 2016 с изложба - селекция от най-престижния български конкурс за фотография ФОТОАКАДЕМИКА. Тази година сме събрали най-доброто за първите 15 години на новия век като български автори и снимки.
НДК 18:30ч. 2 юни..

За тези които са от София заповядайте ще се радвам да се видим на живо.

newsm10 Чудесно! Но няма как...  Rolling Eyes А докога ще е изложбата?!

Ето още две малки моделки от мен:  Grinning

Grinning

# 612
Честит празник на всички, които са запазили детското в себе си Wink
Лени, сигурна съм, че изложбата ще има голям успех, предвид селекцията.

Няма да показвам деца, а една булка:

Последна редакция: ср, 01 юни 2016, 17:41 от Клото

# 613
Ел Мариачи, мисля че в НДК ще стои до 16-ти.
Силна е колекцията тази година - правих предпечата на изложбата и видях какво е влязло та .. има много добри попадения.
 bouquet

# 614
Mersi, Chocolina Simple Smile

Уф, завидях за изложбата... няма да я хвана Sad

Да уважим детския празник, пускайте детски снимки Simple Smile))
Щерката:

И двамата с брат и Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт