Фотография - 81 тема

• 52 282
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Чоки, очите на котето оцветявала ли си допълнително? Стои ми неестествен зеления цвят  newsm78

# 586
  • София
На път съм да се сдобия с ФФ  Whistling. На тоя етап Канон 6д ми се вързва като бюджет, но това което ме човърка е, че е с 19 фокусни точки. Малкото точки е един от факторите, които ме ограничават със сегашната камера, пък между 9 и 19 не е кой знае каква разликата. Та питането ми е, с колко точки са ви камерите? Използвате ли ги ефективно и при движещи се деца успявате ли бързо да сменяте. Номера с централна точка и прекадриране не ми се получава, най-вече на по-отворена бленда.

Аз имам 6д и фокусните точки са 11 и много събрани в центъра. За мен беше много неудобно в началото, но вече свикнах. А децата ми вече са по-големи и чакат, когато се налага да сменям точки.
Моята основна причина да сменя стария с 6д е възможността да снимам на по-високо исо с по-малко шум.
Освен това с него повечето ми снимки си имат фокус в сравнение с кропката /особено когато снимам хора в цял ръст/.

# 587
Ел Мариачи, лицето на морячето направо говори, има излъчване на добър човек, поне аз така го усещам. Особено пък при добра фотография още повече личи и душата.
А на жената, която ми прилича на актриса (не мога да копна снимката от телефона) защо на едната снимка е със сандали, а на следващата с боси кални крака? Хем е странно и загадъчно, хем интересно.
Ами това е, има на какво да се спре погледа в твоите снимки, с удоволствие ги преразглеждам! Таланта е не само в качеството на снимката, но тя трябва и да "говори". Не че казвам нещо ново Simple Smile

Тази прекрасна девойка не е актриса.  Simple Smile Снимахме навън и на поляната беше така, после прецапахме едно кално, мокро местенце... Grinning Всъщност нали търсим естественото?!  Simple Smile
Много съм хепи - вижте какво си имам (не е котето Wink):
Not All Cats Roar by chockolina, on Flickr

Тази котка наистина много зеленоока!  Grinning А това 60 макро ли е?!  Rolling Eyes Що се отнася до каноните, мисля, че при тях фокусните точки са по-навътре към центъра, отколкото при никоните.  Rolling Eyes

# 588
Ей ме на .. отново на линия. Онзи ден се върнахме от Амалфийското крайбрежие и чак сега имам време да си отворя снимките.
Бях взела да тествам един 50-135мм на Пентакс и да ви кажа не ме разочарова макар да не е мой тип дължина за обектив.. ето няколко кадъра с него - само леко контраст съм оправила останалото си е каквото е като цветове.

Между другото някой има ли представа какво става във Фликр, че нито една снимка не мога да кача, без значение от размера ..  newsm78

# 589
Лени, ти пътуваш доста като гледам, ако има и друг, който пътува - да каже, как снимате - в роу или в джпг? Предстои ми пътуване, 8 дни ще съм в Москва и братовчедка ми ми е направила някакви страшни маршрути да ме води, сигурно ще снимам като побъркана, после не съм убедена, че ще имам желание 3 тона снимки всичките да ги цъкам една по една... newsm78
Мисля си да си взема и филмовия апарат, макар че аз и една лента не съм снимала с него, та знам ли какво ще докарам там, но с него поне със сигурност ще отпечатам нещо веднага, а не да ги оставя да ги обработвам и да ги забравя. newsm78

# 590
  • София
RAW + jpeg.  Вземи си повече карти Simple Smile.

П.П. За това някой път цифрата ми идва в повече - знаеш, че е без пари и щракаш като гламав а после кошчето пълно Mr. Green.

# 591
  • София

Между другото някой има ли представа какво става във Фликр, че нито една снимка не мога да кача, без значение от размера ..

Не е ясно къде е проблемът, но днес им е официален неработен ден и явно не са оставили дежурен...

Еовин Като пътувам снимам raw+jpeg, за всеки случай.

DSC_8313 by Nevena Gencheva, on Flickr

# 592
Еовин снимам единствено в роу на макс резолюция в  Adobe RGB. Предпочитам да разполагам с целия потенциал на който е способен камерата, понеже често и печтам големи размери. Не знам утре какво ще ми хрумне да правя с тая снимка. Та ми е останал този навик независимо дали снимам за кеф или по работа.

# 593
  • Варна
Чоки, очите на котето оцветявала ли си допълнително? Стои ми неестествен зеления цвят  newsm78

Не, Руми, съвсем леко съм ги подсилила в Лайтрум. Това коте има най-невероятните очи, които съм виждала. Плюс още един квартален котарак, сега ще му потърся снимка, той също е уникален. Peace

Ето снимка и на другия кот, SOOR (и аз не успях да я кача във Фликр ooooh!):

El Mariachi
, 105-чка. Heart Eyes

Последна редакция: пн, 30 май 2016, 21:25 от chockolina

# 594
Ей ме на .. отново на линия. Онзи ден се върнахме от Амалфийското крайбрежие и чак сега имам време да си отворя снимките.
Бях взела да тествам един 50-135мм на Пентакс и да ви кажа не ме разочарова макар да не е мой тип дължина за обектив.. ето няколко кадъра с него - само леко контраст съм оправила останалото си е каквото е като цветове.

Между другото някой има ли представа какво става във Фликр, че нито една снимка не мога да кача, без значение от размера ..  newsm78

Супер си е обективът и снимките.  Grinning Доколкото ми е известно, Петкакс имат много добри обективи. И камерите им са със стабилизация.  newsm10

# 595
  • София
Оооо, Чоки, този е страхотен!! Физиономията му говори много, като човек е!
От мен един коледен от същия регион - Добрички:
Merging in by rumburak, on Flickr

# 596
ВСС

Между другото някой има ли представа какво става във Фликр, че нито една снимка не мога да кача, без значение от размера ..  newsm78

Супер си е обективът и снимките.  Grinning Доколкото ми е известно, Петкакс имат много добри обективи. И камерите им са със стабилизация.  newsm10

Не само стабилизацията ми харесва. Цветопредаването е чудесно и наистина имат добра селекция обективи. bouquet
Мерси

# 597
  • София
Чоколина, голям бандюга е сивчото! И двамата много ми харесват.

Ред: Фликр се оправи.

DSC_8381 by Nevena Gencheva, on Flickr

Последна редакция: пн, 30 май 2016, 22:16 от Мъхчето

# 598
Много красоти на последните страници!  Heart Eyes
Работи си Фликъра,току що го пробвах.Малко бяла феерия и от мен.
Негово кралско величество го снимах през една тясна телена ограда,как успях и аз незнам Simple Smile

# 599
  • Mostly in my mind
Ехааа, наистина е кралско величие. ♡

Общи условия

Активация на акаунт