КОЗУНАЦИ – 2016 г.

• 76 893
  • 764
  •   1
Отговори
# 165
  • Балчик
пак съвета на Джемма да не се меси много, особено при слабо брашно.
Не,не,не. при слабо брашно не трябва да се премесва тестото по време на втасване, а не да не се меси много. Naughty

За мен козунакът е или без нищо, или само със стафиди. Локуми, папаи, ананаси го превръщат в коледен сладкиш. На мен лично не ми харесва, но вече писах за това.

-рал4о_, и на мен напоследък ми харесват непоръсените козунаци.

Последна редакция: пн, 11 апр 2016, 16:12 от Джемма

# 166
  • София/Варна
Деси допадна ми идеята ти, но малко се обърках. Получаваш реално 8 малки топки. После ги правиш като дълга лента така ли, която наръсваш със стафиди и други плодове? После всяка малка топка ли усукваш на фитил или няколко заедно? Тези осем топки за един козунак ли са ти и плитката ти от колко фитила е?
И последен въпрос, какви сушени плодове освен стафиди използвате?
Да, деля на 8 топки, от които сплитам 2 козунака. Всяка топка раздърпвам леко на лента, слагам в нея стафиди и усуквам на фитил.
Опитвала съм различни комбинации сушени плодове, но повечето от тях са посипани обилно с пудра захар. Това затруднява втасването на готовия продукт. Откак ползвам микса от Лидъл (за който е писала Морена), нещата са много по-добре. Понякога слагам и малки парчета локум.

# 167
  • София
Запис.Wink

# 168
  • Балчик
За какво се записвате, не раздаваме козунаци? Wink Simple Smile

# 169
За какво се записвате, не раздаваме козунаци? Wink Simple Smile
А няма да е зле,голям списък ще е с тези  творби,направо въздействат на слюноотделянето... chef

и  то еротично...

# 170
  • Sofia
Хайдеее, щом и еротиката нагази в темата, ще я втасаме. Crazy

И аз напоследък заглеждам без поръска отгоре... Харесва ми!  Grinning

Пък човек, ако няма какво друго да каже, освен "запис", има известия за темата, но...

# 171
  • София/Варна
Втасването е важно нещо за козунаците Wink

А аз посмея ли да не направя поръска на козунаците, ще настане война у дома. Моите основно това ядат - горната коричка Simple Smile

# 172
  • гр.София

А аз посмея ли да не направя поръска на козунаците, ще настане война у дома. Моите основно това ядат - горната коричка Simple Smile
Ха - ха и мойте са така, мъжът ми обира цялата кора, направо го съблича  Mr. Green а малката обича само мекичкото, аз нямам претенции и синът Crazy даваме на ред  Laughing
в събота ще замеся пак, този път ще пробвам по-технологията на Ралчо, да видим какви ще ги свърша, дано станат, че ще са ми за подарък на мама  Heart Eyes

# 173
  • Sofia
Тъй, тъй...  Laughing

KayRenn, аз май не искам баш съвсем чисто... да има и малко захар, ама и да се вижда повечко лъскавко.  Grinning   Пък сме по коричката в къщи, със или без захар.  Достатъчно са ни сладки козунаците, та не опираме до захарта отгоре.  Simple Smile  
Би ли споделила къде го срещаш онова брашно, за което писа... забравих му името.

# 174
  • София/Варна
Брашното на мелница Балван взимам основно от Хит. Срещала съм го и по разните био магазинчета, но там наблягат основно на "здравословните" видове (ръжено, типово и грахам), та ще е събитие, ако се намери бяло Simple Smile. А и в Хит цените са най-добри (около 1,30 за пакет)

# 175
  • Sofia
Мерси, KayRenn, за съжаление ще си карам основно на София мел Класик, въпреки ензимите, като хубавите неща не са общодостъпни.  Wink
Хит ми е изцяло извън полезрението. На югозападния изход на Сф съм - село си е тук, с плюсовете и минусите.  Grinning  
Ще го пробвам това брашно де, онлайн ще го взема явно.  Wink  Иначе и ръжено, и типово, и грахам бих взимала.

# 176
  • София/Варна
И аз от югозападния  изход на София ходя до там специално за брашното. Товаря по 10 пакета бяло и 10 типово.

# 177
Ей, докато схвана. Значи, не е проблем да си го меся преди втасването, но не е добра идея, вече втасало да го меся, защото може би няма да има сила да втаса пак. Благодаря за уточнението!

# 178
  • Sofia
Аз ей така искам, както писах... малко поръсено (може и по-малко), но и лъскаво да има. Simple Smile

клик

# 179
  • Балчик
Купих си 2 кг София мел екстра, в сряда ще ходя до Варна, ще видя от там с какво ще се запася за Великден. Ако отида до Метро, може и италианско да си взема. Вчера пък в Каварна гледах едно непознато за мен като марка, тип 450, но никъде нямаше информация за белтъчини и пепелно съдържание, а аз на заглавни цифри не вярвам.

Общи условия

Активация на акаунт