Професионални серии за коса - тема 104

• 70 391
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
И аз говоря за първото.

# 466
Rainboww_ ето това е прекрасен продукт http://www.arlen.bg/product/1624/termozashtiten-sprey-alterna-ba … -spray-125ml.html , освен приглаждане, предлага и стабилна термозащита. Кремообразна консистенция, не утежнява, свеж лек аромат, бамбуков. Аз нанасям първо на длани, после на косата.

Rainboww_, ако все още не си купила нищо, не бързай с този продукт. Ако има начин да го тестваш, преди да си го вземеш. При мен е абсолютно наопаки действието му. Утежнява (слагам минимално количество: 2-3 пръсвания на дланите), прави косата ми матирана, като замазана и мръсна. Колкото пъти и да му давам шанс, толкова пъти се излага. Като изсуша косата пък я втвърдява и клечкосва. Абсолютно непоносим и неносим за косата ми. Peace

Благодаря и на двете, но не мисля да го взимам, малко скъп ми идва. Ако някой има други предложения, копирам въпроса си, че остана доста назад.
Може ли да ми препоръчане някакъв добър стилизант за коса?редполагам ми трябва някакъв балсам за заглаждане, не знам и аз? Проблемът ми е, че на места косата ми стърчи ето така:
http://a4.files.biography.com/image/upload/c_fit,cs_srgb,dpr_1.0 … wNDM1NzM3MTAy.jpg

# 467
Аз и двете описах, но най-любимо ми това
Скрит текст:
, него предпочитам и определям като страхотно, то е кремообразно и леко, много приятно, поне за мен ...и Феерия  Heart Eyes Grinning .
А това
Скрит текст:
не е с толкова добра термозащита, по-скоро си е олио-финиш, макар за такъв да е лек, може да утежни, от него не усещам подхранване, по-скоро за прибиране на фризита.Също ми е приятно, но не чак като другото.

Rainboww_, кажи до каква цена и ще препоръчаме нещо, а какво предпочиташ да бъде: олио-финиш или друго?

# 468
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Тъкмо се връщам от Улта.
Купих си крема,пред който Сетони се клани(много съм експедитивна,нали?) Mr. Green .Щом е Алтерна,знам,че е добро.С друго комбинираш ли го,слагаш ли и в корените?

# 469
Жалко за хубавия форум-отдавна не е това ,което беше ....Прочетох 40 теми назад -давахасе препоръки ,мнения и беше изключително полезен за нови потребители ,като мен .В момента пишете около 5 "компетентни",като само се хвалите коя какво си е купила и въпросите ,в случая съвсем конкретни -3 пъти задавам един и същи въпрос-нула внимание.Осезаемо се чувства липсата на Фрея и други момичета,които имаха желание да помагат с желание и препоръки на недостатъчно запознати с проф.козметика като мен и други нови потребители .....Много жалко ......Приятен ден!

# 470
  • Велико Търново
vanaiil, аз съм ползвала ш-на на Медисютикълс - в началото, два пъти седмично, после - само веднъж; той е много нежен, незаплитащ, и го комбинирах с всякаква маска - и с протеинова, и с хидратираща. После си купих и хидратиращ балсам на марката и го слагах след ш-на.
При мен, след дългия ми опит в борбата срещу косопада и стимулиране на растежа, след пробата на най-различни продукти, установих, че най-ефикасни са ампулите и серумите.

# 471
Тъкмо се връщам от Улта.
Купих си крема,пред който Сетони се клани(много съм експедитивна,нали?) Mr. Green .Щом е Алтерна,знам,че е добро.С друго комбинираш ли го,слагаш ли и в корените?

И аз съм си получила Алтерните, които вчера поръчах, много са бързи от Арлен  Heart Eyes , след малко отивам да си ги взема, нямам търпение.
Beautyholicа , ето за това питаш, нали http://www.arlen.bg/product/1624/termozashtiten-sprey-alterna-ba … -spray-125ml.html , не нанасям в корени.Най-често нанасям няколко пръскания...то си е пръскалка на спрей, но тъй като не е воднисто, не го разпръсква широко, затова слагам в длани, 3-4-5 пръскания на ръцете,  на влажна коса, освен термозащитата, дава и подреденост и плътност и блясък. Аз лично съм нанасяла и по-мъничко за приглаждане на суха коса, също ми харесва много, не ми утежнява, а съм с фин косъм.Дано ти хареса и на теб!

# 472
Жалко за хубавия форум-отдавна не е това ,което беше ....Прочетох 40 теми назад -давахасе препоръки ,мнения и беше изключително полезен за нови потребители ,като мен .В момента пишете около 5 "компетентни",като само се хвалите коя какво си е купила и въпросите ,в случая съвсем конкретни -3 пъти задавам един и същи въпрос-нула внимание.Осезаемо се чувства липсата на Фрея и други момичета,които имаха желание да помагат с желание и препоръки на недостатъчно запознати с проф.козметика като мен и други нови потребители .....Много жалко ......Приятен ден!
Щом сме "компетентни" в кавички,защо ни питаш?Предполага се,че ни имаш за точно обратното.Освен това не се хвалим коя какво си е купила,а споделяме.Щом си чела назад темите,значи си видяла че винаги след това коментираме как са се отразили на косите ни.И на нас ни липсва Фрея,но когато имам належаща нужда ,бих й писала на лични,а не да обиждам момичетата тук.Ти питаш за даден продукт...Ами представи си,че който го е ползвал и има отговор,просто в момента не те е чел.Или пък не може да отговори веднага.Да ти дам съвет  Wink Ако никой нищо не ти отговори,просто грабни телефона и звънни в Арлен или в Рибката и питай.Освен това в нета има страшно много инфо.Чак понякога се изумявам как има хора които се фръцват че никой не им е отговорил,а не се сещат сами да проверят-гугъл,ютуб  Peace 

# 473
Ехх, мине се не мине, и все се намери някой да размаха пръст рано сутрин, да ни изкарва меркантилни и некомпетентни.... Tired

След като се задава въпрос за конкретен продукт и няма последвал отговор вероятно не е пробван от момичетата, защото иначе винаги се е отговаряло на въпроси! Лично аз вчера отговорих там, където мисля имам познание. Като не съм ползвала Матрикс и конкретния шампоан на Медисютикълс как да отговоря?!? Но това налага ли да ме числят към някакви определения... Stop

# 474

Beautyholicа , ето за това питаш, нали http://www.arlen.bg/product/1624/termozashtiten-sprey-alterna-ba … -spray-125ml.html , не нанасям в корени.Най-често нанасям няколко пръскания...то си е пръскалка на спрей, но тъй като не е воднисто, не го разпръсква широко, затова слагам в длани, 3-4-5 пръскания на ръцете,  на влажна коса, освен термозащитата, дава и подреденост и плътност и блясък. Аз лично съм нанасяла и по-мъничко за приглаждане на суха коса, също ми харесва много, не ми утежнява, а съм с фин косъм.Дано ти хареса и на теб!
Подкрепям. За мен също е фаворит продукт. В началото слагах по-малко количество и някак все не му долавях ефекта. Докато не пробвах с 4-5 помпички. Ползвам по същия начин - на дланите и разтривам в косата. Не утежнява.

Търсих назад из темите мнение за Restore серията на Living proof. Не че имам реална нужда от повече продукти, но от любопитство  Laughing Може ли отново да повторите впечатления? Благодаря предварително  bouquet

# 475
И аз чакам мнение за рестор на ливинг пруф, че мисля да ги поръчам тия дни.
Вчера похвалих новата четка на ТТ във фейсбук само след проба разресване. Сега влизам тук за по-обстойно мнение. Получих я от размяна от едно мило момиче Simple Smile За моята гъста чуплива коса е уникално добра. Разреса ме страхотно, но силата и е при изправянето с преса, което току що тествах. За изправяне със сешоар не е подходяща, но то за там си има кръгли четки. Но за преса е у-ни-кал-наа. Поради това, че е доста широка и голяма позволява да се изправи наведнъж доста голям кичур, като го разпределя на тънък и равномерен пласт. От самата техника на изправяне- успоредно плъзгане на читката с пресата ми направи чудесен обем. От големия ми опит с пресите и изправянето искам да ви препоръчам винаги, когато изправяте кичура да е старателно разресан, по този начин косата става гладка и се щадят връхчетата. Много съм доволна bouquet

# 476
Restore на Ливинг ми правеше косата много плътна и тежка, в същото време беше и гладка и мека. Ползвах шампоан, балсам, крем и после термо спрей. В комбинация получавах най-добри резултати, по отделно някак нямаше същия ефект. Косата ми е естествена с израстващи изгорели кичури по краищата, съответно там е суха и изтощена. Ползвам сешоар, преса рядко. Много ми допада марката Ливинг, но да съм честна на няколко поредни измивания се усеща при мен липсата на масълце или силиконче, постепенно косъма става по-груб...но пък много плътност за сметка на това.

# 477
Здравейте, момичета!
И аз влизам тук с молба за съвети и препоръки. Макар четейки ви да останах с впечатление, че всички сте млади и дългокоси и да се съмнявам, че ще искате да съветвате една късокосместа форумка на ... 40++.
Имам небоядисвана тънка коса, която нося на къс боб и чувствителен скалп. Претърпях няколко операции и упойките, силното отслабването на организма, страданията плюс средната възраст се отразиха сериозно на косата ми. Стана суха (в смисъл, че усещам косъма сух - на пипане ми е като слама), безжизнена, хвърчаща, тънка, а скалпа - чувствителен, понякога раздразнен. Косопада поовладях, макар да не мога да се похваля, че съм го прогонила. Трудно ми е да определя какъв тип е косата ми - мазна или суха, Мия я по 2, рядко по 3 пъти седмично. Изсушавам я винаги с четка и сешоар, но прическа имам до първото полагане на главата на възглавница.
Искам да подхраня, възстановя и поглезя косата си. Почетох в темата, разгледах сайтовете на Арлен и ЗР, но някои продукти не намерих, защото са изчерпани, а на други не разгадах имената. Милкове, файбъри, еластисайзъри, протеини, двукомпонентни продукти, ниво на изтощаване 3 или 4, възстановяване, реконструкция (каква ли е разликата) ... Момичета, загубих се, имам нужда от вашата помощ.
Моля за вашите съвети и препоръки!

# 478
Вчера направих следната комбинация:
- шампоан Алтерна анти-фриз
- балсам Чи Арган
- олио Кардашиян с черен кимион

И съм възхитена! Уникално се получи за моята коса. Начупи се много добре, подредена, без фриз, много блясък. Олиото ми беше подарък мини към поръчката и за едно ползване доста ме впечатли, а иначе не бих му обърнала внимание никога. Има ли някой, който го е ползвал, да сподели нейните впечатления?

Айде, пак се започна, защо някой не е отговорил. И на мен се е случвало никой да не ми отговори. Тогава питам пак или търся другаде информация. Трябва да се чувствам виновна, че не съм отговорила за продукт, който не съм ползвала и не познавам ли?!  newsm78

djasra, знам колко страда организма от упойките. Освен външните грижи, наблегни и на вътрешните, ако не си го направила досега.

Еластисайзерът е ТОВА. Аз съм с гъста и плътна коса, но ми се струва, че момичетата с тънка харесват варианта със здравец и нероли.

За косопад и сгъстяване погледни продуктите и по-точно ампулите на Напура. Тази серия на АЛтерна също е много хубава: ТУК. Имам момичета, които са доволни и от Денсифик на Керастаз.

При раздразнен скалп на мен много ми помага тоника на Филип Кингсли ТУК. Новата серия на Чи е с таква насоченост, но май имаше противоречиви мнения за нея.
ТУК

За да ти държи прическата като я оформяш може би е добре да ползваш термозащита с фикасция. Аз съм много доволна от ТАЗИ.

Може би е добре да си вземеш една хидратираща и една протеинова серия, за да прецениш коя ти се отразява по-добре към момента. И следователно този тип да ползваш по-често, а другата по-рядно за баланс.

Хубави хидратиращи за мен са тези на Филип Кингсли, лилавите на Сексихеър, аргановите Чи, Алтерна Мойсчър Интенс.

Хубави протеини за мен са кератиновите Чи, Алтерна Рипеър, Наши Фито.

Добре е и някакви финиши са вземеш, но конкретни предложения нека дадат момичета с тънки коса, че да не препоръчам нещо, което може да утежни.

# 479
djasra по този начин зададен въпроса-е много трудно някой да ти даде насоки  bouquet
чуствителен скалп ... само като го прочетох и се отказах да коментирам каквото и да било.Различните марки и продукти действат съвсем различно на всеки,аз съм страшен фен на Керастаз,но има момичета които се оплакват от дразнене на скалпа,други ползват безсулфатни- хубаво, но на мен някои безсулфатни ми дразнят и определено ще се старая в бъдеще да не ги купувам,отделно продукти за обем (понеже пишеш че изчезва за 1 ден) -също много субективно-пробвала съм много хвалени във форума неща-които не ми действат,пробвала съм и продукти които са с друга насоченост-но правят и обем.
"подхранване,възстановяване"  Thinking то може да е протеин,може да е много масла,може да е нужда от влага, отделно го има и въпросът с финансите,не че скъпото е винаги по-добро.
в основни линии-би трябвало да вземеш минимум 1 протеинова,1 хидратираща серия шамп. плюс маска или балсам,1 термозащита и 1 олио.
колкото и да искам да ти помогна-не смея да препоръчам нито марка,нито определена серия.

Общи условия

Активация на акаунт