Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • NE
 • Мнения: 10 927
Бизи И аз забелязвам, че търси гушкането повече от муцката. Заспива и на рамо, но на гърда предпочита - муцва 5 мин. и се отмества от мен. С приказките сме за никъде. Вчера на консултацията при педи ми вметнаха да търся логопед. Добре че имам приятелка която мина с нейната дъщеричка през същата психоза. Каза ми да му пускам филмчета и песнички на български, да му превеждам от Бейби ТВ и най-вече да обяснявам с по една дума - падна, горе, спим и т.н. До 2,5 г. трудно може да се установи проблем. Та такива мисли ме тормозят.

# 31
 • София
 • Мнения: 2 130
Фейчка , Бизи какви логопеди толкова рано. Спокойно ще проговорят. Момчета, мързи ги  Wink. Моя кога тръгна да говори и започна изречения да прави и в един момент нъц, пак на думички и срички и сега пак започна да прави изречения и да може да се прави диалог с него, но още не е идеално проговорил. До 3г за мен не е обезпокойтелно това при момчетата, та даже и при момичета. Имаме тук едно момиче на 2,5 и говори по малко от Влади, момче на 2,6 и казва съвсем малко думи. Намирам го за съвсем нормално. Ще проговорят и после има да ни надуват главите  Wink Laughing

Ели давай чети и споделяй с нас  Hug

# 32
 • Мнения: 315
Благодаря за темата! Вчера горе долу бе по добре на яслата! Ники е хапнал и са успели да го сложат на гърне!  Вечерта бяхме на детски рожден ден на други близнаци по големи от нас с 10мес.  Децата много се превъзбудиха. След игра седнахме за малко - Валето пи малко сок и повърна! У дома измери Т 38. 7 . След свещичка еферелган я свали. Дадох и кисело мляко за вечеря. После палуваха с Ники. Той заспа много трудно и през цялата нощ се буди. Съжалих,  че отидохме на този РД и без това емоциите са големи в яслата. Валето пи само няколко пъти водичка през нощта,  не е повръщала и не е вдигала Т. Днес сме у дома и съм на тръни! ЛЛ,  каза, че може и кътниците да са тръгнали,  а повръщането да е било от високата Т. Не, че много вярвам, но майка и клечки им прегази снощи. Дано няма продължение тази Т.

# 33
 • гр.София
 • Мнения: 2 755
Фейче,страхотна тема си направила  bouquet Благодаря!!!
Няма за какво да се притесняваш за говоренето на този етап,повечето връстници около нас също не говорят. Мисля си,че те помнят и знаят доста думички,но просто ще почнат да ги ползват като станат по-сигурни в себе си,и като им дойде желанието  Mr. Green
Вики много говори,докато ходим не спира за една минута. Постоянно забелязва някакви неща и ми разказва,на моменти толкова превключва от тема в тема,че аз изключвам и дори немога да му отговоря Simple Smile
Гери,щом си се замислила за психолог,просто го посети за свое успокоение. Все си мисля,че сега се самодоказват.
Ние сме на гости на нашите,и на сестра ми и една приятелка им е направило впечатление,че му позволявам всичко. Под всичко- че му давам да се катери по катерушките,които са за малко по-големи деца,а той просто се катери по тях отпреди,че му давам да си махне сламката от шишето и да пие само от него,че когато реши,че не му се седи в триколката,го свалям и ходи с мен. И още куп други неща,за които не смятам че си заслужават "НЕ"-то. Обясних им,че е дете,но според мен не е необходимо да живее с абсолютни забрани,но нещата,за които кажа,че неможе,неможе докрай.
Тук е доста топло,вече имаме тен на къси ръкави,само моето дете обаче е по къс ръкав,чудя се на 28• как може да ги обличат с дълъг ръкав и елек отгоре,после се сетих,че докато живеех тук,това не се считаха за летни температури  Joy Луда работа.
Болните да оздравяват бързо,и да спират вече тия болести  Hug
Лека вечер!

# 34
 • Мнения: 61
Guerry имаше един период от време около половин година когато и при Мишо всичко беше не, или няма.Всичко правеше на пук. Незнам къде четох, но намерих поне за нас идеалното решение на проблема. Но пак казвам на нас ни помогна.Нищо не пречи да пробваш.Че така де, когато исках нещо да прави, му казвах точно обратното.Например като трябваше да го обличам му казвах няма да си взимаш якето и да го обличаш.Няма!И тогава за моя изненада помогна.Донесе си якето и го облякох.Или няма да ядеш това и той го изяждаше. И така ставаха при нас нещата.По този начин не се изнервях, бях по спокойна и той от своя страна.И след известно време нещата си дойдоха на мястото.Е , от време на време пак го използвам този начин.Болничките да се оправят.Аз ви чета редовно но покрай работата, и хубавото време след яслата оставаме на вън и се пребираме късно и късно заспива.Днес от яслата ми викат че уж мн яде а не качва да съм се посъветвала с доктор че тежал 10,500 кг или 11 кг и от 9 месеца не са се променили.Лека вечер на всички

# 35
 • Мнения: 642
Добър вечер  Hug

Велина, по-добре ли е Валенце? Диването миналата седмица една сутрин изповръща всичко и вечерта вдигна 38, ама аз си мисля, че прегря тоя ден...от тогава не е вдигала темп, ама свеки реши, че гърлото е червено и СРП беше високо и затова една седмица се мъчим с тоя Зинат.

Цветенце, единият ни кръщелник беше така - почти не говореше до 3 годинка и после говореше бебешки, чак сега, вече е на 5 говори разбираемо. На него градинката му повлия, не са го водили на логопед. И аз си мисля, че до 3 няма за какво да се тревожиш.

Гери, аз друго си мисля - едно време наистина са имали повече време, ама не са обръщали толкова внимание на децата. В смисъл, не са се тормозели, както ние сега и не са го мислили толкова. Заради липсата на информация ли, заради повечето деца ли, не знам. Аз вече на моменти като започна да се психирам, че за нищо не ставам и нищо не правя, каквото си мисля, че трябва да правя, се замислям моята майка какво е правела и дали според мен тя е добра майка. И се успокоявам, понеже не са ме гледали по книги и по Монтесори, а все пак съм станал доста читав човек, с прекрасни спомени от детството Simple Smile
Аз понякога изпращам объркващи сигнали - един ден може, другия не. Като съм спокойни или изморена и искам малко спокойствие  нещо е ОК, ама като съм изнервени за същото нещо се караме. Днес ми избяга в парка и трябваше да я гоня през тревата с количката  Joy голяма картинка бяхме, добре че една майка я свали от стълбата на пързалката преди да падне. После цялата площадка ме гледаше странно, защото не й се скарах и не я овиках - еми как, като цяла седмица я пускам по тревата да гони пилетата и днес просто не прецених и бях далече да я спра. Грешката си беше моя.

А иначе и  аз като Мария, оставям да се катери, само гледам и помагам, даже й я карам да се катери, понеже мен все ме спираха бабите и много ме е яд, че не можех на едно дърво да се кача, докато другите ядяха череши.

Да ви питам, само моето ли подивява от горещините? Последните два дни навън става нервна, мрънкава, кисела, ревлива. Опитвам се да не я навличам, ама тук хем е топло хем духа вятър...

Това е, изписах мастилото, дребното заспа, аз отивам да се нахомеопатя по случай празника  Heart Eyes

# 36
 • NE
 • Мнения: 10 927
Добро утро!
Напоследък голяма драма имаме с тръшкането. Като види едни мои витамини подивява и като му откажеш почва да пищи в истерия повече от 10 мин. и се удря нарочно, търкаляйки се. Само за тези витамини е така, иначе по-бързо му минава.
Копче И аз смятам, че понякога трябва да си признаваме грешките и да не обвиняваме децата за всичко. Количката вече не я взимам защото ме кара да бягам с нея след него. Давам му да се катери и по пързалките и за ужас на майките не му се карам като падне, но той става и продължава без да мрънка.
Велина Дано Валето е по-добре.
Много се замислям да потърся градинка за Вилито. Знам, че ще проговори. Аз на 4 г. съм проговорила зареди биберона. Ядосват ме вмятания, че имаме проблем. Толкова е гадно, все едно аз съм от родителите, които не приемат проблемите на децата си. До лятото ще проговори щом казва отделни думи, които са по негова инициатива.

# 37
 • Мнения: 2 431
Здравейте! Simple Smile
Правят ми запис на тоновете и реших да Ви "видя" как сте. Simple Smile
Феичка, отново и отново - благодаря за страхотната тема и затова, че се ангажира с нея!  Hug Недей да се тревожиш за говоренето, нещо много дават газ хората около нас (баби и пр.) да говорят децата още от родилното. Мен от Коледа са ме подбрали и ме тормозят Рали защо не говори. А тя в момента, в който стана на 2, сякаш й се включи някакво копче и се разприказва. Ще видиш как от раз ще станат нещата. Стискам палци да си спокойна, всичко ще се подреди.
Болните по-добре ли са?
Много интересни теми дискутирате с книгите, които разказвате, благодаря, че споделяш, Ели!
Мария, и Рали е "гола", даже по потник беше вчера, ми много жега беше. Simple Smile
Много хубав ден от мен! Simple Smile 
 

# 38
 • Мнения: 1 353
Ние тази сутрин все повече кашляме, не мога да овладея нещата. Понеделник почна с лека хремичка и все повече се увеличава, също и кашлицата. Притеснявам се да не стигне пак до бронхит.  Трябва да взема инхалатор. Фрау какъв аспратор за нос ползваш? Офффф, точно една седмица ходи на ясла след антибиотика и се почна. Гери осцилококцинума помага ли?

# 39
 • Мнения: 1 779
Привет момичета,

Първо , не се шашкайте за това дали говорят децата или не. Наистина е много рано. Когато имат какво да ви кажат ще го направят Simple Smile
Моята дъщеря последния месец идва с по 5 нови думи на ден, при това се произнасят без "Р", "С", "ц", "щ".

По някога е мнооого трудно да я разбера а тя като види че не я разбирам, милата се опитва да го произнесе по правилно, променя интонацията..
За сега прави къси фрази, с неправилни предолизи и глаголите както дойдат, и в нащия слушай на три езика смесено.

Също продължаваме да се бориме с гърнето. Cега за всеки успешен опит се подарява бисквита. Вчера искаше бисквита, а току сто беше пишкала, но тя си знае отиде на гърнето седна и зачака и каза "Мама, не излиза пиш" Стана ми толкова жял Simple Smile

Разбира се дадох бисквита без пиш и обясних че не става толкова на често, та така..

# 40
 • Мнения: 315
Здравейте!  Вчера към 17:00ч Валето отново вдигна температура 38,1 и след нурофена нищо. И на двамата нослетата се запушват. Водихме ги при педиатъра - каза или е вирусна инфекция (гърлото и гърдите са чисти),  но и венците са подути. Иначе са весели, но на мен хич не ми е спокойно! Особено сега, когато при храненето Ники задави ли се, незтам , но повърна. Но най- интересното е, че нито заплака, нито пък се разтрои, а след като го измих и преобрякох си хапна кисело мляко и малко бананче, поигра малко и сега с Валето спинкат.  Трудно е да си майка,  особено когато децата са не разположени!

# 41
 • Мнения: 1 353
Аман с тез болести
Поръчах този инхалатор http://izmeri.com/prX_1246.htm

Последна редакция: пт, 08 апр 2016, 14:08 от Freyda

# 42
 • Мнения: 932
Фрейда, бързо оздравяване. Каката се повлия доста от инхалациите и за момента положението е под контрол. Очертава се и при нас да е в подобен "график" с боледуването... Не й минават тия сополи и това е. Аз вадя с бейбивак, а ММ предпочита с такъв, който дърпаш с устата. Първо размеквам със серимар или инхалация, после дърпам. Слагам и капки през нощта, за да може да диша.

# 43
 • София
 • Мнения: 2 130
Привет,
Фрейда честит ви инахалатор и дано не се налага често да го използвате .
За осцилокоцинум не давам от отдавна. Едно че не намирах да помага, ами и хомеопатите ми казаха че нямало смисъл, това де казват по рекламата е пълна глупост. Не знам иначе. Аз давам инфлуцид и съм доволна. Може би трябва по упорито да се вадят гадните сополи. Аз му разказвам играта на моето, нали съм с машинка и го хващам с едната ръка и пищи не пищи вадя, става поне бързо. Много ФР и вадене на гадостите доста често. Така успявам да овладея положението да не слезе на доло по някога.
Умкалора също е много хубав за неустановена кашлица и сопол независимо какъв е. Засилва малко и имунитета. В начален стадии на нас много ни е помагало.

Велина дано са зъбки при вас.
Всички да се оправяте бързо  Hug

# 44
 • NE
 • Мнения: 10 927
Бързо да де оправят всички болнички!
Днес минах през градинката да говоря с госпожите. Оказа се че всички наборчета на Вилито са се записали в друга градинка, но ми е далеко и не харесвам нито госпожите, нито директорката.
Казаха ми че ще го приемат, но засега само заявление ще пусна. Ако го пуска ще е след третата годинка. Още ми е мъничък, но ще му стане тегаво само вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт