От Англия до България - превоз и закупуване на поръчките ни - 15

• 120 631
  • 795
  •   1
Отговори
# 390
  • Асеновград
Може ли някой на ЛС да ми помогне да си изпиша английския адрес на GGBG
Сменям си превозвача и се насочих към тях, регистрирах се в сайта им, но се притеснявам нещо да не объркам в Амазон (ук)

Присъединявам се и аз. Бихте ли ми изпратили адреса и на мен, Благодаря предварително. Peace

# 391
Аз имах същите затруднения и малко по назад в темата ,една или две страници назад прочетете.Има хубава снимка нагледно и точно как да се попълни bouquet

# 392
Момичета, за първи път пиша в темата. Коя фирма ще ми препоръчате за превоз на онлайн поръчки от Англия до София?

# 393
  • София
В сайта на GGBG има снимка точно за Амазон как трябва да изглежда попълнен адреса. Разгледайте хубаво в сайта. Има снимка и за ebay, ако някой има затруднения там.
По въпроса с препоръката - препоръчвам GGBG с две ръце.

# 394
Допълних немския адрес, че не съм поръчвала чрез GGBG отдавна. Нека някой потвърди, че е правилно Simple Smile
Скрит текст:

Това е английския адрес.
Скрит текст:
bouquet

# 395
Аз имах същите затруднения и малко по назад в темата ,една или две страници назад прочетете.Има хубава снимка нагледно и точно как да се попълни bouquet

Много благодаря  bouquet
А трябва ли да регистрирам в сайта на GGBG това, което съм поръчала? Или те по моето ID вкарват в системата при получаване при тях?

Последна редакция: вт, 27 дек 2016, 19:09 от sevgito

# 396
Малко сладко коте, благодаря ти. Към тях ще се ориентирам.  Peace

# 397
В една съседна тема ми пуснаха мухата за поръчка от Америка с превозвач до Англия, защото излиза по - евтино, отколкото да поръчам директно до България.
Понеже не съм запозната изобщо - превозвачите, които коментирате, приемат поръчки само от английския сайтове или може и от американски?

# 398
Някой има ли практика с превоз на обемни товари-за предна броня на кола става въпрос до Вн?

# 399
  • Sofia
   Момичета, извинете за off-topic питането, но официалният сайт на Puma за UK дали приема плащания с българска карта, някой знае ли? newsm78

EDIT: В съседната тема ми отговориха, че няма проблем да се плати с българска карта. Peace

Момичета, за първи път пиша в темата. Коя фирма ще ми препоръчате за превоз на онлайн поръчки от Англия до София?
   В общи линии, всеки препоръчва превозвача, който ползва – GGBG, GabCo, Gabieli, KDShopping и т.н. Simple Smile Аз също съм избрала да се доверя на първата спомената фирма, но според мен, много зависи чий офис ти е най-близко в София. Peace Иначе, условията са горе-долу идентични, с малки (пренебрежими) нюанси.

В една съседна тема ми пуснаха мухата за поръчка от Америка с превозвач до Англия, защото излиза по - евтино, отколкото да поръчам директно до България.
Понеже не съм запозната изобщо - превозвачите, които коментирате, приемат поръчки само от английския сайтове или може и от американски?
   От години поръчвам така – понякога, за да спестя от транспортните разходи, друг път – защото сайта, от който правя заявка, не ship-ва до България, а само до UK. Имай предвид, обаче, че ако стоката е по-скъпа, ще дължиш 20% ДДС към английската митница, но това не е проблем, защото при тях митническите процедури са доста опростени, за разлика от нашенските. Превозвачът може да ти съдейства с плащането. От тази гледна точка, горещо препоръчвам GGBG, защото с GabCo , например, имах много проблеми с няколко пратки, идващи от САЩ. Не знам дали вече нещата при тях са се променили, говоря за преди, но със сигурност повече не бих им гласувала доверие. Naughty

Последна редакция: ср, 28 дек 2016, 16:37 от The Black Cat

# 400
  • София
А да знаете сумата над която стоките се обмитяват в Англия?

На сайта на GGBG намерих това, но публикацията е от 2014 г.:

Митото в Англия е в размер на 20% от стойността на продукта. На обмитяване подлежат нови стоки, чиято стойност надхвърля 40 паунда.

# 401
  • Sofia
GGBG имат офис само в Младост ли?
И още нещо (което се обсъждаше в друга тема, но не я откривам ) , на адреса им в Англия доставят ли се пратки от гросерита - Асда, Теско, Сейнсбъри, Окадо и т.н.? До адреса на превозвача, който ползвам в момента не доставя нито един от изброените сайтове.

# 402
  • София
GGBG имат офис само в Младост ли?
И още нещо (което се обсъждаше в друга тема, но не я откривам ) , на адреса им в Англия доставят ли се пратки от гросерита - Асда, Теско, Сейнсбъри, Окадо и т.н.? До адреса на превозвача, който ползвам в момента не доставя нито един от изброените сайтове.
Само в Младост имат офис, да. Преди време имаха и в Дружба, но явно вече не го използват, няма го в сайта им от известно време. Но доколкото знам, предлагат някакъв разнос из София, коментираше се в предни страници.
Проверявах по пощенски код за Асда, прие го като адрес. За другите не мога да помогна.

# 403
  • Sofia
А да знаете сумата над която стоките се обмитяват в Англия?

На сайта на GGBG намерих това, но публикацията е от 2014 г.:

Митото в Англия е в размер на 20% от стойността на продукта. На обмитяване подлежат нови стоки, чиято стойност надхвърля 40 паунда.

Със сигурност не е 40 паунда (и едва ли някога въобще е било толкова). Simple Smile Знам, че стойността, определяща кои стоки подлежат на обмитяване, е доста по-ниска и сега, като се разрових, на английския сайт на DHL намерих това:

"Are there any reliefs from Duty and VAT?
Yes, they include:
– Goods of £15 or less in value (excluding postage, packing and other miscellaneous costs). This does not include alcohol, tobacco products, perfume or toilet waters.
– Gifts from one private individual to another providing the value does not exceed £34 (Exception: There is a very restricted gift allowance on excise goods but you are advised to contact Customs for further information)."

Т.е., определящата стойност явно е 15 паунда. Peace Почти като при нас...

# 404
  • Sofia
Много благодаря  bouquet Успях да поръчам, остава и да ми  доставят поръчаното.

Общи условия

Активация на акаунт