От Англия до България - превоз и закупуване на поръчките ни - 15

• 120 620
  • 795
  •   1
Отговори
# 405
Вносите мита във всичките държави-членки на ЕС от трети страни са еднакви - за стоки с цена над 15 евро (за Англия може и паунди явно, за да е кръгло число).  Peace

Последна редакция: ср, 28 дек 2016, 19:40 от esmeralda23

# 406
  • Varna
Здравейте,искам да поръчам няколко неща от adidas.uk сумата няма да е малка затова сигурно ще трябва да платя мито,нали?Ще се доверя на GGBG от които всички явно сте доволни и бих искала да попитам за колко време пристигат и какви са цените им?

# 407
  • Sofia
   1-во, не се плаща мито, а 20% ДДС. 2-ро, никакво ДДС няма, щом стоката не идва от страна извън ЕС (технически, UK вече не са част от EU, но всички разпоредби и споразумения са си в сила). Цените и условията на GGBG са подробно описани на сайта им. Peace

# 408
  • София
Благодаря ти The Black Cat.
И на мен ми се видя прекалено хубаво, за да е истина, ето тук го четох:
http://ggbgbg.blogspot.bg/2014/12/blog-post_25.html

Мен по-скоро ме интересува, как процедират при външни пратки GGBG?
Предварително ли им превеждам парите, отделно за някави такси четох за обработка /около 4 пауда/ и дали оспорват стойността на артикулите, понеже спечелих на търг 2 нови телефона от един продавач в Хонконг, приблизително на половин цена.
След празниците ще им пиша, те и без това ще се бавят поне месец.

Здравейте,искам да поръчам няколко неща от adidas.uk сумата няма да е малка затова сигурно ще трябва да платя мито,нали?Ще се доверя на GGBG от които всички явно сте доволни и бих искала да попитам за колко време пристигат и какви са цените им?

За adidas.uk четох, че вече не приемат български карти и поръчки от външни IP-та.

# 409
  • Sofia
Мен по-скоро ме интересува, как процедират при външни пратки GGBG?
Предварително ли им превеждам парите, отделно за някакви такси четох за обработка /около 4 пауда/ и дали оспорват стойността на артикулите, понеже спечелих на търг 2 нови телефона от един продавач в Хонконг, приблизително на половин цена.
След празниците ще им пиша, те и без това ще се бавят поне месец.

Не, не превеждаш нищо предварително. Не съм сигурна дали вземат някаква комисионна, на мен само веднъж са ми асистирали с плащането на ДДС-то и честно казано, нямам конкретен спомен какво им платих накрая. Thinking

# 410
  • София
Когато ги питах за ДДС и/или мито, казаха, че или се обаждат да те питат дали да го плащат, или го плащат и после ти го плащаш тук, при получаване на пратката. Не ми споменаха за допълнителна такса/комисионна. Тези дни може би ще ходя, мога да попитам, ако се сетя.

# 411
Аз имах същите затруднения и малко по назад в темата ,една или две страници назад прочетете.Има хубава снимка нагледно и точно как да се попълни bouquet

Много благодаря  bouquet
А трябва ли да регистрирам в сайта на GGBG това, което съм поръчала? Или те по моето ID вкарват в системата при получаване при тях?
Пуснах си първата поръчка към ГГБГ - малко съм объркала името си - написала съм получател ГГБГ 1234 (номера си). На мейл ли ще получа съобщение, че имам пратка при тях или направо в системата им?

# 412
  • Sofia
   Да, ще ти пратят мейл, но имай предвид, че понякога се бавят около ден-два с изпращането на уведомителните мейли. Peace

# 413
   Да, ще ти пратят мейл, но имай предвид, че понякога се бавят около ден-два с изпращането на уведомителните мейли. Peace
Чудесно. Много благодаря.

# 414
  • Хасково
Здравейте , миналият петък си взех няколко поръчки от сайта на Ив Роше от офиса на Габко в Пловдив.... прибрах се и докато ги разопаковах видях , че единия кашон е с залепено с чувал дълно и при отварянето какво да видя..... рол он от Ейвън...........  Shocked Shocked Shocked и липсват 5 продукта.....
Опитах се да се свържа с Габко , но работното им време е до 16:30 и нямаше как.. звъннах на жената в офиса , каза че така ги е получила...
Още във вторник им се обадих рано сутринта.... и щели да направят проверка при Еконт , защото при тях не бил проблема , аз им казах , че не ме интересува това при положение ,че получавам пратките от техен офис и им плащам на тях доставка и те носят отговорност за моите пратки...
Обадих им се към края на деня във вторни и казаха , да чакам , че проверката не била толкова лесна , трябвало да се гледат камери...
Днес е петък , нямам никакъв имейл с някакъв резултат .... звъня им 3 пъти на телефона - не вдигат..... , пиша им - не оговарят.. БЯСНА СЪМ....
От нещата ми липсва и един парфюм който беше подарък( реалната му цена е над 30 паунда) , но той беше най-ценен от цялата поръчка и не знам как да процедирам ... какво да изисква ? Дали да ми върнат парите на цялата поръчка , защото реално са дошли само 4 продукта , а липсват 5 ......

Имали ли сте такъв проблем с Габко и какво се случи  newsm78
Благодаря  Hug

# 415
  • София
Днес, когато получих пратката си от GGBG, в кашона ми от Амазон (залепен с кафяво опаковъчно тиксо, освен с амазонското), открих чужда пратка (малко пакетче без ID, само с име), а от моята поръчка липсваше един продукт. Веднага им върнах чуждата пратка (добре, че бях наблизо, че ако се бях прибрала - след НГ чак!), но вкъщи проверих какво съм поръчала и какво е дошло. Ще им се обадя утре, но очевидно има проблем при тях. Кашонът беше в идеален вид, с изключение на кафявото опаковъчно тиксо. Вече не знам какво се случва.

# 416
  • Varna
Благодаря,а с кой посредник мога да поръчам от adidas след като не приемат български карти:(Някой посредник на който да се превеждат парите предварително?
А adidas.de дали приемат бг карти?

# 417
  • Sofia
Благодаря,а с кой посредник мога да поръчам от adidas след като не приемат български карти:(Някой посредник на който да се превеждат парите предварително?

В общи линии, всяка една фирма, която предлага услугата "Асистирано пазаруване" (т.е., пазаруване вместо теб), би ти свършила работа. Peace А такива са доста – GGBG, GabCo и др. Вземат комисионна от стойността на поръчката, обаче, така че е по-изгодно, ако е възможно, да не се ползва посредник, а да си поръчаш самичка. Peace

# 418
  • Varna
Благодаря,направих поръчка с ggbg,исках само да попитам приблизително за колко време Ви пристигат пратките?

# 419
  • Sofia
Благодаря,направих поръчка с ggbg,исках само да попитам приблизително за колко време Ви пристигат пратките?

Зависи колко време ще отнеме пратката да пристигне от сайта на адреса на превозвача в UK. Оттам-нататък, камионът на GGBG тръгва всяка неделя от Англия и пратките са в София обикновено сряда вечерта..

Общи условия

Активация на акаунт