Национални туристически обекти - 5-та тема

• 114 051
  • 842
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, днес решихме да се разходим до зоопарка (в София) и да сложа печат, че не бях ходила след като си купих книжката. И питах за марки, но жената на касата каза, че вече марки се взимали от БТС - всички марки ги имало там. Та сега се чудя дали вече марки няма да има по обектите, или се отнася само за софийските, забравих да я питам за това. Ако скоро сте посещавали обекти, може да споделите как стой въпроса с марките Blush че някак не си представям да ми липсват примерно 80 марки, да отида в БТС и да дам 80 лв × 2 (защото сме двама) накуп за марки 😃

# 676
Здравейте, днес решихме да се разходим до зоопарка (в София) и да сложа печат, че не бях ходила след като си купих книжката. И питах за марки, но жената на касата каза, че вече марки се взимали от БТС - всички марки ги имало там. Та сега се чудя дали вече марки няма да има по обектите, или се отнася само за софийските, забравих да я питам за това. Ако скоро сте посещавали обекти, може да споделите как стой въпроса с марките Blush че някак не си представям да ми липсват примерно 80 марки, да отида в БТС и да дам 80 лв × 2 (защото сме двама) накуп за марки 😃
Щом обектът е включен в НТО, може да си поръча марки от БТС. "Процедурата" е лесна, а марките пристигат за ден, въпрос на далновидност и желание от страна на шефа. Все пак целта на марките не е да се разходи човек до БТС, а да увеличи посещаемостта на обекта.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 09:23 от luna

# 677
Моят опит с марките:
1. В Малко Търново имаше само две марки, а ние сме 4 човека.
Служителката ни даде лист, на който да си напиша адреса и обеща да ми ги изпрати по пощата. Не помня дали платихме двата лева или не, но си спомням много ясно, че тя каза, че вината е тяхна и ще си я поемат. След десетина дни пристигна писмото с двете марки, за тяхна сметка беше.
2. Черни осъм - една навъсена г-жа ме отряза, че марки нямала, нямало и да има. Нали имало печат, за какво ми били марки... Нито ме насочи къде да ида да си взема, нито нищо.
И до сега само те ми липсват в цялата книжка...
(Знам от къде де си ги взема, ама има ли смисъл...)

# 678
Помня, че преди години в зоопарка пак нямаше марки и ме пратиха в в БТС. Аз винаги си взимам марки, нали целта им е да се подмопогне БТС и съответно обектите. Не е много, но...

# 679
  • при късмета
От 70 печата в книжката, имаме 5-6 марки, които ни липсват. В повечето случаи няма в момента в обекта. Миналата година, взимайки си печата от стадиона, поради близостта му с БТС исках да си взема и липсващите марки. За "късмет" имаше само една служителка, която обясни, че всички са отпуска и тя като най-нова е оставена да работи през август. Нямаше никакви марки при нея, пращаше ме някъде по етажите в сградата, а нямахме време с детето. Ще взема липсващите накуп, ама кога ли ще стане.

# 680
Благодаря ви за отговорите Simple Smile Започвам да си мисля, че просто не са имали марки и служителката ме е насочила към БТС, защото там ги има всичките. Но се почудих от това, че каза ,,вече", т.е един вид, че вече оттам ще се взимат, така че все пак ще споделям от предстоящите ни посещения инфо за марките. Иначе и аз не виждам смисъл и логика по обектите да няма марки.  Да, случвало се в даден обект да не е имало марка, но за няколко липсващи не ми е проблем да взема от БТС. Иначе преди няколко месеца бяхме ходили в Манастир 7-те престола и там също нямаха марка.

# 681
Момичета, дайте прясна информация за Луковит - Национален пещерен дом.
Проверявам из сайтовете, които ползвам, но няма никакво инфо.

# 682
  • София
И аз се записвам. Много полезни неща мога да науча от вас. Някой наскоро да е ходил към Силистра. Зимата имах възможността да отида до там, но се оказа, че крепостта Меджиди Табия е затворена защото човека, който я е стопанисвал се е отказал и сега ще мине в собственост на общината, но не се знае кога ще я отворят. Търсихме музея, но не успяхме да намерим от къде трябва да си вземем печата. Адреса в сайта на БТС е един, а снимката е на археологическия музей на съвсем друга улица. За съжаление и двете сгради бяха затворени защото беше неделя и не можах да попитам. Въпроса ми е знаете ли къде в Силистра могат да ми сложат печата?

# 683
    Какво точно те интересува ?

Колкото до Силистра,още преди няколко години човекът,който отговаряше за Меджеди Табия отваряше само за големи групи и то след телефонен разговор.Скептично съм настроена към отваряне от общината...Проверете отново за печат в историческия музей,мисля че е там... !!

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 23:31 от dussie

# 684
    • при късмета
    Ние в Силистра бяхме задали на навигацията адреса от книжката и там си взехме печата. Музея е интересен, с много експонати и любезен, обясняващ персонал. Имаше и история и археология, не знам кой е бил, май исторически пишеше. Сградата обаче е малко настрани от улицата и като навигацията каже, че си стигнал може да се объркаш коя е точто

# 685
      Какво точно те интересува ?

Адрес, работно време, такса вход ...

# 686
      Няма адрес, близо е до пещера " Проходна",,може и пеша да се стигне,ако сте оставили автомобила на паргинга пред пещерата.Също така няма и вход.Домът представлява ресторант с чудна гледка и леглова база.Печатът е на бара в ресторанта.

# 687
      • София
      Много благодаря за полезната информация!
      Да се похваля и аз- преди две седмици за първи път след отпускане на мерките успяхме да вземем няколко печата. Бях планирала да вземем печатите от Банско, Вихрен и Добърско. Звъннах в хижа Вихрен и се оказа, че отварят от 15.06
      В Добърско църквата е малка но наистина много красива, а момичето, което продаваше свещите ни разказа толкова много интересни неща за църквата и стенописите... наистина си заслужава. В музея на Вапцаров в Банско пък се оказа, че имат печат за върха и марки. Така, че ако решите да се качвате до хижата само за печата, без да стигате до върха, проверете първо в музея.

# 688
      И аз се записвам. Много полезни неща мога да науча от вас. Някой наскоро да е ходил към Силистра. Зимата имах възможността да отида до там, но се оказа, че крепостта Меджиди Табия е затворена защото човека, който я е стопанисвал се е отказал и сега ще мине в собственост на общината, но не се знае кога ще я отворят. Търсихме музея, но не успяхме да намерим от къде трябва да си вземем печата. Адреса в сайта на БТС е един, а снимката е на археологическия музей на съвсем друга улица. За съжаление и двете сгради бяха затворени защото беше неделя и не можах да попитам. Въпроса ми е знаете ли къде в Силистра могат да ми сложат печата?

В Силистра има 2 музея Етнографски и Исторически. Ние преди 2 седмици взехме печат от Етнографския. Ходихме и до Меджиди Табия, която все още беше затворена, но разбархме, че предстои да я отворят до дни. Стопанисва се от общината и им беше необходимо малко време да я подготвят за посетители.

# 689
      В момента сме в Чипровци и си взех печат от Историческия музей.Много приятно място,изключителни екскурзоводи,разгледахме и Катеринината къща.

Общи условия

Активация на акаунт