Как приемате витамините и хранителните добавки

• 6 082
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Витамините от плодове, зеленчуци и т.н. съвсем са различни от тези изкуствени под формата на таблетки, прахове и т.н., не съм привърженик на които!

# 16
Всички останали рискуват да напълнеят и да си нарушат метаболизма трайно.
Каква е причината?

# 17
Да има б12 метилкобаламин на спрей. Аз го взимам от зоя.бг. произведен е в германия.

Що се отнася до конските дози и слонски да се взимат когато няма усвояване просто всичко се изхвърля от организма . Обикновено човек стигне ли до мисълта за витамини значи нещо не е наред, а чревната флора е тотално нарушена. За това най ефективния начин за усвояване е през лигавицата в устата. Също има витамини извлечени като екстракти и има витамини които са синтетични т.е. изкуствено създадени . За това казвам че трябва да се знае какво да се купува.
Аз също познавам хора които си довлякоха много здравословни проблеми избирайки добавките по  красотата на  кутията или шишето.

А що се отнася до витамините в плодовете и зеленчуците съм съгласна че ги има НО  само ако си живеете в къща с дворче и сами си ги отглеждате.  Същото се отнася и за месото. Щото хранителната индустрия за съжалиние е най големия бич на човека в момента. Особено с модерния в последните години надпис БИО

Така че не знам кое е по вредно - да мушнеш една таблетка витамин б или да изядеш една пържола

# 18
Добре е и добавките човек да ги тества преди да ги пие - чрез мукулен тест или адаптометрия например, защото може да бъдат неподходящи за съответния потребител

Миналата година ходих при кинезиолог и точно с мускулно тестване ми каза за липса на някои витамини,които подчерта,че трябва да се вземат отделно,а да не са комбинирани.

Що се отнася до конските дози и слонски да се взимат когато няма усвояване просто всичко се изхвърля от организма . Обикновено човек стигне ли до мисълта за витамини значи нещо не е наред, а чревната флора е тотално нарушена. За това най ефективния начин за усвояване е през лигавицата в устата. Също има витамини извлечени като екстракти и има витамини които са синтетични т.е. изкуствено създадени . За това казвам че трябва да се знае какво да се купува.

Ще ти дам един пример-при проблеми с усвояването на фолиева к-на в Бг препоръчват да се пие някаква метилирана форма,в Гермнания явно няма такова нещо,а препоръчват синтетичната от 5 мг-т.е. стойност няколко пъти надвишаваща нормалната доза.Сега кой е крив и кой прав аз не мога да кажа,но явно и двете страни се базират на някакви изследвания.

Що се отнася до есктрактите,много зависи от начина на извличане-в повечето случаи изобщо не могат да се считат за натурални,защото активната съставка e в хиперконцентриран вид и няма идентичeн модел в природата.Освен това някои от съставките на растенията се изхвърлят,което води до нарушение на баланса,т.е. изобщо не приемаш нещо в цялостен вид,а когато едно нещо е в повече от друго нещо започва да прави проблеми след време.
Затова най-добрата есктракция остава тази приготвена на котлона.
Освен това приемаш нещо по натурален начин като опитваш вкус,мирис,усещаш по целия хранопровод и в комбинация с топлината увеличаваш усвояването.Докато една таблетка,дори и най-естествената не може да наподоби този път.

# 19
Миналата година ходих при кинезиолог и точно с мускулно тестване ми каза за липса на някои витамини,които подчерта,че трябва да се вземат отделно,а да не са комбинирани.

Би ли обяснила с няколко думи какво представлява това мускулно тестване?
Синът ми е вегетарианец от няколко години, много измършавя, няма енергия и се чудя на какъв специалист да отидем и какви изследвания да правим. Thinking

# 20
Днес по бнт имаше интересно интервю в предаването здраветО тО близо. Българин който  с цял екип са разрабтили пробиотик който изтребва много бактерии. Лактобацилът булгарикус е извлечен от кокиче и се оказва че най добре се съхранява и устоява в сок от моркови. Та те в началото искали да правят сокове, пък после  като почнали да правят тестове се оказало че така направеният пробиотик е много много ефикасен. Който иска да си гледа предаването

# 21
Предполагам,че става дума за това:
https://smartbio.bg/?lang=BG

lullabie , пуснете му кръвна картина,вит.б 12,щитовидна жлеза-всъщност най-добре обсъдете проблема с ЛЛ и той да прецени на място какво точно да изследва.
Колкото за мускуният тест-работи се само с тялото-изпробва се силата на мускулите,за да се определи какви проблеми има-това най-просто и накратко казано.
При мен посещението продължи час и половина,следващите казват,че били по-кратки,но аз нямах време за повече.
Иначе потърси с гугл,има и клипове в ютуб.

Ако търсиш кинезиолог се информирай колко време е учил,в смисъл такъв да не е някой случаен с посещение на курсче,щото отстрани изглежда проста работа,която може всеки да върши дори и сам на себе си,но всъщност има много фактори,които могат да влияят в хода на работа и да променят резултата,ако не се извършва правилно.
Между другото някои проблеми могат да се премахват на място само с едно посещение-поне при мен беше така.

# 22
Не знам дали има тема за Flexa Plus, но ме интересува дали наистина действа. Постоянно ни заливат с реклами на този продукт и затова съм скептично настроена

# 23
  • Милано

Колкото за мускуният тест-работи се само с тялото-изпробва се силата на мускулите,за да се определи какви проблеми има-това най-просто и накратко казано.
При мен посещението продължи час и половина,следващите казват,че били по-кратки,но аз нямах време за повече.
Иначе потърси с гугл,има и клипове в ютуб.
Може ли да споделиш ти при кой беше?Явно си доволна...
Ако търсиш кинезиолог се информирай колко време е учил,в смисъл такъв да не е някой случаен с посещение на курсче,щото отстрани изглежда проста работа,която може всеки да върши дори и сам на себе си,но всъщност има много фактори,които могат да влияят в хода на работа и да променят резултата,ако не се извършва правилно.
Между другото някои проблеми могат да се премахват на място само с едно посещение-поне при мен беше така.
[/quote]
Може ли да споделиш ти при кого беше?

# 24
Мелина, при анемия много помагат Афа и Колактив 3 на Аквасорс в комбинация. Лактоферинът от коластрата подпомага усвояването на желязото от водораслите. Изпробвано е и действа бързо при възрастни и деца.
Вкъщи пием само добавки на Аквасорс, синтетични витамини не мисля, че има смисъл да се приемат.

Общи условия

Активация на акаунт