Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-8

• 74 222
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
Пусни обява в имот.бг. Peace Аз предимно там търсих.
Ами те агенциите, при които съм го дала, са пуснали....

# 631
Не може да се сравнява етаж от къща със самостоятелен апартамент - при равни други условия първото е по-малко привлекателно и следва да се оцени по-ниско.
И аз си го мислех преди да огледам новото строителство с хол в който няма място за диван и спални от по 6-7 кв със стени от кашон при които буквално чуваш ТВ на съседа и ....не само Embarassed.И безумни изложения север 80% и изток 20%..Бива локации ,бива апартаменти ,но има апартаменти за които стоителите и проектантите би трябвало да се срамуват.

# 632
Пусни и твоя, пиши с главни букви от собственик. Евентуални купувачи, биха избрали да се свържат директно с теб, без посредник.

# 633
Бива локации ,бива апартаменти ,но има апартаменти за които стоителите и проектантите би трябвало да се срамуват.

Има. И е редно купувачите да не ги купуват, та на скапаните предприемачи да им излезе на загуба. Само така ще се научат да строят свестни неща. Но от друга страна ако се намират будали да купуват и това, тогава защо да се променят? Кучето скача според тоягата и интересът клати феса Whistling

# 634
Пусни и твоя, пиши с главни букви от собственик. Евентуални купувачи, биха избрали да се свържат директно с теб, без посредник.
Peace

# 635
Не може да се сравнява етаж от къща със самостоятелен апартамент - при равни други условия първото е по-малко привлекателно и следва да се оцени по-ниско.
И аз си го мислех преди да огледам новото строителство с хол в който няма място за диван и спални от по 6-7 кв със стени от кашон при които буквално чуваш ТВ на съседа и ....не само Embarassed.И безумни изложения север 80% и изток 20%..Бива локации ,бива апартаменти ,но има апартаменти за които стоителите и проектантите би трябвало да се срамуват.
И аз, водейки се от това, което казваш, реших, че етаж от къща, старо строителство е по-добре отколкото за същата цена 18 кв. студио, в което незнам кое как да сложа. Водех се от това да ми е  просторно, широко, че нямам съседи отгоре, влизам в самостоятелен вход....Да ама, излиза, че хората мислят другояче май....Явно тях ги привлича това, че е ново строителство...

# 636

Има. И е редно купувачите да не ги купуват, та на скапаните предприемачи да им излезе на загуба. Само така ще се научат да строят свестни неща. Но от друга страна ако се намират будали да купуват и това, тогава защо да се променят? Кучето скача според тоягата и интересът клати феса Whistling
Пак се продават, заради локация, заради това, че е ново, продава се. Но и цените не са като на нормално жилище. Едното за сметка на друго.

# 637
pitan4ica да не ти е много ниска цената. Ние като търсехме тези с много ниска цена не ги и гледах. Мислех си, че има някакъв проблем с тях за да са чак толкова евтини.

# 638
  • In the shadows of my mind
Въпрос към купуващите с кредит: сблъсквали ли сте се с продавач, който има задължения към НАП? От банката ни искат документ, че такива няма, а продавачът още от сега си каза, че има. От банката искат тези задължения да се платят преди сделката...  Crazy Crazy Crazy ooooh!

# 639
  • София
Josellyn, майка ми преди 2 седмици продаде имот и й изникнаха какви ли не задължения, направо не ми се говори. Платихме ги, бяха близо 2000 лв. Не е много приятно, но в крайна сметка това е начин държавата да си прибере задълженията, които имаш към нея.

# 640
  • България-Швейцария
Изобщо не са редки подобни казуси, като най-честият случай е продавачът да няма възможност да ги плати тези задължения и се договаря с купувача да ги поеме (особено ако няма и роднини, които да ударят рамо). При абсолютна давност от 10 г. вече автоматично се отписват задълженията, както и след изтекъл 5-годишен период с молба, но текущият за 5 г. назад поне трябва да се покрие, понякога сумите хич не са малки.

Моя близка пък е харесала един апартамент, който изобщо не е регистриран в общината от собственика (отдавна е придобит).
Има ли представа някой как се процедира в такива случаи?
Четох къде ли не из нета, но нещо не ми става ясно.

# 641

Моя близка пък е харесала един апартамент, който изобщо не е регистриран в общината от собственика (отдавна е придобит).
Има ли представа някой как се процедира в такива случаи?
Четох къде ли не из нета, но нещо не ми става ясно.
Какво означава да е регистриран в общината? Не го е декларирал, или апартамента не съществува в кадастъра...нещо не схащам?

# 642
  • България-Швейцария
Лошо се изразих - не го е декларирал, когато го е придобил (обезщетение му е, бил е собственик на парцела), съответно не са плащани данъци, такси смет и т.н., акт 16 е от 2001 г.

# 643
Лошо се изразих - не го е декларирал, когато го е придобил (обезщетение му е, бил е собственик на парцела), съответно не са плащани данъци, такси смет и т.н., акт 16 е от 2001 г.
Е щом е бил негов парцела, ще се докаже лесно че имота е негов, обаче го чакат солени глоби, че не е декларирал, че не е плащал...не знам какво друго може да излезе. Има бягане по оправяне на документи, и той собственика трябва да се занимае, не новия купувач. Ако е мотивиран да продава, ония да тръгва да си оправя бакиите, няма да стане лесно и бързо ми се струва. newsm78

# 644
  • София, Bulgaria

Нищо, ще си го декларира и ще си плати данъците.

Общи условия

Активация на акаунт