КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 37-а тема

• 133 429
  • 799
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Мен ме боли главата при запушване на носа. Даже и едната ноздра да ми се запуши и започва да ме боли.  ooooh!

# 271
Ася, бързо казвай къде се намира тази точка Simple Smile
Аз също имам мигрена. Всъщност не съм сигурна, защото не съм ходила на лекар.
Изпитвам много силни болки, отпадналост, които могат да продължават и 2-3 дни.
Направо е ад. Помага ми Беналгин само.
При мен се получава нещо като напрежение в тила, врата и тръгва по главата, и се изразява като силна болка в челото. При много силен масаж на врата и тила, с големи натискания, болката се облекчава.
Миналата година ходех редовно на масажи при кинезитерапевт по друг повод и забелязах, че значително ми се разредиха главоболията. Явно има някаква връзка с мускулите при мен.

# 272
При главоболие не е лошо да проверите кръвното. Аз имах мигренозни главоболия точно от хормонални промени преди цикъл. Кошмарни! Хомеопатията помогна за решаване на този проблем.

# 273
  • София
Моя приятелка е решила да опита с класически хомеопат да преодолее следните проблеми:
Напълняване без прекаляване с храна, ендометриални полипи, косопад, мигрена и др.
За пръв път ще й е, аз я подкрепям. Тя живее от 20г. в Канада и предвид откъсването от стария си живот се притеснява, че няма да може да отговаря адекватно на въпросите в интервюто.
Смятате ли, че това ще е проблем?
Има ли смисъл предварително да потърси някои отговори... но кои са въпросите?
Моля да коментирате!
Евентуално и ако имате положителни отзиви за хомеопат в Торонто!

# 274
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ася, бързо казвай къде се намира тази точка Simple Smile

точно и аз си мисля, че при мен идва от мускулите, но според ЛЛ е на хормонална основа след като се появява само при МЦ.
незнам къде е истината, на мен от масаж ми става по-зле (лаишко-класически на раменете).

точката се нарича feng fu и се намира на тила, там където врата влиза в черепа.
пипай в косата си, има място на черепа, където влизат артериите.
понеже моите болки са в ляво, аз само в ляво се масажирам.
натиска се нагоре и навън, посока ушите. значи от тила нагоре и после леко навън към ушите.
при мен натискът е доста по-силен, след това дни наред ме боли когато се реша, все едно имам синьо...

помага за главоболия, мускулни схващания, женски неразположения, проблеми с гръб. стълб и ставите.

китаецът ми каза сама да не натискам там, трябвало някой, който знае какво се прави, защото имало артерии там и било опасно.
попитах невролога и той ми каза, че артериите са навътре и с натиск не мога да ги достигна и да се масажирам, щом ме облекчавало...

ако успея да напипам точката и да натиска в правилната посока, обикновено преминават всички симптоми, даже и гаденето.

единият път китаецът ме масажираше и ми набучи игли по главата, врата и гърба. след няколко дена отново всичко си беше по старому и той беше много учуден и пак натискаше тази точка, но доста по-силно...
сега се замислям, че при мен лятото този проблем е минимален, може би от студа се свивам. смятам този месец да се третирам и с магнезиево олио, магнезият е подходящ за отпускане на мускулатурата.

ЗаСлон, тествала ли си е хормоните на щитовидната?
отговори предварително не се търсят.
има основно правило за 3те въпроса: какво е оплакването (какво я боли или за какво е отишла); от какво се подобрява или влошава (топло, студено, определени храни, движение, покой...); в определено време ли се появява или е постоянно...

може да си помисли за тези неща. да кажем мигрената кога се появява, от какво се повлиява положително или отрицателно, и т.н.

# 275
...
Има ли смисъл предварително да потърси някои отговори... но кои са въпросите?
Моля да коментирате!
Евентуално и ако имате положителни отзиви за хомеопат в Торонто!

В допълнение към отговора на asyalein - може да я попитат за заболявания в семейството /родители, техните родители/.

# 276
Здравейте!
На дъщеря ми и беше изписано Хамомила 30СН по схема(3 на 12ч. и 2 на 24ч.) Не го пие за първи път,но този път обърках схемата и сега се чудя дали си е свършила работата или да посещаваме хомеопата отново?
Благодаря предварително!

# 277
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
хомеопатията не действа по схема.

моят хомеопат дава двойна доза - един път гранулка и след 2 часа разтвор (указва потенция) и чакам.
ако има подобрение не давам повече, ако няма или има влошаване - звъня.

# 278
Няма схеми в хомеопатията! Само първия прием може да не е в течна форма!

# 279
Хомеопатичното лекарство е в течна форма и ми го дава хомеопата.Специално Хамомилата ни каза така да я приемаме,но аз обърках часовете и се притеснявам дали ще има ефект.

# 280
  • Пловдив
Спокойно, ще има ефект.

# 281
Здравейте!
На дъщеря ми и беше изписано Хамомила 30СН по схема(3 на 12ч. и 2 на 24ч.) Не го пие за първи път,но този път обърках схемата и сега се чудя дали си е свършила работата или да посещаваме хомеопата отново?
Благодаря предварително!

При наличие на хомеопат, просто го попитайте как да процедирате.

# 282
Хомеопатичното лекарство е в течна форма и ми го дава хомеопата.Специално Хамомилата ни каза така да я приемаме,но аз обърках часовете и се притеснявам дали ще има ефект.
Ще има. Щом е правилното лекарство. Не е страшен пропуска.

# 283
Благодаря за отговорите!

# 284
Извинявам се, ако пиша на неправилното място но съм притеснена и объркана. Лятото преживях силна травма на главата ( скенерът не показа нищо, но ме боля няколко месеца) В понеделник ме удариха на същото място и ...има болка, естествено, в цялата половина, вкл. и ухото пищи, дори жилата на тила днес ми е болезнена(а може и да съм настинала). Приемам 3*5гр. арника монтана 9сх , (самоназначих си ги  Confused), но не знам дали да продължа така и докога. От силното притеснение и емоции съм объркана, дано ме разбрахте. Днес сякаш и се разболявам, отпаднало ми е. Ще съм Ви много благодарна за всеки коментар.

Общи условия

Активация на акаунт