Сенна Хрема по време на 5ти месец от бременността

• 1 635
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте на всички,

бременна съм в 5ти месец и с началото на пролетта се прояви много силна сенна хрема, с оттичане и подуване на лигавиците и пълно запушване на носа и съответно невъзможност за нормално дишане. Ходих на алерголог, но докторката ми каза, че не изписват стандартните антихистамини при бременни, а всичко останало е по-скоро с евентуален плацебо ефект.

Има ли някоя сред Вас с подобен проблем и пиете ли нещо, което да Ви помага?

Благодаря и хубав ден!

Яна

# 1
Здравейте на всички,

бременна съм в 5ти месец и с началото на пролетта се прояви много силна сенна хрема, с оттичане и подуване на лигавиците и пълно запушване на носа и съответно невъзможност за нормално дишане. Ходих на алерголог, но докторката ми каза, че не изписват стандартните антихистамини при бременни, а всичко останало е по-скоро с евентуален плацебо ефект.

Има ли някоя сред Вас с подобен проблем и пиете ли нещо, което да Ви помага?

Благодаря и хубав ден!

Яна

Яна, аз съм така, много е неприятно. Не мога да се нарадвам на хубавото време, постоянно съм със запушен нос, зачервени очи и кихане до повръщане. Наистина не се пият антихистамини. Пробвай с Ринитал на немския хомеопатичен съюз, пръскай физиологичен разтвор в носа или Еуфорбиум. Но не очаквай кой знае каква промяна, така ми каза личната лекарка.
Една мила дама тук във форума ми изпрати следната рецепта на Мермерски, можеш да пробваш, ако искаш - Няколко дни преди очакваното сезонно обостряне започнете да пиете сутрин и вечер по 1 ч. ч. разтвор на ябълков оцет, приготвен по следния начин: в чаша с вода се разбъркват 2 ч. л. оцет и се добавят 2 л. мед, но само ако нямате алергия към него.

# 2
  • Sofia
Докторът ми позволи да пия антихистамини. Каза - е от време на време де. А от време на време полза няма. За около месец си позволих да пия около 9 хапчета. Бях към 6-ти месец.

# 3
И аз съм със сериозна сенна хрема, а на всичко отгоре ме беше пипнал и някакъв вирус. Комбинирах тежка кашлица, хрема и кихавица. Бременна съм в 5 месец. Консултирах се с пулмолог и ми препоръчаха инхалации с пулмикорт (кортикостероид) - това поне успокои кашлицата. Алергията ми в момента продължава в по-лека форма - незнам дали инхалациите имат нещо общо.
Иначе единственото, което правя, е да си промивам носа с физеологичен разтвор, за да "поизчистя" полепналите алергени. Незнам дали помага в действителност, но поне се успокоявам, че нещо правя.
Лекарят от ЖК ми спомена за някакъв иновативен пробиотик (Омнибиотик Панда), който съдържал щамове, които помагат да се избягват алергии и бил подохдящ и за бебета и бременни. Но ме посъветва да се консултирам отново с алерголог или пулмолог.

# 4
  • Пловдив
И аз съм такаааа, ужасно е и съм в 6 месец.  newsm78 Пръскам си капки с морска сол, поне да мога да заспя. И киселини... Просто всичко се струпва на куп ooooh!

# 5
Здравейте, и аз имам същия проблем и съм в 5 м. Моята наблюдаващ лекарка ми изписа Ринитал, хомеопатичен продукт. Капки за очи ми каза, че мога да ползвам без притеснение/при мен хремата е придружена с непоносим сърбеж на очите/. Все пак всеки случай си е индивидуален и е най-добре да се изпълняват препоръките на лекарите.

Общи условия

Активация на акаунт