Забременели след инвитро - тема 22

• 47 121
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
Хоп и аз в темата! Кити, същия случай съм, пренасочена съм към д-р Генадиева. Моля някоя от родилите мамачета наглеждайки темата още да сподели инфо за докторката. Сигридов доста я похвали, но искам инфо от първа ръка.

# 76
  • В сърцето на любимия човек
Айра - в другата тема за клиниката Фели е разказала подробности за нейното раждане при д-р Генадиева  Peace

# 77
Вие хубаво се ръководите по вашите седмици, а когато си в 10 и отидеш на преглед и по техни ехографски данни излиза, че си в 11-та?! По коя да се ръководя?!! Вече спрях аз да ги броя. Винаги излиза друго и така е трудно за мен. Примерно, трябва да си запазя час за ФМ, но аз не знам тогава в коя седмиза ще съм аджеба. Последния път пак така- аз си мисля, че съм 10, а аз съм в 11та и 1ден и Тихомирова каза веднага час за БХС. Дори настояваше за дати, а аз все си мислех- има време и така не можах да се запиша при доктора, при който искам.

# 78
  • На остров
Шакира не знам защо така ти излиза. При мен винаги е еднакво.
Лили права си Simple Smile.
Мокка много хубаво, че са се съгласили за 2 ембриона.

# 79
Шакира, гледай си калкулатура според деня на пункцията. Измерванията на видеозон не са много точни, а понякога дават отклонения заради размера на бебчо. В началото винаги вървях назад с няколко дни за едното бебче и с около 2 дни за другото, но седмиците си ги смятах по калкулатора. После мъниците наваксаха. И на ЖК така ще ти ги смятат по калкулатор, за да изчислят термина ти и кога започва задължителния ти 45-дневен отпуск по майчинатво. Иначе съвсем ще се объркаш.

Айра Четох хубави неща за Генадиева в другата тема. Мисля, че сме в добри ръце.  Hug

# 80
Обяснението беше - изпреварва развитието си с няколко дни. Ами не са дни, а цяла седмица. То и в лентичката ми излиза 10седм и 2дни, а аз ако смятам от последния преглед по техни ехографски данни съм в 11 и 4 дни.
Кити, ти кой калкулатор ползваш? Според мен аз бях в 10седм и трябваше да ме гледат още поне 2 пъти при Стаменов, но Тихомирова каза, че повече няма какво да ме гледат и  да отивам веднага за час за БХС да не го изтървем, че бързо се развива...

# 81
  • София
моето дете избързаваше по размери доста, но седмиците винаги са ми ги смятали по термин.
и бхс правих пак по това. а то има и две седмици интервал в които да се направи, от 11 до 13 май бяха.
особено при инвитро пък се знаят точните дати.
Тихомирова нещо започва да си измисля собствени правила  Rolling Eyes

# 82
По термин се смятат седмиците, не по ехографски размери.

# 83
Шакира направи БХС точно по средата така че и по ехограф и калкулатор все да си влизаш в определения период за това. И моето бебе върви голямо и така гледам да избирам датите така че и по калкулатор и по ехограф да си влизам в изисквания период пък и лекаря ти трябва да каже кога да се направи.

# 84
  • В сърцето на любимия човек
На мен изрично ми искаха БХС и първата ФМ да са по към края на периода, заради грипа, който изкарах в 6-7-ма седмица,  за да бъде бебето по-голямо и да го огледсат по-добре. Падаше се 12гс+5 дни по калкулатор. Мисля, че първата ФМ може до 13+6.

# 85
И при мен има разминаване в седмиците,аз ги смятам по калкулатор за зет,док нз.как ги смята,но винаги съм 4-5 дни по-напред по нейните изчисления.Първия скрининг ми е  на 26.10,тогава съм в 13+4  г.с,притеснявах се,че закъснявам,но док каза,че няма проблем.

# 86
Аз съм на 25.04 на БХС. По мои изчисления ще съм в 12седм и 1ден. По техни данни, ако смятам ще съм в края на 13гест.седм. Значи добре се пада. То нали беше от 11 до 13+6?

# 87
Аз съм на 25.04 на БХС. По мои изчисления ще съм в 12седм и 1ден. По техни данни, ако смятам ще съм в края на 13гест.седм. Значи добре се пада. То нали беше от 11 до 13+6?

Мисля,че да от 11 до 13+6.Някъде бях чела,че има разлика в точността на изследването според това в коя седмица си,по спомен 12 г.с беше с точност 90%,а в 13+ падаше на 70%,но щом док казват,че не е проблем значи наистина е така.Макар,че лично мен ме е малко яд за закъснението,док ми е понякога разсеяна и пропуска някой детайли

# 88
Шакира ето ти един примерен калкулатор: http://www.fertilityfriends.co.uk/index.php?ac=ivf

Не знам защо Тихомирова прави такива генерални заключения, но имай предвид, че различните ехографи дават различни данни за развоя на бебето по седмици. Гледали са ме през ден-два на различни апарати и всеки път различно показваха.

# 89
Ето ме и мен в новата тема. И аз мисля че докъм 13 г.с.може да се направи.
Моята беше в 12+4.

Общи условия

Активация на акаунт