Семейство без брак

• 43 083
  • 760
  •   1
Отговори
# 30
Когато двамата имат еднакво мислене проблем няма. Но ако за нея семейство значи подпис, ако ще всички други да са без и да са щастливи, нея няма да я грее.

# 31
  • София
Да де, сега се е хванала... НО ако наистина пък толкова го иска - сядат, говорят, обсъждат...като зрели хора и бъдещи родители. Не е казано, тя да му предлага брак, има хиляди начини да подхване темата. Ако си познава човека - веднага ще усети какво иска или не иска той и ще знае. И ако толкова го иска - винаги могат да вдигнат сватба при вече родено дете...Даже е много сладко според мен - до теб да има една малка принцеса или принц в ролята на шафер и да види сватбата на мама и тати..  Heart Eyes

# 32
Абсолютно.... Когато се види, че една връзка има бъдеще, че нещата стават сериозни, в днешно време въпроса за брака е наистина важен. Всеки има своите разбирания за нещата и в един момент се поучава тази ситуация - ами аз искам да съм булка, ама той не ми предлага. За мен винаги е било все едно дали ще има подпис или не, за мъжа ми също. В крайна сметка, обаче той се реши и ми направи предожение. Бяхме сгодени от година, когато забременях. Помня, че в началото даже се опитах да го убедя да отложим сватбата за момент, в който детето ни ще е поотраснало, защото изобщо не исках да съм бременна булка. Да, ама от дума на дума лека полека се организирахме и в крайна сметка се оженихме. Изобщо не ми е било важно, изобщо не съм чувствала несигурност в себе си или в него...може би и заради това не държах толкова на подписа...
Страхотно е, че така е станало при вас и че за теб това не  е било от значение. Хубавото е, че инициативата е била негова и ти не си имала възможност да се разочароваш от бездействието му, както е в моя случай.

Точно това се опитвам да ти кажа - аз нямаше как да се разочаровам ако беше бездействал, просто защото не беше от съществено значение за мен. Но (тук има голямо НО) ние го бяхме обсъждали и то многократно.. Просто тогава според мен него го беше обзела една такава еуфория, връзката ни беше в един страхотен етап и за това се случиха нещата. Но пак подчертавам - аз никога не съм изпитвала несигурност е него или в себе си.  Hug И друго - връзката ни тогава беше от 10 години...  Wink Тази година правим 13 заедно и 3 от брака... но имаме и голяма разлика.  Laughing

Направо не разбирам как така практично да гледаш на нещата от живота. Аз съм толкова емоционална и не само сега, ами като цяло. Чувствам  се обидена от факта, че ако искам да се оженим, трябва да му кажа - иначе никакъв шанс за самоинициатива.
Ние сме си набори, но виждам, че хора, които са 92-ри набор, се решават преди нас, а за него пак е много голяма крачка. Може и в мен да е грешката, но ако искам да купим диван - ще ида да му кажа. Ама ако искам да се оженим - освен аз да му предложа и да се разделя с представите ми кое е редно и кое не намирам за редно, просто не виждам какво  друго мога да направя.

# 33
Скрит текст:
Абсолютно.... Когато се види, че една връзка има бъдеще, че нещата стават сериозни, в днешно време въпроса за брака е наистина важен. Всеки има своите разбирания за нещата и в един момент се поучава тази ситуация - ами аз искам да съм булка, ама той не ми предлага. За мен винаги е било все едно дали ще има подпис или не, за мъжа ми също. В крайна сметка, обаче той се реши и ми направи предожение. Бяхме сгодени от година, когато забременях. Помня, че в началото даже се опитах да го убедя да отложим сватбата за момент, в който детето ни ще е поотраснало, защото изобщо не исках да съм бременна булка. Да, ама от дума на дума лека полека се организирахме и в крайна сметка се оженихме. Изобщо не ми е било важно, изобщо не съм чувствала несигурност в себе си или в него...може би и заради това не държах толкова на подписа...
Страхотно е, че така е станало при вас и че за теб това не  е било от значение. Хубавото е, че инициативата е била негова и ти не си имала възможност да се разочароваш от бездействието му, както е в моя случай.
Точно това се опитвам да ти кажа - аз нямаше как да се разочаровам ако беше бездействал, просто защото не беше от съществено значение за мен. Но (тук има голямо НО) ние го бяхме обсъждали и то многократно.. Просто тогава според мен него го беше обзела една такава еуфория, връзката ни беше в един страхотен етап и за това се случиха нещата. Но пак подчертавам - аз никога не съм изпитвала несигурност е него или в себе си.  Hug И друго - връзката ни тогава беше от 10 години...  Wink Тази година правим 13 заедно и 3 от брака... но имаме и голяма разлика.  Laughing
Направо не разбирам как така практично да гледаш на нещата от живота. Аз съм толкова емоционална и не само сега, ами като цяло. Чувствам  се обидена от факта, че ако искам да се оженим, трябва да му кажа - иначе никакъв шанс за самоинициатива.
Ние сме си набори, но виждам, че хора, които са 92-ри набор, се решават преди нас, а за него пак е много голяма крачка. Може и в мен да е грешката, но ако искам да купим диван - ще ида да му кажа. Ама ако искам да се оженим - освен аз да му предложа и да се разделя с представите ми кое е редно и кое не намирам за редно, просто не виждам какво  друго мога да направя.
Ако смяташ че е ок и за "истинско" семейство по твоите азбирания да си мълчиш за серозни въпроси, нормално мъжът ти да ръководи купона вкъщи! Ти си мълчи, пък после си се оплаквай по форумите, че той не ти е разчел мислите!  Crossing Arms

# 34
  • София
Лесно е, когато искаш само подпис - ставаш, обличаш се, отиваш и се подписваш - точка.
Аз искам обяснение, предложение и романтика. А тези неща не зависят от мен. А най-ми се искаше да се беше сетил сам, не аз да казвам.

Ти реално не искаш брак и да си женена, искаш доказателства за чувствата му, ама точно по един начин.

# 35
  • София
Миличка, много различни двойки има по света... За мен не е било от такова значение, защото до голяма степен имах финансова, имуществена и каквато щеш независимост от него и по принцип съм силен характер, борбен. Защо приемаш, че трябва едва ли не ти да му предложиш? Просто подхвани темата и обсъдете въпроса, така ще хванеш настроението му. Не с "Аз искам да се оженим", а например - "Миличък, ние никога не сме говорили за брак, какво мислиш/как го чувстваш... " (не е най - оригиналното, но тази седмица от работа мозъка ми се е изпържил вече) или докато гледате някой сватбен филм му подхвани темата. Аз за себе си имах сигурността, защото си познавам човека до болка и бях сигурна, че това ще е най - страхотния баща, със или без подпис и ще ни носи на ръце.  Hug

# 36
Той откъде да знае кое е редно за теб? За него пък може да е редно да си живеете на семейни начала без подпис. Ти виждаш тези, които са подписали, той пък може да "брои" тези, които не са.

# 37
Ако идеята е "искам да съм булка" е малко тъпо, би трябвало да е "искам да сме семейство". А щом и двамата го искат, при положение, че са стигнали до идеята за бебе, редно е никой да не се дърпа от подписа. Много пъти съм чувала "подписът не ми е важен" от хора, които не искат да подписват. Ми, като не е важен - подпиши Wink
Мисля си, че човек, който не иска законен съюз, малко или повече се пази и мисли за евентуална раздяла. А да търгнеш да раждаш дете в такава несигурност, си е доста смело.

По-скоро ме мъчи фактът, че няма да сме истинско семейство с детето после... Мъчи ме и фактът, че досега не сме направили тази стъпка и че аз нямам желание това да се случва по-късно. В същото време сега нямам физически и психически сили за подобна организация. Малко - хем сърби, хем боли. Ако мога някак да приема, че нещата не са следвали стандартния ред, ами малко я объркахме последователността, ще живея по-леко.
Опа! Какво имаш предвид "истинско семейство? Аз съм с моя-чужденец (по-скоро аз съм чужденката, защото съм в неговата държава), забременях в началото на 3-тата ни година връзка, която бе изпълнена с много негативни емоции и липса на подкрепа от семействата на двама ни, и до ден днешен (10+години заедно) не сме сключили брак? Това прави ли ни неистинско семейство? И двамата сме против бракат като цяло, но сега стигаме до момента, в който трябва да подпишем само заради здравната осигуровка и на него да му е мирна главата, че ако нещо лошо му се случи и умре, аз ще взема застраховката живот и ще му взимам пенсията! Ако не бях бременна и не бях неизлечимо болна нямаше да подпиша за нищо на света, въпреки десетките му предложения за брак! но това че не сме истинско семейство... говориш пълни глупости! Звучиш като незряла ученичка! И правилно са ти казали другите- щом си искала да се видиш булка да не си си разтваряла краката и да правиш бебе, че сега пускаш теми- той не ми предлага брак  ooooh! Бременна или не, държанието ти е детско!
Съжалявам, ако подписването при вас не е поради приятен повод. Разликата е, че ти си имала " десетките му предложения за брак". Т.е. решението да не подпишете е било твое, но явно не и негово.

# 38
Скрит текст:
Ако смяташ че е ок и за "истинско" семейство по твоите азбирания да си мълчиш за серозни въпроси, нормално мъжът ти да ръководи купона вкъщи! Ти си мълчи, пък после си се оплаквай по форумите, че той не ти е разчел мислите!  Crossing Arms
А ти как би постъпила?

# 39
Лесно е, когато искаш само подпис - ставаш, обличаш се, отиваш и се подписваш - точка.
Аз искам обяснение, предложение и романтика. А тези неща не зависят от мен. А най-ми се искаше да се беше сетил сам, не аз да казвам.

Ти реално не искаш брак и да си женена, искаш доказателства за чувствата му, ама точно по един начин.

Май точно това ми е случая...

# 40
  • София
Мисля си, че в момента просто имаш нужда от малко повечко внимание от негова страна... права ли съм? За това си се "вкиснала" така. Искаш обгрижване, показване и доказване на любовта, интимност, в което няма нищо странно, предвид ранната ти бременност. Вариант е и да споделиш с него, че имаш нужда от малко повече внимание в момента, защото не се чувствваш добре и да видиш когато се нормализират хормоните (до колкото е възможно) как ще се усещаш по темата "брак". Правите ли секс (питам просто,предвид, че си в ранен етап от бременността, може да ти е забранено)?

# 41
kukurukuvaflachudna, предложението за брак може да е прост разговор като този какво да се купи от магазина! Не е нужен романтизма, за да е проедложение за брак! И както казах- и двамата сме против брака въпреки 9-те години разлика, сме на едно и също мнение, просто той иска да ме осигури финансово и здравословно! аз ако искам и сега няма да подпиша, просто не искам да давам цялата сума при раждането, не ми е толкова зор за болестта! Въпроса е, че за толкова години, че и преди да забременея първия път си бяхме изяснили какво иска всеки един от нас! Семейство не се започва с недомлъвки и надеждата човека отсреща да ти разчете мислите по паранормален начин ли хвъляйки боб или каквато и да е друга варива! Това, че днес си бременна и без мечтаната сватба си е лично твоя вина, нито на мъжът ти, нито на когото и да е! И ако толкова силно го желаеше нямаше да се оправдаваш, че сега не ти се е занимавало с такива неща! Това си е голо оправдание! Никой няма да ти помогне с нещата които желаеш, ако сама не ги гониш, без значение дали говорим за брак, работа, фигура или цвета на косата ти! Хвани се в ръце и започни да си живееш живота, вместо да седиш и да чакаш някой друг да се сети за теб и твоите нужди!  Peace
Аз винаги си казвам мнението и гоня мечтите и желанията си! Не се съобразявам много много с това кой какво очаква от мен! Ако тръгна да живея по желанията на другите никога няма да си изживея живота така както  искам и като стана дърта бабичка, ще се тюхкам за това! Искам брак- поставям го на дневен ред, искам да отсъствам от вкъщи 6 месеца- също, не седя да си мълча! Това е най-голямата грешка, която някой може да направи!

# 42
Аз не разбирам драмата тук. Ами подхвани темата. Виж какво мисли за брака по принцип и тогава се самосъжалявай. Живота не е романтична комедия и нещата не винаги се случват като в представите ни. Може пък той да си мисли, че не си падаш по брака, щом до сега сте говорили само за дете, а брак не си споменавала. Когато реших аз, че ми е дошло време да се омъжа, казах на ММ, че тази мисъл ми се върти напоследък в главата и след няколко месеца получих предложение. Седнете и поговорете в крайна сметка, правиш си заключения без да си сигурна какво мисли той по въпроса

# 43
  • София
kukurukuvaflachudna, предложението за брак може да е прост разговор като този какво да се купи от магазина! Не е нужен романтизма, за да е проедложение за брак! И както казах- и двамата сме против брака въпреки 9-те години разлика, сме на едно и също мнение, просто той иска да ме осигури финансово и здравословно! аз ако искам и сега няма да подпиша, просто не искам да давам цялата сума при раждането, не ми е толкова зор за болестта! Въпроса е, че за толкова години, че и преди да забременея първия път си бяхме изяснили какво иска всеки един от нас! Семейство не се започва с недомлъвки и надеждата човека отсреща да ти разчете мислите по паранормален начин ли хвъляйки боб или каквато и да е друга варива! Това, че днес си бременна и без мечтаната сватба си е лично твоя вина, нито на мъжът ти, нито на когото и да е! И ако толкова силно го желаеше нямаше да се оправдаваш, че сега не ти се е занимавало с такива неща! Това си е голо оправдание! Никой няма да ти помогне с нещата които желаеш, ако сама не ги гониш, без значение дали говорим за брак, работа, фигура или цвета на косата ти! Хвани се в ръце и започни да си живееш живота, вместо да седиш и да чакаш някой друг да се сети за теб и твоите нужди!  Peace
Аз винаги си казвам мнението и гоня мечтите и желанията си! Не се съобразявам много много с това кой какво очаква от мен! Ако тръгна да живея по желанията на другите никога няма да си изживея живота така както  искам и като стана дърта бабичка, ще се тюхкам за това! Искам брак- поставям го на дневен ред, искам да отсъствам от вкъщи 6 месеца- също, не седя да си мълча! Това е най-голямата грешка, която някой може да направи!

kukurukuvaflachudna - ето тук е разликата между теб и нас с Mushmoranka. Аз разсъждавам почти на 100% като нея и явно имаме доста сходни характери. Гоним това, което искаме, не се жалваме и отстояваме позицията си. И накрая - ако наистина се обичате, наистина искате да сте заедно - със или без брак - това не трябва да ви попречи.  Peace

# 44
Мисля си, че в момента просто имаш нужда от малко повечко внимание от негова страна... права ли съм? За това си се "вкиснала" така. Искаш обгрижване, показване и доказване на любовта, интимност, в което няма нищо странно, предвид ранната ти бременност. Вариант е и да споделиш с него, че имаш нужда от малко повече внимание в момента, защото не се чувствваш добре и да видиш когато се нормализират хормоните (до колкото е възможно) как ще се усещаш по темата "брак". Правите ли секс (питам просто,предвид, че си в ранен етап от бременността, може да ти е забранено)?
Най-вероятно е точно така - аз, затова пуснах темата, за да огледам нещата от страни. Усещах, че много се задълбочавам, а всъщност не знаех от къде толкова чувства накуп, при това бушуващи. Май имам нужда от обяснение в любов (и то всекидневно), а не от предложение за брак.
Относно секса - не ми е забранен, но си имам неразположения почти всеки ден - повръщане, гадене, замайване, в комбинация с болезнени гърди и сънливост, от което желанието ми се стопи.

Общи условия

Активация на акаунт