Семейство без брак

• 43 092
  • 760
  •   1
Отговори
# 705
Ако е придобито по време на брака се дели на половина.Ако не могат да се разберат кой,какво и колко си има хора които им делят нещата.Ако някой иска апартамента надплаща на другия.Ако не се оценява ,продава и всеки си взема дяла.Ако има деца съдът може да реши да остави тродителя на който са присъдени децата да живее там до тяхното пълнолетие.
След това да го продават и една 40г -50г жена с деца на 18-20г да остане на улицата.Просто може да си избере, кога да остане ма улицата.Дела на мъжа си няма как да вземе.

# 706
absurt, ти с моята обща култура не можеш да се мериш, така че престани с долнопробните си и просташки подмятания. Малко възпитание никому не е навредило, пробвай.

Съдът може да остави майката и детето в жилището на мъжа. Ако разчиташ на може - добре. Защото реално при всичките ми познати с развод, жените са излезли от жилището на мъжа, никоя не са я оставили.

А за да ни убедиш в знанията си, докажи как една жена я оставят автоматично в жилището на мъжа.

# 707
  • София

След това да го продават и една 40г -50г жена с деца на 18-20г да остане на улицата.Просто може да си избере, кога да остане ма улицата.Дела на мъжа си няма как да вземе.
Е, вероятността да остане на улицата е много по- малка, когато децата са пълнолетни и тя получи половината от цената на жилището. Simple Smile

# 708
Преди време той искаше да ме включи в застраховката си, но за да докаже, че наистина не сме просто съквартиранти, пак се налага да отидем и да сложим подпис, че живеем на семейни начала. Само общият адрес не е достатъчен.

Ето, че и ти знаеш за тази процедура.Никой не мрази жените, които държат на брака.Хората си имат личен възглед и когато съвпада с този на партньорът им, чуденки няма.

neliq, написала съм го в постовете си, няма нищо подвеждащо.Преминах същата процедура, която сега описва и Anastasiq.Представяне на актуално семейно състояние/разведени/ и подпис в кметството.На мен ми беше нужно, докато детето ми беше непълнолетно.Не можех да я оставям тук, за да пътувам до БГ, без да съм в двойка.Рискувах страшно много, а не искахме да сключваме брак в посолството.Както ни беше удобно, така го направихме.

# 709
  • София
absurt, ти с моята обща култура не можеш да се мериш, така че престани с долнопробните си и просташки подмятания. Малко възпитание никому не е навредило, пробвай.

Съдът може да остави майката и детето в жилището на мъжа. Ако разчиташ на може - добре. Защото реално при всичките ми познати с развод, жените са излезли от жилището на мъжа, никоя не са я оставили.

А за да ни убедиш в знанията си, докажи как една жена я оставят автоматично в жилището на мъжа.
Права си, с твоята обща култура не мога да се меря, пък и не бива. Mr. Green
Що така се газираш и почваш да назидаваш, щом не ти ръкопляскам на мненията, не мога да разбера!?
И по същество- казах ти да прочетеш закона, сега ти казвам и да се запознаеш с едно постановление от седемдесетте години, в което се дава преимущество на майката да поема грижата за децата при развод.
И ако не те затруднява, чети какво пиша- така ще забележиш, че не визирам САМО оставането в жилището на мъжа, а оставането в СЕМЕЙНОТО  жилище.
Има и други условия, на които трябва да отговаря жената, на която са присъдени децата, за да постанови съда пребиваването в жилището- тя да не го е напуснала преди развода, както и да няма собствено, например.
Така че, нищо автоматично няма в оставянето, има изпълнени изисквания на закона.

# 710
А бащата според мен би трябвало да плаща издръжка според заплатата си и еднаква на тази, която би плащал , ако все още живееха заедно.

Не се заблуждавай, ако героят се осигурява на МРЗ ще плаща издръжка, която би плащал, ако живееха заедно, ама друг път. Ще му определят едни 100 лв. и иди да си гледаш детето с тях.

Знам, знам.  Tired затова казах "според мен би трябвало..."

# 711
Абсурт при деца на 18г се предполага да се вложи в тяхното висше образование.Пък и пари от половин апартамент не стигат за цял нов.Няма как 18-20г. деца да вземат добри пари, че да гледат себе си и да помагат на майката.
Носи спокойствие това,че вече са големи и не се нуждаят от персонални грижи и закона те освобождава от такива.Та евентуалната мизерия ще си я търпи, сама,ако децата изплуват и си търсят щастието.

# 712
То се вижда кой има проблем с четенето. Изрично пиша за жилището на мъжа, тя все недоразбрала да се обади като на барабан малката палка. Също се вижда и кой твърди за автоматично оставяне в жилището, пък после се отмята - имало условия:
10 години безработна,  в жилището на мъжа...не е много изгодна позиция в случай на развод.
Напротив, щом съдът присъди децата на нея, автоматично я оставя в жилището да ги отглежда.
Освен това, не мисля, че има мъж, свикнал да бъде обгрижван наравно с децата, който да си наруши стереотипа и да поеме грижата.
Стига да може, ще се изсули като мокра връв и ще заживее като ерген.
Та безработна, без жилище - мъжът само не се е амбицирал и не е взел детето, пък ти я заблуждавай, как автоматично ще я оставят.

# 713
  • София
Абсурт при деца на 18г се предполага да се вложи в тяхното висше образование.Пък и пари от половин апартамент не стигат за цял нов.Няма как 18-20г. деца да вземат добри пари, че да гледат себе си и да помагат на майката.
Носи спокойствие това,че вече са големи и не се нуждаят от персонални грижи и закона те освобождава от такива.Та евентуалната мизерия ще си я търпи, сама,ако децата изплуват и си търсят щастието.

В такива случаи, децата знаят че няма кой да вложи, затова залягат над учебниците и влизат по държавна поръчка- така бяхме и ние със сестра ми, та ми е до болка ясно.
Баща ми не беше във възторг, че продължи да плаща издръжка на сестра ми до 25 годишната ѝ възраст, а тя си докарваше допълнително стипендия и като отличничка........
Все пак, да останеш с половин жилище и с деца, взели си хляба в ръцете, е много по- добре от същото, но с малки деца.

# 714
  • Пловдив
Ако е придобито по време на брака се дели на половина.Ако не могат да се разберат кой,какво и колко си има хора които им делят нещата.Ако някой иска апартамента надплаща на другия.Ако не се оценява ,продава и всеки си взема дяла.Ако има деца съдът може да реши да остави тродителя на който са присъдени децата да живее там до тяхното пълнолетие.
Придобитото по време на брака се дели по равно освен ако не е уговорено друго. Но ако развеждащите се съпрузи имат само едно жилище съда не може да изгони единия, а да остави другия да живее там, защото всеки си има идеална част от общия имот и по закон има право на достъп до нея. За пример: жена и мъж се развеждат имат едно дете, жената работи, а мъжа не работи или взема ниска заплата. Съда да речем присъжда детето на майката - тя да го отглежда, като бащата дължи съответната издръжка до навършване на пълнолетие на детето или до завършване на образованието му (тук имаше изискване за възраст, мисля че беше 25 г. за студент редовно обучение), но бащата няма друго жилище и не може да си позволи такова и да плаща издръжка едновременно. Тогава съда може да постанови вече разведени съпрузи да делят едно и също жилище тъй като за детето то се явява семейното. Има много такива случаи, дори когато родителите съумеят да запазят добрия тон след развода положението не е никак приятно. Самите родителски права обаче са цял океан от тълкувания, закони и разпоредби. Майката упражнява родителските си права, но само до момента в който не трябва да се вземат важни решения за живота на детето, така тя не може да взема самостоятелно решения при определени ситуации. Дано на никой не му се налага да се развежда, толкова "нови" неща ще му се наложи да разбере.

# 715
  • София
То се вижда кой има проблем с четенето. Изрично пиша за жилището на мъжа, тя все недоразбрала да се обади като на барабан малката палка. Също се вижда и кой твърди за автоматично оставяне в жилището, пък после се отмята - имало условия:
Ха, ти си била с изрядно възпитание, а досега да не го демонстрираш!
Нищо, давай по същество и чети, ама внимателно, няколко пъти те помолих!

10 години безработна,  в жилището на мъжа...не е много изгодна позиция в случай на развод.
Напротив, щом съдът присъди децата на нея, автоматично я оставя в жилището да ги отглежда.
Освен това, не мисля, че има мъж, свикнал да бъде обгрижван наравно с децата, който да си наруши стереотипа и да поеме грижата.
Стига да може, ще се изсули като мокра връв и ще заживее като ерген.
Та безработна, без жилище - мъжът само не се е амбицирал и не е взел детето, пък ти я заблуждавай, как автоматично ще я оставят.
Да, ако се е амбицирал и успее да ѝ вземе детето, тя няма да е в жилището.
Елементарно, Нина, та аз и не съм твърдяла обратното!

# 716
В такива случаи, децата знаят че няма кой да вложи, затова залягат над учебниците и влизат по държавна поръчка- така бяхме и ние със сестра ми, та ми е до болка ясно.

Отдавна няма такова нещо като държавна поръчка с безплатно обучение в държавните университети в България. Всички, издържали успешно кандидатстудентския изпит или изпити с необходимия бал, биват приети и си плащат установената такса, ако нямат придобита същата образователна степен в друг държавен ВУЗ.

# 717
absurt, видно е кой какво твърди, кой му оспорва и после се отмята, но дано някоя женица не ти се върже на глупостите, че най-малкото ще изгуби пари по безсмислени дела.

# 718
Да ви кажа само - добре , че се омъжих преди доста години . Инак след това което бегло прочетох в темата тук - не брак ,ами и да се обвържа хич не бих посмяла Grinning

# 719
  • София
absurt, видно е кой какво твърди, кой му оспорва и после се отмята, но дано някоя женица не ти се върже на глупостите, че най-малкото ще изгуби пари по безсмислени дела.
Боже, колко си Ентелигентна! smile3532

Общи условия

Активация на акаунт