Семейство без брак

• 43 289
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
Мъжът винаги носи щастие.Първо като се събираш с него, а после когато се отървеш от него.Все си щастлива.
И защо човек трябва да се тревожи предварително за това дали ще се раздели?
Ако ще стане, ще стане.Каквото и да си направил преди това.
И е важно дали си изоставен или ти изоставяш някого.Сега разсъждавате ,ако мъжа я изостави.Ами ако тя иска да си тръгне и да го зареже?

# 136
Мъжът винаги носи щастие.Първо като се събираш с него, а после когато се отървеш от него.Все си щастлива.
И е важно дали си изоставен или ти изоставяш някого.Сега разсъждавате ,ако мъжа я изостави.Ами ако тя иска да си тръгне и да го зареже?
Шшшшшшшшшшт! Че се изкочи авторката и ще ти каже, че мнението ти е недопустимо само защото не й харесва! То тя се опитва по всякакви начини да го върже в брак, но не изпросен, пък ти говориш да го зареже! тцтцтцтцтцтц

# 137
bouquet Много ме изкефи този пост.  Peace

# 138
  • София

Пълни глупости!!!
Каква сигурност ти гарантира един подпис, който заличаваш срещу един адвокатски хонорар?
И колко да отмира една любов, като има хора,които живеят щастливо по 20 години без подпис, а в същото време са се развели 20 техни познати?
Да, глупости са- това, което пишеш ти!
Подписът се заличава със съдебно решение, не с адвокатски хонорар.
А съдебното решение се взима на база закона, който не позволява този, с когото толкова се обичаш и с когото живееш на юнашко доверие, да те изхвърли като мръсна котка от жилището си и да си вземе колата, която уж за теб е купил.
Никой не е казал, че няма хора, живеещи щастливо 20 години без подпис, нито че около тях не са се развели, но и никой не брои колко са другите- дето прехвъркват от креват в креват и от жилище в жилище, все уж правейки семейство на права вяра.

# 139
Защо пък да те изхвърлят, ами ако жилището е собственист на двамата? А ако е на жената? Ако колата си е твоя? Crazy
Пък, ако не е, за това ли се женят хората - от интерес? Губи ми се цялата романтика.
А колкото до това колко легла сменяш, понеже не си женен, ако се развеждаш всеки път по-морално ли ви се струва?
Хората имат различни усещания за тези неща, не им натрапвайте своите.

# 140
  • Варна
Умрях от смях на първите две страници. Особено това дето едно семейство не било истинско семейство без Великия Подпис. После за хормоналните бури, които докарвали жената до такива разсъждения. Сигурно аз съм нещо повредена, защото нито подпис искам /никога не съм искала/, нито бях подвластна на хормони.

Сега по темата. Всички питат защо не го е обсъдила с него, а тя някъде в началните страници е написала, че му е казвала. След като дори и при ясно изказано от нея желание да се види в така желаната романтична обстановка този мъж все още НЕ е направил предложение, значи той просто категорично не желае. Причините само той си ги знае и явно не смята да ги споделя с нея иначе досега да са се изяснили. Оттук нататък всеки намек или дори направо изказани мераци за заветната халка са си чиста принуда и адски недостойна манипулация. Светът няма да се свърши без сватбена церемония.

Да, жена си му. И да, семейство сте. Дори и при това положение.

# 141
Абсурт е права.Развеждаш се по закон.Решението е на съда.Няма искам това или онова.
Обаче, ако човека е човек със/без съд ще ти даде доброволно полагаемото.
Или ще се споразумете разумно.И всеки ще излезе с нещо и без нерви от връзката.
И всеки си мисли,че не се събрал/омъжил за онова чудовище което евентуално ще му вземе всичко при раздяла.
Просто никой не се събира или омъжва с нагласата, че ще се раздели.
Момента е еднакво неприятен за всички.

# 142
  • София
Защо пък да те изхвърлят, ами ако жилището е собственист на двамата? А ако е на жената? Ако колата си е твоя? Crazy
Пък, ако не е, за това ли се женят хората - от интерес? Губи ми се цялата романтика.
А колкото до това колко легла сменяш, понеже не си женен, ако се развеждаш всеки път по-морално ли ви се струва?
Ами, ако не е, пиша аз и обяснявам, че ако си в брак, си много по- защитена, както и децата.
И не разбирам, защо подписът се бърка с любовта?
Подписът е поемане на отговорност " черно на бяло", ангажимент, носещ и задължения, и права на двамата по равно, след като са решили да създадат едно цяло.
От брака не можеш да си тръгнеш утре, щото днес си решил да си опаковаш парцалките.

# 143
  • Най-красивата страна
Моя позната беше изхвърлена точно като мръсна котка ,бременна в 6ти месец,защото Мунчо се влюбил в друга.Тя чакаше до последно господина да дойде в болницата и да си припознае детето.Ама не.Не дойде.Ще кажете ,че така е по-добре.Но тя не мисли така и още страда.
Ако имаха брак нямаше да може просто така да я натири.
Имам и едни съседи,които аз възприемам като семейство,млади хора са с две деца.Обаче Мунчо ,когато се запознахме каза “Това е приятелката ми".Направи ми много лошо впечатление.
Тази жена би трябвало да е нещо повече от приятелка...Ама за него не е....
 Много зависи и на какъв човек ще попаднеш...

# 144
Пълни глупости!  Mr. Green
Хонорарът се плаща на адвоката, не на съдията.
Много сте големи буквалистки!

# 145
  • София
Абсурт е права.Развеждаш се по закон.Решението е на съда.Няма искам това или онова.
И всеки си мисли,че не се събрал/омъжил за онова чудовище което евентуално ще му вземе всичко при раздяла.
Права си, Деси!
Точно защото, когато се събираш с някого, не си представяш, че може да се окаже чудовище, нито че ще се разделите някога, е измислен СК.
При пръв брак, той охранява интересите на всички в семейството, ако се стигне до развод и единият се окаже боклук, готов да те лиши от всичко.

# 146
Ами, ако не е, пиша аз и обяснявам, че ако си в брак, си много по- защитена, както и децата.
И не разбирам, защо подписът се бърка с любовта?
Подписът е поемане на отговорност " черно на бяло", ангажимент, носещ и задължения, и права на двамата по равно, след като са решили да създадат едно цяло.
От брака не можеш да си тръгнеш утре, щото днес си решил да си опаковаш парцалките.
И понеже си се подписал на една хартийка, това те защитава от това човека до теб да си събере парцалките? Моя въпреки, че нито халка ми е наденал нито нищо си поема отговорността! Един подпис човека не го прави- или си отговорен или не, няма такова нещо една хартийка да те прави отоговорен да се грижиш за семейството си и да се държиш човешки! Нека не изопачаваме нещата сякаш брака те предпазва от всякакви провали! Розовите очила при брака са само в приказките, а ние живеем в реалния свят!

# 147
Моя позната беше изхвърлена точно като мръсна котка ,бременна в 6ти месец,защото Мунчо се влюбил в друга.Тя чакаше до последно господина да дойде в болницата и да си припознае детето.Ама не.Не дойде.Ще кажете ,че така е по-добре.Но тя не мисли така и още страда.
Ако имаха брак нямаше да може просто така да я натири.
Имам и едни съседи,които аз възприемам като семейство,млади хора са с две деца.Обаче Мунчо ,когато се запознахме каза “Това е приятелката ми".Направи ми много лошо впечатление.
Тази жена би трябвало да е нещо повече от приятелка...Ама за него не е....
 Много зависи и на какъв човек ще попаднеш...
Ако имаха брак, тя щеше да е законната му съпруга, а той щеше да си хойка с любовницата. Или подписът щеше да го спре да е боклук, оставил бременната си жена?

# 148
  • София
И понеже си се подписал на една хартийка, това те защитава от това човека до теб да си събере парцалките? Моя въпреки, че нито халка ми е наденал нито нищо си поема отговорността! Един подпис човека не го прави- или си отговорен или не, няма такова нещо една хартийка да те прави отоговорен да се грижиш за семейството си и да се държиш човешки! Нека не изопачаваме нещата сякаш брака те предпазва от всякакви провали! Розовите очила при брака са само в приказките, а ние живеем в реалния свят!
Не, душата, ако е решил да си тръгне, ще го направи, ама няма да се изниже като мокра връв, отивайки да си купи цигари, нито да те натири теб с децата  от жилището си.
Защо не четеш какво всъщност представлява подписа и от какво точно те предпазва, ами барзаш да се похвалиш, че и без пръстен  твоя се бил грижел?
Тук не иде реч за тези, които се грижат, а за другите- които спират да се грижат и си бият камшика.
Така, изясни ли ти се, за да схванеш, че розовите очила са на твоите очи, а в реалния свят са измислени законите и подписите!? Mr. Green

# 149
  • София
Скрит текст:

Това е един идеален вариант, който в страна, където голяма част от населението е безработно, с ниски доходи и с ориенталски манталитет, се случва рядко.

Преди време пак се беше отворила тема за брак, мъже и т.н. из форума и една съфорумка ми каза да надникна в подфорума на разведените родители. Хванах се буквално за главата. Жените не могат да намерят мъжете, за да дадат полагаемото, а какво остава за повече. Водят се дела с години, половинките се крият, все нямат пари, делят се вилици и лъжици, защото нито един от двамата няма възможност да се изнесе от общото жилище и да се осигури сам. Страшно е! Съдейки по този подфорум, в БГ поне е страшно.

Затова винаги казвам, че мъжът е мъж и трябва да има отговорност за сем-то, но е хубаво и жената да има образование, професия, доходи и самочувствие ......... просто в случай, че ѝ се наложи да се справя сама. Peace

Общи условия

Активация на акаунт