Семейство без брак

• 43 441
  • 760
  •   1
Отговори
# 225
]Хайде пак!  ooooh! Добре де, подписа ли прави събрали се хора "истинско" семейство? Или и ти кат оавторката, докато не подпишеш сте само любовници, въпреки че се грижите един за друг и заедно за детето, живеете заедно, плащате заедно сметки, градите заедно бъдещето си?
Ами, да- подписът е договор, който задължава, а съжителството е вид съквартирантство.
Утре можеш да си дигнеш чуковете и да изчезнеш.
Нали за това тръгна приказката- за изоставени и изгонени бременни, и деца с баща " неизвестен".
Какво бъдеще заедно градите, като не смеете да се подпишете, че ще го градите като едно цяло?
И да, авторката е права- вие сте си любовници, живеещи на съпружески начала.
Не казвам, че е лошо- всеки си избира как да построи живота си, но да не искаш да си семейство според закона, а да настояваш да приемат съжителството ти за семейство, е най- малкото озадачаващо. Peace
Напротив, темата тръгна от там, че "любовникът" на авторката не й прави романтично предложение за брак итя си мълчи, защото го вижда като изпросено! Темата не тръгна от баща неисвестен, изгонени бременни и т.н.... темата просто се измести натам! Това какво бъдеще градим като не смеем  Joy да подпишем... ами това че закона е написан от някой си не значи, че е и правилно! Всеки, който е избрал да не подписва си има своите причини! И да ти кажа нашите кел файда, след като не говорим за моята връзка с мъжа ми, а генерално! Изказването ти е изградено на дискриминация, само защото такива са твоите вярвания! Ок, всеки си ги има и живее според тях, но да казваш, че връзката на някой, който не е подписал и е надживяла гокяма част от браковете, не е семейство е грозно! И тогава какво е значението на думата "семейство" ? Аз лично няма нуждата да дойде някой си да ми каже- вече сте семейство, подпишете тук и принадлежите един на друг! Ако се замислиш повече против брака го избягват точно заради такива процедури и защото брака не енищо повече от един договор, както самата ти го каза! Това да искам да прекарам живота си (или поне докато искам и съм щастлива с човека) не е договор, който ме задължава връзката да се разпадне едва при намесата на смъртта, нито пък договорът ще задължи когото и да е да обича другия, да му бъде верен, да го уважава! Както казахме и по-горе,нито липсата на "договор" може да го прави, но да станеш и да си събереш партакешите е много по-лесно, от колкото с подписването на договор! И да, възможно е да се гради бъдеще, без да си подписал договр! Все пак не вярвам като се раждат децата ти, да ги задължаваш да подписват договр, за да градиш бъдещето им! Връзките трябва да се градят на свободата на личността и любовта между хората, а не върху ограничения и да се чувстваме като в клетки- ако мръднеш и направиш еди-какво-си следва незнам си какво наказание- взимане на прословутия имот, кола, маса или тенджери!
Всеки от нас е виждал подписали договора и да са по-малко семейтво от това на плъховете (тях кой ли ги венчае  newsm78 ?), но никой не размахва пръста "Аааааа, те не са "истинско семейство"! Самотният родител с дете какво е? Утайка или семейство от двама?
Стига с този двоен стандарт!

# 226
Mushmoranka, според тълковния речник думата семейство наистина има само този смисъл - съпружеска двойка. Не смятам, че двойките без брак са нещо по-малко от другите, но и не бива да се засягат на тази тема.
И какво значение има това в крайна сметка, в случая имаме 1 бр. човек с едни нужди и още 1 бр. с други. Ако ще всички по света да са щастливи без брак, тя пак няма да е, както вие например не бихте били в брак.

# 227
Много задълбахте темата. Авторката искаше мъжа и да и направи предложение, ама не тя да му каже направи ми. Не и е толкова за подписа а за предложението, толкова ли не го разбрахте та вече се стигна до цитати от СК.
Колкото до съжителството без брак дали ще подпишеш е нещо което двамата решават.
Не мога да разбера какво е това бягане от това да подпишеш, от няколко страници насам се повтаря колко е велико да не сте подписали и как едва ли не сте по-готини и по-щастливи от тия дето сте подписали. Това ми звучи малко тра ла ла да не казвам друга дума.
И аз съм без брак, но не казвам на никой, че съм по-добре от тези дето са с брак.
И от двете състояния има плюсове и минуси, така че не се знае кое по-хубаво.
Щом за някой е по-добре с подпис ами нека подпише негова си работа явно му е важно.
Ако някой иска да седи без подпис също негова си работа.

# 228
  • ЯМБОЛ
                        Авторката в крайна сметка говори ли с бащата на детето?Или просто искаше да изпусне парата във форума???

# 229
Тъй като много оспамихме темата слагам отговора си в скрит текст и мисля, че няма смисъл повече от подобни обяснения, защото наистина нямат нищо общо с проблема на авторката. Все пак тя искаше просто сексуалният й партньор (нали така го определят някои?) да й предложи брак по романтичен начин, без тя да му казва, че иска такъв и въпреки, че той самият не иска Peace

Скрит текст:
Към днешна дата той е мъжът до мен, моят мъж, моят партньор в живота. Един ден, когато поискам дете той освен мой мъж ще е и баща на детето ни.
Щеше да ми е просто интимен приятел ако просто правехме секс от време на време, не живеехме заедно, не влагахме средства, време и емоции в общото си бъдеще и т.н.
Това, че отричам брака не означава, че не сме семейство. По същия начин има хора, женени от години, които не мога и не бих нарекла никога семейство.
За мен "семейство" не е равно на "подпис в брачното свидетелство", съжалявам Peace

Между другото на мен именно заради юридическата страна на нещата подписа ми се струва безумие ... Единствено бих се съгласила на брак (само подпис, без тържества) ако преди това сме подписали много подробен предбрачен договор, в който се отказваме от делбата при един евентуален развод, а вместо това след края всеки ще си вземе това, което се води на негово име и по живо, по здраво кой от къде е.
За мен е безумие и жената да живее в апартамента на мъжа ако имат непълнолетно дете  ooooh!
Но! Тук идва момента, в който аз съм сигурна, че при евентуална раздяла няма да остана на улицата с бебе на ръце. За жените, които нямат нищо на свое име и са зависими изцяло от мъжете си вероятно си е "далавера" да са женени, защото така (както многократно написаха други потребители) няма как да ги изгонят от дома, в който живеят към момента.
И пак стигам до момента, в който за мен брака си е вид сделка, а аз не искам отношенията ми с мъжът ми да се градят върху такава основа Whistling

Между другото аз съм правила и поканите, и подаръците за гостите, и разни други акценти за сватбите на няколко мои приятелки. Обожавам да го правя, усещам еуфорията им и я изживявам заедно с тях ама като мине всичко това пак си казвам "Е, със сигурност не искам да преминавам през подобно нещо!", което съвсем не означава, че хората встъпили в брак ще са по-зле от мен Peace Просто за някои брака е нещо велико, за други е просто сделка, облагодетелстваща една от страните (в повечето случаи жената).

# 230
  • София
Думата "юридически" е пропусната в цялата дандания. Всеки може да каже, че има сем-то и ще бъде прав. Въпросът е, че съжителството от юридическа гледна точка не е признато за сем-то. Иначе всеки може да си се чувства обвързан и ако не му е нужно да има сем-во по смисъла на закона, си е абсолютно негово право. Peace

Нали и ние това писахме, че ако жената е осигурена, има добри доходи и е независима, може и никога да не подпише. За другия тип жени е препоръчително да има подпис преди децата.

# 231

Може и в мен да е грешката, но ако искам да купим диван - ще ида да му кажа. Ама ако искам да се оженим - освен аз да му предложа и да се разделя с представите ми кое е редно и кое не намирам за редно, просто не виждам какво  друго мога да направя.

Не  може, а точно в теб е грешката, да. Ами точно това трябва да направиш, да се разделиш с представите си, не виждаш ли че ти пречат. Не е възможно да наредиш света, нито хората според представите си, затова ги зарежи (представите). Всичко тече, всичко се променя, представите, както и какво е редно, и какво не, също. Иначе цял живот все ще си обидена. Опитай се да бъдеш по - гъвкава и да даваш малко път и на разума, не само на емоциите. Лека бременност!

Цитат
Утре можеш да си дигнеш чуковете и да изчезнеш.

Точно това му е хубавото, поне за мен, че винаги мога да си вдигна чуковете и "чао" не ти дължа нищо и обратното. С брак е по - сложно, развод, делба и т.н.

Последна редакция: пн, 18 апр 2016, 11:09 от Anna-Bell

# 232
  • Sofia, Bulgaria
И аз като бъдеща булка съм притеснена от факта - всичко общо... но имаме други проблеми, че и за предбрачен договор да настоявам.Неискам нито да си деля имуществото с него, нито да му плащам кредитите. Дано не ми се налага на собствен гръб да изпитам неразположенията от брака, защото истински вярвам в подбиса, сватбата и брака  Tired

# 233
Mushmoranka, според тълковния речник думата семейство наистина има само този смисъл - съпружеска двойка. Не смятам, че двойките без брак са нещо по-малко от другите, но и не бива да се засягат на тази тема.
И какво значение има това в крайна сметка, в случая имаме 1 бр. човек с едни нужди и още 1 бр. с други. Ако ще всички по света да са щастливи без брак, тя пак няма да е, както вие например не бихте били в брак.
+ 1

но от темата е видно че доста се засягат  Sunglasses
Цитат
някак неуважително се отнасят към това да си омъжена.Слава богу,че нямам брак...бракът е отживелица...-все такива наострени заключения,през които издайнически  прозира едно слабо място

Много задълбахте темата. Авторката искаше мъжа и да и направи предложение, ама не тя да му каже направи ми. Не и е толкова за подписа а за предложението, толкова ли не го разбрахте та вече се стигна до цитати от СК.
Колкото до съжителството без брак дали ще подпишеш е нещо което двамата решават.
Не мога да разбера какво е това бягане от това да подпишеш, от няколко страници насам се повтаря колко е велико да не сте подписали и как едва ли не сте по-готини и по-щастливи от тия дето сте подписали. Това ми звучи малко тра ла ла да не казвам друга дума.
И аз съм без брак, но не казвам на никой, че съм по-добре от тези дето са с брак.
И от двете състояния има плюсове и минуси, така че не се знае кое по-хубаво.
Щом за някой е по-добре с подпис ами нека подпише негова си работа явно му е важно.
Ако някой иска да седи без подпис също негова си работа.

Двамата решават ако има предложение  Wink (от едната или другата страна жени също отправят предложения за брак )

И аз като бъдеща булка съм притеснена от факта - всичко общо... но имаме други проблеми, че и за предбрачен договор да настоявам.Неискам нито да си деля имуществото с него, нито да му плащам кредитите. Дано не ми се налага на собствен гръб да изпитам неразположенията от брака, защото истински вярвам в подбиса, сватбата и брака  Tired
А , защо си мислиш че е партньора ти няма същите терзания. Laughing

# 234
  • Tам през Атлантическия океан

Nямате ли 'равен старт' или ти си по-имотната че да имаш такива терзания ?
Намирам го за наормално да се дели по-равно придобитото ПО време на брака  Peace в случай на раздяла.

# 235
А каква е гаранцията, че придобитото по време на брака ще е закупено с общи пари?
Аз може след брака да продам някой собствен имот и с парите да купя нов на друго място. Той ще е закупен с личните ми пари, но ще е придобит по време на брака ... та хайде ходи доказвай след това, че половинката ти няма право на дял Whistling
Обратният случай е дори по-ужасен - мъжът продава наследствен имот, купува апартамент, живее там с жена си и детето, в един момент решават да се разведат и тя има право да го обитава докато детето навърши 18, а след това дори половината имот ще си е лично неин ... ooooh!
Не знам за другите, но аз лично не познавам нито една двойка, в която двамата партньори да са имали равен старт. Винаги единият е бил по-заможен от другият.

# 236
А каква е гаранцията, че придобитото по време на брака ще е закупено с общи пари?
Аз може след брака да продам някой собствен имот и с парите да купя нов на друго място. Той ще е закупен с личните ми пари, но ще е придобит по време на брака ... та хайде ходи доказвай след това, че половинката ти няма право на дял Whistling
Обратният случай е дори по-ужасен - мъжът продава наследствен имот, купува апартамент, живее там с жена си и детето, в един момент решават да се разведат и тя има право да го обитава докато детето навърши 18, а след това дори половината имот ще си е лично неин ... ooooh!
Не знам за другите, но аз лично не познавам нито една двойка, в която двамата партньори да са имали равен старт. Винаги единият е бил по-заможен от другият.

Не е така. Взима се предвид, ако има трансформация на средства от лично имущество.

# 237
  • Tам през Атлантическия океан

Не е така. Взима се предвид, ако има трансформация на средства от лично имущество.
Peace

Скрит текст:

Станно  Sunglasses
аз пък познавам по равно и от двата случая  Grinning

Цитат

Какво му е ужасното ?!  ooooh!
Знам случай където без подпис жената отглежда детето до навършване на пълнолетие  Grinning след раздялата.
След това детето наследи част от апартамента  Simple Smile Индиректни познати са ,  та не знам случая с подробности.

Ето описаният случай от теб показва че без брак при раздяла жената и детето не са 'защитени' законово , ако не благоволи мъжа  , детето му и бившата са 'изритани' на улицата  Whistling

Не знам в Бг как е но в други страни и без подпис родителя който отглежда детето е защитен законово.   Peace

# 238
  • София
.....

Не знам в Бг как е но в други страни и без подпис родителя който отглежда детето е защитен законово.   Peace

Така трябва и тук да е, но ще стане след време.

# 239
Добре де, в Б-я няма ли такова бнещо като узаконяване на съжителството двойката има същите права като оженените, без да се сключва брак, а само а едно минаване през нотариуса... а пък при раздяла-всеки със шапката си?

Общи условия

Активация на акаунт