Добре де, подписа ли прави събрали се хора "истинско" семейство? Или и ти кат оавторката, докато не подпишеш сте само любовници, въпреки че се грижите един за друг и заедно за детето, живеете заедно, плащате заедно сметки, градите заедно бъдещето си? Утре можеш да си дигнеш чуковете и да изчезнеш.
Нали за това тръгна приказката- за изоставени и изгонени бременни, и деца с баща " неизвестен".
Какво бъдеще заедно градите, като не смеете да се подпишете, че ще го градите като едно цяло?
И да, авторката е права- вие сте си любовници, живеещи на съпружески начала.
Не казвам, че е лошо- всеки си избира как да построи живота си, но да не искаш да си семейство според закона, а да настояваш да приемат съжителството ти за семейство, е най- малкото озадачаващо.

да подпишем... ами това че закона е написан от някой си не значи, че е и правилно! Всеки, който е избрал да не подписва си има своите причини! И да ти кажа нашите кел файда, след като не говорим за моята връзка с мъжа ми, а генерално! Изказването ти е изградено на дискриминация, само защото такива са твоите вярвания! Ок, всеки си ги има и живее според тях, но да казваш, че връзката на някой, който не е подписал и е надживяла гокяма част от браковете, не е семейство е грозно! И тогава какво е значението на думата "семейство" ? Аз лично няма нуждата да дойде някой си да ми каже- вече сте семейство, подпишете тук и принадлежите един на друг! Ако се замислиш повече против брака го избягват точно заради такива процедури и защото брака не енищо повече от един договор, както самата ти го каза! Това да искам да прекарам живота си (или поне докато искам и съм щастлива с човека) не е договор, който ме задължава връзката да се разпадне едва при намесата на смъртта, нито пък договорът ще задължи когото и да е да обича другия, да му бъде верен, да го уважава! Както казахме и по-горе,нито липсата на "договор" може да го прави, но да станеш и да си събереш партакешите е много по-лесно, от колкото с подписването на договор! И да, възможно е да се гради бъдеще, без да си подписал договр! Все пак не вярвам като се раждат децата ти, да ги задължаваш да подписват договр, за да градиш бъдещето им! Връзките трябва да се градят на свободата на личността и любовта между хората, а не върху ограничения и да се чувстваме като в клетки- ако мръднеш и направиш еди-какво-си следва незнам си какво наказание- взимане на прословутия имот, кола, маса или тенджери! Всеки от нас е виждал подписали договора и да са по-малко семейтво от това на плъховете (тях кой ли ги венчае
?), но никой не размахва пръста "Аааааа, те не са "истинско семейство"! Самотният родител с дете какво е? Утайка или семейство от двама? Стига с този двоен стандарт!

Индиректни познати са , та не знам случая с подробности.