Семейство без брак

• 43 254
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
Цитат
Какви са тези мъже, които създават деца, а нямат отговорности към тях и кътат всичко за себе си?

Много често срещани. След това ако намерят някоя, която не е "парцалана" според техните критерии създават семейство и си се грижат за него, а другото е просто една "грешка".

# 526
Няма гаранция, че всичко ще е цветя и рози до края. Грозно е това настройване срещу жените, да се пази от тях, да не попадне на парцалана, която да надуе корема. Sick Такъв мъж едва ли ще разпознае истинската любов, защото ще му е внушено, че една жена може да обича парите му, но не и него. Продължавам да твърдя, че точно за такива свекърви никоя не е достойна за сина ѝ.

# 527
  • София
Нямам представа кой какво получава след развод, дано и да не разбирам, ама някак ми се струва муньовско, мениджърът да създава деца без да мисли и после да трепери от страх, че майката на децата му ще получава пари за същите тези деца. newsm78 Вместо той сам да се погрижи за тази подробност.

Цитат
Какви са тези мъже, които създават деца, а нямат отговорности към тях и кътат всичко за себе си?

Много често срещани. След това ако намерят някоя, която не е "парцалана" според техните критерии създават семейство и си се грижат за него, а другото е просто една "грешка".

Явно аз или не се движа в такива среди, или остарявам. Blush

Добре, ако жената е по-богата и е мениджър, какво правим? newsm78

# 528
  • Пловдив
 Simple Smile Много полемика стана
Всъщност моето мнение е че независимо дали човек ще се подпише или не това не му гарантира нищо. Човек трябва да е сигурен в себе си и в човека до себе си другото няма никакво значение, нито ще спечелиш нещо ако имаш подпис, нито ще загубиш нещо ако нямаш. В крайна сметка ако обичаш някого не би се лишил от него за нищо на света и не можеш да разчиташ, че ако един ден любимия човек те напусне по един или друг начин нещо материално би те утешило. От друга страна ако нещата между двама вървят добре и всичко е наред не би трябвало единия да тормози другия за сватба, това че някой не иска да подпише не означава, че той не е сериозен към вас.

# 529
Добре, ами ако не го тормозиш за сватба ами държиш просто на брака, а пък той отказва да подпише, това какво означава?

# 530
Има хора, за които сериозна връзка значи сватба, така че няма как без нея да почувстват, че са семейство. Това е много основен момент и не знам как има двойки, които не са се изяснили, независимо дали са против или за брака. Не за друго, а за да няма подобни недоразумения напред.

# 531
Добре, ами ако не го тормозиш за сватба ами държиш просто на брака, а пък той отказва да подпише, това какво означава?

Това означава, че за него бракът ще бъде капитулация.

Тези неща се изясняват в началото, не по средата на една връзка.

# 532
  • Пловдив
Има хора, за които сериозна връзка значи сватба, така че няма как без нея да почувстват, че са семейство. Това е много основен момент и не знам как има двойки, които не са се изяснили, независимо дали са против или за брака. Не за друго, а за да няма подобни недоразумения напред.

Като не иска да подпише не означава, че не иска да бъде с теб или не те обича. Защо трябва да подпишете ако един от двамата не иска, заслужава ли си такова нещо да бъде пречка за една щастлива и дълготрайна връзка?

# 533
  • Най-красивата страна
Ако единия не иска да подпише е проблем.
Ако и двамата не искат да подпишат тогава не е.

# 534
  • Пловдив
Ако единия не иска да подпише е проблем.
Ако и двамата не искат да подпишат тогава не е.

Проблем е да, обаче ако те си го направят. Не виждам къде е проблема при положение, че двама души се обичат, живеят заедно, разбират се и са живи и здрави!? В една връзка винаги трябва да се правят компромиси, не трябва да притискаш човека до себе си за непрекъснати потвърждения относно чувствата му и намеренията му. Струва ли си да се всяват раздори във връзката между двама души заради един подпис? И ако постоянно го натискаш и той все пак склони това по-щастлив ли ще те направи, какво доказва това?

# 535
Ужас! На тази свекърва и кралска особа да ѝ е снаха, все ще го използват синчето. За такива майки никоя не е подходяща за сина им. А бедните явно никога не се влюбват, само дебнат да изнудват някой с апартамент. И го изнудват със собственото му дете. Whistling

То в някои среди всички момичета, които нямат много заможен и влиятелен тъст, са "парцалани". Напомня ми за филма "Доктор", доста е образователен по темата. В някои фамилии има негласното очакване да се "сродят" с такава снаха, с която зетят ще получи не само жена, но евентуално влияние, връзки, синекурна длъжност с голяма заплата, имоти наготово, такива работи.

В такъв смисъл жена, която просто има образование, работа и акъл, може да я броят за неперспективна, ако няма семеен гръб.

# 536
Не четох някой дали коментира следния член от СК: Издръжка на бивш съпруг
Чл. 145. (1) Невиновният за развода съпруг има право на издръжка.
(2) Издръжката се дължи най-много до три години от прекратяването на брака, ако страните не са уговорили по-дълъг срок. Съдът може да продължи срока, ако получаващият издръжката е в особено тежко състояние, а задълженият може да я дава без особени затруднения.
(3) Правото на издръжка на бившия съпруг се прекратява, когато той встъпи в брак.
При развод това съвсем не е маловажно.

# 537
  • Пловдив
Не четох някой дали коментира следния член от СК: Издръжка на бивш съпруг
Чл. 145. (1) Невиновният за развода съпруг има право на издръжка.
(2) Издръжката се дължи най-много до три години от прекратяването на брака, ако страните не са уговорили по-дълъг срок. Съдът може да продължи срока, ако получаващият издръжката е в особено тежко състояние, а задълженият може да я дава без особени затруднения.
(3) Правото на издръжка на бившия съпруг се прекратява, когато той встъпи в брак.
При развод това съвсем не е маловажно.

В България не знам дали някой изобщо се възползва от това. За да се присъди издръжка на "невиновния" съпруг трябва да има дела за доказване на вина, които обаче са тежки, грозни и продължителни. Обикновено при разумните хора развода се разрешава по взаимно съгласие, така сравнително бързичко човек може да продължи нормално живота си.

# 538

Проблем е да, обаче ако те си го направят. Не виждам къде е проблема при положение, че двама души се обичат, живеят заедно, разбират се и са живи и здрави!? В една връзка винаги трябва да се правят компромиси, не трябва да притискаш човека до себе си за непрекъснати потвърждения относно чувствата му и намеренията му. Струва ли си да се всяват раздори във връзката между двама души заради един подпис? И ако постоянно го натискаш и той все пак склони това по-щастлив ли ще те направи, какво доказва това?

Не виждаш проблема, защото се абстрахираш от съответният предразсъдък.Когато предразсъдъкът е дълбоко вкоренен, трудно се разделя човек с него и не го приема като компромис, а като капитулация.При капитулация от която и да е от двете вярващите в собствената си правота страни, няма как човекът да е щастлив.

# 539
Всъщност моето мнение е че независимо дали човек ще се подпише или не това не му гарантира нищо.

O, напротов. Гарантира ми, че ако утре се разболея и не мога да взимам решения сама, той ще е човекът, когото ще питат съгласен ли е да ми се приложи съответното лечение или не, ако умра, той ще реши дали да дари органите ми или не, той ще реши дали да ме погребе или да ме кремира. Ако не сме женени, тези въпроси ще ги решават най-близките ми роднини. Освен това той ще ме наследи. Представи си, че не всички се страхуваме половинката да получи всичко, което имаме, а дори смятаме, че е правилно. Някои от нас си имат жилище отпреди сватбата и не се женят, само за да сложат ръка върху половин смърдяща на мухъл панелка, ами защото се обичат, а хората, които се обичат, обикновено искат да създадат семейство, в което да си гледат дечицата. Това да си живеем заедно, ама да не сме женени, е половинчата и недъгава работа, ако искаме да сме заедно, значи се женим и после правим бебета. Направо ме е гнус да ви чета тъпотиите  Sick Само за пари и апартаменти се говори.

Общи условия

Активация на акаунт