Семейство без брак

• 43 119
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
Вие разбихте всякаква романтика на брака...то стана,че е задължително този който няма нищо да сключи брак,че да може да прилапа от имащия.Той колко е имащ е друг въпрос.

# 646
А понеже виждам, че нещо сте се сръфали по повод това, което казах – да, свекърите ми се ожениха след близо 50години съжителство по тази причина – честно казано свекър ми беше страшно ентусиазиран, с бастуна ходи да купува халка на свекърва ми и понеже вече не можеше да държи ред прав, с дни тренираше как ще се подпише в гражданското. Пазя си ги тези тренировки като ценен спомен. Всичко беше прекрасно на тяхното тържество, те бяха страшно щастливи, че се женят, отбелязаха по този начин един прекрасен живот заедно. Да, зад това решение стояха практични причини. Но не обвинявам 80-годишни хора, че им е важно. Тези пари не са дар от държавата, а спестявания на всеки, който е работил. И тези спестявания следва да могат да се наследяват в пълен размер, но това е друга тема.
Да доживеем тяхното семейно дълголетие и възраст, и тогава ще видим на кого какво ще му е важно.
Баба ми не можа да прежали дядо ми и скоро и тя си отиде от мъка.Парите, които преди това не им стигаха (двете пенсии) след смърта на дядо вече и бяха излишни.Просто нямаше желание да си угажда.Но това е нашия случай.
Дано хората са щастливи заедно още дълго време.А с брака са си дали завършек на голямата дългогодишна любов.

# 647
Аз не познавам пенсионери, които да си угаждат, но се радвам, че има и такива.
Моите свекъри отдавна са покойници.
Цитат на: : )Деси : )
link=topic=917486.msg33027651#msg33027651 date=1462179933
Вие разбихте всякаква романтика на брака...то стана,че е задължително този който няма нищо да сключи брак,че да може да прилапа от имащия.Той колко е имащ е друг въпрос.

Ами не, нали стана дума, че може да се "прилапа" и с едно отиване до нотариуса. Все подпис, де.

Доста низко взе да става в тази темичка. Не че ме учудва. Приятен ден, добри хора

# 648
  • MI

Това пък кой го е казал? Аз видях много мнения, обвиняващи хората, за които е важен брака че са меркантилни и какво ли още не, докато останалите се засягат дори от думата съквартирант. Аз не уча никой как да живее, но не понасям и на мен някой да се пробва да ми дава непоискани съвети.  Peace

И кой определя какво е романтично? За мен не е толкова романтично да ми падне на колене, колкото да знам че каквото и да става ще вземе моята страна и мога да разчитам винаги на него. Въпрос на приоритети...

# 649
  • София
Напротив.
Да припомня, че в брака влизаш със собствеността, която вече имаш и излизаш пак с нея.
Всички, положили подписа сме на мнение, че каквото се постигне по време на брака, трябва да е общо- затова и сме се " бракували".
Романтиката е в това- да дава всеки от себе си колкото може за доброто на общността с еднаква фамилия.
А, ако не се получи, законът си го е решил кое- как да бъде и за нас не е изненада, нали сме се съгласили предварително.

# 650
А тези, които са си положили подписа с предбрачно споразумение, че всичко, придобито по време на брака, си е за придобилия го, те какви са?

# 651
В България до колко са разпространени предбрачните договори? Питам, защото не знам.

# 652
  • София
А тези, които са си положили подписа с предбрачно споразумение, че всичко, придобито по време на брака, си е за придобилия го, те какви са?
Съквартиранти под прикритие.

# 653
Хайдеее, и тях ги нареди... Mr. Green

# 654
  • MI
Какви да са - семейство. Какви са тези комплекси, какво е това чудо?!  ooooh! Режимът за разделяне на имуществото например се приема от много семейства не за да си пазят колата или апартамента, а за да се застраховат в случай че например съпругът се занимава с бизнес и фалира. В този случай не могат да пипнат на съпругата доходите данъчни и тем подобни и семейството е поне малко по-спокойно.

# 655
  • Пловдив
Какви да са - семейство. Какви са тези комплекси, какво е това чудо?!  ooooh! Режимът за разделяне на имуществото например се приема от много семейства не за да си пазят колата или апартамента, а за да се застраховат в случай че например съпругът се занимава с бизнес и фалира. В този случай не могат да пипнат на съпругата доходите данъчни и тем подобни и семейството е поне малко по-спокойно.
Точно така. И аз съм за този вариант, защото понякога трябва да рискуваш в бизнеса и в живота изобщо, но ако мислиш за децата и семейството си трябва да се погрижиш за бъдещето им. Аз например живея без брак, но имаме и бизнес, всичко разпределяме така, че каквото и да се случи винаги да имаме резервен вариант  това включва и преразпределяне на имущество не само между нас двамата, но и между роднини. Защото аз не искам в стремежа си да разширим бизнеса и да даваме хляб на повече хора, да рискуваме нашите деца, а и ние на стари години да останем на улицата.

# 656
Вчера питах половинката за правата на двойките, които няиат брак. Преди време той искаше да ме включи в застраховката си, но за да докаже, че наистина не сме просто съквартиранти, пак се налага да отидем и да сложим подпис, че живеем на семейни начала. Само общият адрес не е достатъчен.
Бих искала да попитам тези, които нямат брак: ако децата ви попитат защо не сте женени, какво им отговаряте? Не сте се оженили, за да се разделите по-лесно, ако нещо се обърка  или пък, че е добре да си имаш едно наум и не може да се довериш изцяло дори на човек с когото имаш деца? Мисля си, че такива деца израстват с представата, че бракът е нещо и ненужно и опасно, което според мен не е добре. Освен това хората могат да бъдат роднини по два начина - чрез кръвна връзка или брачен съюз. Незнам, на мен тези въпроси са ми по-важни от материалните. Без брак бих чувствала, че нещо ми липсва, ако пък ще има и деца съм за брака с две ръце.

# 657
  • MI
Скрит текст:
Точно така. И аз съм за този вариант, защото понякога трябва да рискуваш в бизнеса и в живота изобщо, но ако мислиш за децата и семейството си трябва да се погрижиш за бъдещето им. Аз например живея без брак, но имаме и бизнес, всичко разпределяме така, че каквото и да се случи винаги да имаме резервен вариант  това включва и преразпределяне на имущество не само между нас двамата, но и между роднини. Защото аз не искам в стремежа си да разширим бизнеса и да даваме хляб на повече хора, да рискуваме нашите деца, а и ние на стари години да останем на улицата.
За мен това е нормална предпазливост и грижа за семейството, особено ако единия е поел повече риск при работата си. Само важното в този случай е другия да не му става поръчител и тем подобни, иначе и това няма да ги спаси.  Peace

Анастасия, точно това исках да кажа с предния ми пост за гражданските съюзи. Не разбирам каква е ползата от тях (освен за гейовете), след като пак трябва да отидеш и да заявиш че сте заедно. Не само в Италия, навсякъде където ги има, има някаква форма на деклариране, подписване, бюрокрация. Защо не тогава обикновен брак? Има много варианти при които се застраховаш ако искаш (и то не непременно от съпруга си, а от непредвидени ситуации, фалит, лоши кредити и т.н.).

# 658
  • София
Няма комплекси или по- скоро, няма ги там, където ги търсиш. Peace
Когато имаш собствен бизнес, правиш фирма, различна от ЕТ и въпросът ти е решен.
Но, да подпишеш договор, че всичко, което придобиеш през време на брака си е твое, е всичко друго, но не и проява на каквото и да било желание за общност и цялост.
Което е едно от основните неща в семейството.
Разбира се, говорим за първи брак.

# 659
  • Пловдив
Няма комплекси или по- скоро, няма ги там, където ги търсиш. Peace
Когато имаш собствен бизнес, правиш фирма, различна от ЕТ и въпросът ти е решен.
Но, да подпишеш договор, че всичко, което придобиеш през време на брака си е твое, е всичко друго, но не и проява на каквото и да било желание за общност и цялост.
Което е едно от основните неща в семейството.
Разбира се, говорим за първи брак.
Не е съвсем вярно това с ЕТ  и ООД и другите там, не дай си Боже стан някакъв гаф.....

Общи условия

Активация на акаунт