Носене на бурки на обществени места

• 88 522
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 930
И ако видим забулена, на 112 ли да звъним?

# 931
Изчетох темата за саудитска арабия. Остави много тягостно впечатление у мен.  Tired
Най-вече с недомлъвките и недоизказаността, с  нападките и обидените  реакции,  към всеки опит за друга гледна точка, дори и най-меко и добронамерено поднесената.
С една дума, ние трябва да сме толерантни към тяхната нетолерантост към нас, но обратното- не може, немислимо! Обидени! ooooh!
Точно това обяснявам и аз в другата тема - ще си умрат, но няма да кажат кое е лошото и кои са недостатъците на системата там и какво ги дразни. А е абсолютно невъзможно в която и да е система да няма недостатъци и човек да е само прехласнат по нея. Просто няма. От заблуденост ли е, от инат ли е, от държавна цензура ли е, страх да не ги бият в тях и да не ги изгонят ли е?... не знам, но все е едно от тези.

# 932
Кое да е, все "демократични ценности" Mr. Green

# 933
Според мен средата промива мозъка малко или много. Или твърде много.

# 934
И ако видим забулена, на 112 ли да звъним?

Дърпаш чаршафа и искаш 300 лв.  Peace

# 935
Дано гражданите на Пазарджик, а и всички останали да са достатъчно активни в репортите, за да не си помислят някои, че всяко чудо е за три дни. Ако съм там, бих звъняла за абсолютно всеки случай.

# 936
Ами те нали заплашиха, че няма да излизат с бурки... Sad Голяма загуба ще е.

# 937
Ами те нали заплашиха, че няма да излизат с бурки... Sad Голяма загуба ще е.
Надявам се, че ще си изпълнят заканата Laughing. Ще направят много хора по-щастливи. Но все пак в случаи на инат или също така инатлива щедрост от спонсорите трябва да се реагира веднага.

# 938
  • В свой си свят :))))
До колкото мернах някъде в новините, предстои и в Пловдив да забранят носенето им.

# 939
  • Варна
Аз вчера четох нещо, че и в Шумен са се надигнали.

# 940
Малко по малко в цяла България, където се носят бурки хората ще започнат да недоволстват. Нормално е, на българите не им е особено приятно да се разминават със  забулени жени или пък мъже с бради, които не са нормални за нашите ширини. Последният път, когато бяхме в Пазарджик, гледах и не вярвах, че се намирам в България. Бяхме посред бял ден, слънчево, топло, много приятно време, а по улиците мъже на групички с големи бради и само две напълно забулени се мернаха. То пък така се случи, че малко се изгубихме и попаднахме точно в ромския квартал.  ooooh! Иначе, като цяло града е много хубав, дано тази ислямизация не добие по големи мащаби и да не съсипва, и Пазарджик и другите ни градове.

# 941
  • В свой си свят :))))
Малко по малко в цяла България, където се носят бурки хората ще започнат да недоволстват. Нормално е, на българите не им е особено приятно да се разминават със  забулени жени или пък мъже с бради, които не са нормални за нашите ширини. Последният път, когато бяхме в Пазарджик, гледах и не вярвах, че се намирам в България. Бяхме посред бял ден, слънчево, топло, много приятно време, а по улиците мъже на групички с големи бради и само две напълно забулени се мернаха. То пък така се случи, че малко се изгубихме и попаднахме точно в ромския квартал.  ooooh! Иначе, като цяло града е много хубав, дано тази ислямизация не добие по големи мащаби и да не съсипва, и Пазарджик и другите ни градове.

Преди години ходехме редовно в Пазарджик, имахме имот там..и такова нещо като бурки никога не е имало..от 4г. не сме ходили там и честно да ви кажа, като гледам репортажите по ТВ не мога да позная града..ромите са станали много религиозни изведнъж! Чак им се ненадяваш!

# 942
..ромите са станали много религиозни изведнъж! Чак им се ненадяваш!
Мъхъм, Златният Телец е особено почитано божество.  Mr. Green

# 943
По принцип мм си е от Пазарджик (от 10 год вече не живее там, тръгнал е по чужбина, сега сме си в София, и там ходим при роднините, но за по малко). Но, като бяхме там и като видях обстановката просто останах безмълвна, той само вика леле лееле .. Питам го дали и преди е било така, той ми вика "Неее, преди ги нямаше тези неща. Нито забулени, нито брадясали нито нищо, просто обикновенни цигани. То това не са мюсюлмани, до преди няколко години роми, сега вярващи мюсюлмани" ....... Той си е българин, но едно, че е много общителен, друго по работа му се е налагало да общува със всякакви хора та за това има преки наблюдения. Но, е категоричен, че преди положението не е имало нищо общо със сега ...

# 944
До някаде ми е много жал и силно им съчуствам на тези жени, защото те просто нямат друг избор, но онзи ден попаднах на една тема в един форум и там една вече бивша българка (бивша, защото в нея не видях нищо българско (освен писането) - тя не харесвала нашата религия, нашите закони, нашите дрехи и т.н. но не спря да хвали новата си страна - по настоящем е саудитка) и се опитваше по всякакъв начин да убеди читателите, че едва ли не представи си там всичко е розово, че животът им е прекрасен, че не е проблем примерно, че делиш мъжа си с още съпруги, понеже не били егоистиии, като искал човека да се жени - жени се, и още един куп неща забранени за жените, но позволени за мъжа, и разбираш ли на тях не им е никакъв проблем (тях, защото имаше още арабски съпруги с български корени).  Та, казах, че на жените от арабски произход им съчувствам, понеже там са родени, израстнали и нямат начин, НО българка (по неини думи доброволно) да се подложи на този живот, някак не мога да си го обясня. Уважавам личното мнение на всеки и неговото лично право да направи своя избор за собствения си живот, но ми е странно как една съвременна жена, като нея (учила в Америка - пак нейни думи) е решила да приеме този живот, в който нейната дума, нейните права са на нулево ниво и с тези абаи, бурки и т.н то дори и идентичността им е отнета. Опитвам да приема, опитвам да се поставя на нейно място (че от любов го е направила) аз на 19 заминах в Италия, там намерих мъжа си (българин) и едва ли не за един месец реших, че той е човека. Но, може би ако беше с начин на живот и разбирания толкова далечни и различни от мойте нямаше да сме заедно. Аз съм човек със силно изразен характер а за да си вземеш за мъж арабин или по точно той да те вземе забравяш за характер, за мнение, за свобода, лично пространство и се връщаш може би в най-ранна детска възраст, когато мама и тати те гледат, зависим си от тях за всяко нещо, но с разлика, че не са мама и тати а съпруг и, че ако при някоя грешка мама и тати ще те накажат, то съпруга ти ще ти наложи камшиците и ако оцелееш си добре, ако не (май) ще е по добре.

И на мен ми е интересно да видя точното и изказване. Кой е форума?

Общи условия

Активация на акаунт