ЕЛП 53 - медена, архимедена, овнешка... с трион!

  • 34 163
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
  • гр. София
  • Мнения: 2 775
Ло, записвай си:

- кони
- слони
- лъви
- джоби
- Спонджи Боби
- Котараки Томи

Дали вече не съм ги споделяла тия неща, че не помня?  newsm78

Добри, за теб специално издание на ШНУР: обвивка от млечен шоколад с пълнеж от маринована камба, в която има завити настъргани зеле и морков.

# 646
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 759
 Crazy и карфиол  Crazy
жива да си, ама ми се допи  Hug

# 647
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
  • Мнения: 10 149
Crazy и карфиол  Crazy
жива да си, ама ми се допи  Hug
Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Малко е шоколадът, затуй. Joy
Розе, чудни!
При нас: косйъми и братове.

# 648
  • Мнения: 37 261
една много философска мисла на любимия ми Пратчет ми се прищя да споделя днес с вас:

Цитат
Бе забелязал и известна прилика между секса и готварското изкуство. Хората се увличат и по двете, понякога си купуват дебели книги, пълни със сложни рецепти и занимателни картинки, и огладнеят ли достатъчно, започват да творят невероятни пиршества ... във въображението си. А за вечеря се задоволяват с пържени яйца и картофки, стига да са свястно приготвени и да има малко салатка от домати.

# 649
  • n/a
  • Мнения: 3 341
Колко е хубаво Simple Smile

И в духа на това малко от Алиса:
Цитат
Черният пипер сигурно прави всички люти. Оцетът ги прави кисели, горчицата ги огорчава, лукът ги прави лукави, виното носи чувство на вина, а сладкишите ги правят сладки и добри. Колко жалко, че никой не знае за това... Всичко би било толкова просто. Хапнеш си сладка и ставаш добър.

Може би е хипотеза защо в крайна сметка са пържени яйца за вечеря  Mr. Green

# 650
  • Мнения: 3 784
Бубс, страхотна мисъл. Допълвам с "понякога сътворяват пиршествата и наяве, но само за специални хора и при вдъхновение, иначе залагат на свястно приготвените яйца - вкусни и ти остава време за сериала след това."  Mr. Green

И аз като Атти чета с гордост и възхищение творчеството на ЕЛП-джуниъри, нищо, че нямам личен принос в тях.  Laughing Страхотна смяна расте.

Ако комбинираме окачения таван на Атти с ШНУР-а на Добри, липсва само кафето с четири правописни грешки, за да сме добре подготвени за КОКОШКА С КИСЕЛО ЗЕЛЕ.  

Последна редакция: пт, 30 сеп 2016, 22:51 от Априлска вълшебница

# 651
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
  • Мнения: 10 149
Колко се радвам, че се върнахте и прописахте пак!
Такова удоволствие е за мен да ви чета!
Това завръщане и оживяване на ЕЛП го броя като една от прелестите на есента.
Може да вали и да духа, да е мъгливо и мрачно, обаче тук е топличко, уютно и най-вече - готино.
 Hug Hug Hug

# 652
  • Мнения: 37 261
дори тийновете знаят кога мама е ядосана - влиза с няколко часа закъснение и репликата "само да се изпишкам и идвам да ми се караш"
намачках я, все още се дава  Heart Eyes
извиненията за задръстването на светофара в метрото игнорирох

# 653
  • Пазете Гор
  • Мнения: 5 181
Да вземете да му кажете на колегата Пратчет, когато там си му дойде времето за среща с него, де, че не е прав - за готвенето и онова там. Не е повсеместно прав, така да се каже, в наше село например не е така.

Когато искам да готвя, абсолютно нищо не може да ме спре. Нито цена на продукти, нито липса на условия, нито умора, нито безсмислие, ни стихийно бедствие или слаба предварителна подоготовка. Съсредоточен съм като лазарен лъч. А виж, за другото много неща могат да ме спрат. И мързел, и умора, и хорско мнение, и времето метереологично или астрономическо, и дископатията, и книгите, и белота и още хиляди таквиз.

И друга, ама най-съществената разлика е проспал Тери - това, че обектът на готвенето: разните му там лук, шерденчета, магданоз, джолани, целина, капия, сепия, кървавица, бахур, бут, вайсбрат, картофи, зехтини и оризи  - действието връз тях винаги дава хубав резултат. Запомнящ се. А за другото - много рядко. Почти никога. Абе досега никой не се е похвалил, хеле пък както са ми хвалили сармите, примерно.

А за другото - първо нямаш работа със обект, ами е още един субект, само дето е трижди по-чувствителен, мнителен и взискателен от теб, и няколкостотин пъти повече от всяко прясно пуешко, съвсем примерно казано. Има изисквания, адети, периоди и подпериоди, усеща студ, прах, пот, пясък, вятър, шумове и колебанията ти собствени.

И никога, ама никога, никоя щафета праз не би ви налазила, докато съвсем чинно четете "Човешкото действие", да речем. А тия субекти вършат и това.

Та с две думи - аз съм за готвенето. То ми и личи, де....

Отплеснах се, а съвсем важно нещо имам да питам - много ли е грешно, ако всичкият отел вместо на вино го предам на оцетна ферментация? То не е много хубаво вино отеловото.... Не че ще спра да потребявам, сакън, как можахте да си помислите, просто ще обогатявам салатите, туршиите и проч.?

А?


# 654
  • Мнения: 3 784
Бубс  hahaha Joy Joy Joy

Свечи, недей отсега за мъгливо и мрачно, дано ни се позадържи слънчицето... а?

А по другия въпрос, не че не обичам приготвеното и готвенето с адет и мерак, ама, такова, ако трябва да се избира по зададената опозиция, предпочитам обратното на готвенето.  Embarassed

# 655
  • София
  • Мнения: 5 694
Яяяяя, колко хубаво се е понапълнил пъба, точно навреме  Hug Чакаме още няколко липсващи елементи, но аз през това време да туря софрата. И така, драги съпъбници, елпейци, елпийци и съответно прилежащите елпчета, имам честта да обявя тържествено навлизането на Мастър ъф дизастер, a.k.a. Философ Многознаев официално в тийнейджърската възраст. С други думи, вече завършваме на -тийн и от утре очаквам върху бедната ми архитектурна глава да се стоварят всякакви пъпки, настроения, изстъпления и прочие дивотии. Не ми казвайте какво ме чака, не искам да знам. Той за момента е нахранен с торта, наигран по всякакви забавления, разходен с приятели. Получи за подарък 7-портов юсб хъб и геймърска мишка с десетина бутона и хеллски дизайн. Почерпете се за неговото здраве и моите нерви:

Междувременно кроткото ми синеоко момиченце успя да си сцепи брадата посред мола, да олее с кървища и черва целия етаж и да огласи в минорни акорди половин София. Аз пък днес получих и неочакван подарък - безплатен урок по японска анимация и комикси. Естествено, ще заведа и Дреболинда и силно подозирам, че ще се запишем и на последващия курс.

# 656
  • Мнения: 3 784
Ехее, какъв хубав празник (въпреки минорно-кървавата нотка). Да ти е жив и здрав Философчо, и Дреболинда също! Все тъй весели, творящи и откриватели! А не бързай да оплакваш предварително тийн фазата, предстоят ти страхотни и незабравими (в хубавия смисъл) моменти!

# 657
  • Пазете Гор
  • Мнения: 5 181
Всъщност, мила Атти, личи да си си прекарала чудесно, но не прочетох никъде какво точно си пила? Може би е стилистичен пропуск, не дай, Боже - фактологически.

Нека расте младежът, честит да е. Не бързай с пубертета - мъжете се развиваме бавно, а някои хич и не се.

Записа се на курс, значи. То си е купон.

Абе ще взема да направя и аз някакъв курс. Сушеночушкопълнене. Меденкофигуркопечене.

И още една идея имам, но разправят, че практиката не била здравословна.

... А по другия въпрос, не че не обичам приготвеното и готвенето с адет и мерак, ама, такова, ако трябва да се избира по зададената опозиция, предпочитам обратното на готвенето.  Embarassed

Обратното на готвенето е чипс в пликче, а не е онова, другото. Нали така?

Онова и готвенето -  според Т.П.- не са обратни, ами подобни.

# 658
  • Мнения: 3 784
Реферирах твоята теза, която оборва Пратчетовата и твърди, че не са подобни. Тъй че обратното не е чипсът, а другото.  Laughing

Може ли да не говорим повече за храна, щото вече ми се приядоха не само шерденчета с лук и гювеч с магданоз, ами и чипс.  hahaha

Атти, курсът по комикси звучи супер, чак на мен ми се прииска да съм на годините на Дреболинда, че да се запиша.
А ако има курс по меденки или ШНУР, се пиша жури.  Laughing

# 659
  • Пазете Гор
  • Мнения: 5 181
Съгласен съм да не говорим за храна. Или пък, ако е неизбежно - да говорим, ама с лошо.

Ето при мен, например. Дали съм припрян, или просто есента се случи много слънчева, но провесеният днес първи прът с наденички биде нападнат от мухи. Не е драма, утре ще го увия в марля, вдругиден ще ги натисне студът и ще се покрият. Но естетиката, къде е, къде?

Прът със суджуци, увит в марля. На севроизточната ми фасада, Атти! Грозотия! Декаданс!

Общи условия

Активация на акаунт