MasterChef България - сезон II (18.04. - 24.04.2016г.)

  • 44 451
  • 447
  •   1
Отговори
# 375
  • Мнения: 14 796
Ужасно впечатление ми направи хвърлянето на пържените яйца.
Не вярвам наистина да ги изхвърлят.

Крем карамелът и за мен е препъни камък в кухнята.

Цвета и Мая ужасно ми паднаха в очите  Confused
Цвета за 100 бона ли е бе, така самодоволна изглежда, все едно не депутат, а Господ за шлифера е хванала
За 100 бона ще им лъсне истинската физиономия и манталитет не ами отгоре даже!
100 000 са сериозна сума. За вас двете може и нищо да не са Laughing, но всички участници са точно заради тези пари там! И тази, и миналата година! Затова и въобще не ме изненадват коментарите. Всички си я направиха търката сметка кой ще е по-безобиден съперник, не само Цвета и Мая. И Калоян в началото беше откровен, че предпочита най-слабия играч, нищо, че после се усети и взе да замазва с разни пионерско-скаутски приказки за чест и слава. Дори и ревлата Севда се показа доста прагматична.
Всъщност, не за първи път ми прави впечатление, че когато е на балкона и не е застрашена от провал, Севда съвсем не е толкова ревлива, чувствителна или хрисима Tired

# 376
  • Мнения: 2 399
Не, не беше горчив, имаше страхотен конячен цвят...кремът беше перфектно опечен, няма защо да лъжа, не говори добре за кулинарните ми умения все пак  Mr. Green
Аз веднъж съм правила крем карамел, тъй като ММ не обича...и някак нямам желание само за себе си да правя. Но реших да пробвам, гледах рецепта на Иван Звездев. И при мен карамела беше втвърден на дъното след изпичането във фурната. Едвам го изстъргах после, иначе цвета беше добър, ама файда (както се казва)...за шуплите не знам, тъй като го правих в чаши и не съм го обръщала, направо си го хапнах. На вкус беше много добре, ама защо така ми стана карамела не разбрах. Не помня, колко време го пекох, но запомних, че Звездев каза фурната да се отвори само 2 пъти по - време на печенето, за да се сложат ледчета, да охладят водата да не завира.
Та след моите кулинарни неволи да кажа, че и за мен беше странно...изгониха Евгени на единия ден, че го върнаха на другия... Украсата му на крем карамела беше малко странна с тази гъсеница, но определено повече ми хареса от тази на Весела.
На мен също ми се видя, че неговия десерт имаше по - големи шупли, а журито направиха забележка на Весела, че имало....
Общо взето мнението ми се припокрива с повечето тук...също ми беше изключително грозно поведението на хората на балкона. Те се подиграваха на Макси за яйцата, на Евгени за карамела...злобееха, били лесна конкуренция, нулева...абе никакво спортсменство.

# 377
  • Мнения: 14 900
Каквото и да ги обсъждаме за мен е разочароващ този сезон в много аспекти, нито участниците са на ниво, сценаристите с тези еднакви реплики, които им слагат в устата, насочване на фокуса към жълтините, липса на интересен избор на задачи и още и още.

# 378
  • София
  • Мнения: 2 745
Каквото и да ги обсъждаме за мен е разочароващ този сезон в много аспекти, нито участниците са на ниво, сценаристите с тези еднакви реплики, които им слагат в устата, насочване на фокуса към жълтините, липса на интересен избор на задачи и още и още.
Не обичам да мрънкам, обаче съм съгласна. Голям провал е този сезон, колкото ми харесваше миналия, толкова съм разочарована от този и бих спряла да го гледам, ама все още тая надежда да стане по-интересно за мен  Rolling Eyes

# 379
  • Мнения: 1 880
За мен тази история с шуплите е същата с тази на МастърКласа - Елизабет и Йоана. Преди да си представят ястията Елизабет вика, че има кости които стърчат, а не малко пъти шефовете са казвали, че кости в чинията е НЕДОПУСТИМО! И не ми стана ясно как Елизабет спечели... Както и да е радвам се, че поне имунитета за нищо не и послужи тази седмица освен за вътрешно удоволствие. Мноооого се дразня на този Евгени... Голямо злобарче си пада.

# 380
  • София
  • Мнения: 13 200
Шефът изрично обясни, че при тази риба остават кости и не могат да се махнат всичко както при други от широко разпространените и това го обясни още преди да започнат да готвят.

# 381
  • София-Младост
  • Мнения: 24 051
Защо изведнъж решихте, че Елизабет губи имунитета си...?  newsm78
Снощи не са готвили, нямаше отпаднали, но това не означава, че в понеделник-вторник-сряда няма да има и да и се признае този имунитет.

# 382
  • Мнения: 1 966
shokomen  във всеки пост пишеш колко голям злобар е Евгени.Дай ни конкретни примери кога и с какво се е показал по-голям злобар от другите.Че като ги слушах какво приказват от балкона, спора за първото място по злобеене ще е доста по-оспорван от спора за
MasterChef Simple Smile

# 383
  • София
  • Мнения: 6 062
Не съм казала, че за мен са нищо 100 000, напротив, сериозна сума са и много хора ще са готови на всичко за тези пари.
Имах предвид, че каквато и любов към кулинарията да се опитват да демонстрират, заради парите ще им лъсне истинският манталитет на повечето, а на някои и простотията. Както и вече виждаме.

# 384
  • Мнения: 18 811
Защо изведнъж решихте, че Елизабет губи имунитета си...?  newsm78
Снощи не са готвили, нямаше отпаднали, но това не означава, че в понеделник-вторник-сряда няма да има и да и се признае този имунитет.

И аз не мисля, че ще изгори имунитета  Peace

# 385
  • Мнения: 14 900
Евгени пред злобар му слагам лицемерен, просто е по-рафиниран от останалите злобчовци

# 386
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Предполагам, че имунитетът на Елизабет се запазва за следващата седмица.

Михалчев цени изключително положителната нагласа по време на готвене. Предполагам, че не само той. Севда и тук не се вписва.

Циркът с изгонването на Евгени беше абсолютно тъпо изпълнение. Та и интервюто вчера между двата записа, кой знае кога направени… Всичко „съшито с бели конци“ - както казват старите хора.

Махсун беше в тройката, само защото трябваше да бъдат върнати трима, а не двама.

Ужасно ми подейства това изхвърляне на яйцата.  ooooh! Непрекъснато говорят за отношение към храната. Можеха просто да отделят чиниите, които не им харесват.

Не познах Таня. Разхубавила се е.

Чух, че Виктор каза, че преди сипване в купичките крем карамелът се прецежда. Никога не прецеждам, никога не ми стават шупли. Водата не трябва да завира.

Севда също мърмореше от балкона срещу Евгени. Мая каза: „А, така. Изгори си карамела, чисти шолите...“, а Севда: „И един час ще ти стигне“. Мнооооооого знае.

Не знам кой исках да спечели.

Понеже тук се спомена, че не знаем какво става с останалите продукти, да ви кажа, че в испанския формат винаги казват, че всичко останало отива в столови за социално слаби хора. Първата, напуснала формата, получи всички електро уреди, които е използвала, чек от 1000 евро за веригата, която ги снабдява с продукти, плюс 6-месечен безплатен абонамент за онлайн училището на Мастършеф. А във втория епизод готвиха за 80 души в манастир в планина в Каталуня. Кратко клипче с кадри:



Предястие, първо, второ и десерт – всеки отбор по 2 степени от менюто. Имат екипи /дрехи, предоставени им от предаването. Живеят в много кокетна къща.

С такова желание чаках нашия сезон, а сега...  ooooh!




# 387
  • Мнения: 1 216
Какво точно са дрънкали Цвета и Мая, че го гледах без звук?  Laughing
И на мен това връщане на Евгени ми беше много режисирано, ония ден така се изложи и ми прави впечатление, че тръгва с голямо самочувствие, като покажат какво ще се готви, а последните два пъти нещо се поизложи доста.. Абсолютно никой не ми е фаворит, всичките са посредствени.

# 388
  • Мнения: 2 099
Според мен ги изхвърлят яйцата.Кой би ги ял такива?Сурови,начупени,размазани?Не се сещам и какво животно биха хранили с тях освен прасе.
Тайната на крем-карамела е охлаждането.Охладен карамел,със стайна температура яйца и мляко и студена фурна нагласена на 150 градуса.И не я отваряш като печеш,само следиш да не заври водата ,ако има опасност тогава отваряш и слагаш лед.
Според мен им се скапа крема,защото го бухнаха върху топлия карамел и фурната беше загрята,отделно много беше малко самото количество в шолите.
Задачата беше аматьорска за цял час.Аз докато го пека щях да спретна и едно основно.Днес това направих-засяках си време и направих крема и за основно панирани пилешки хапки,млечен сос с чесън и копър ,зелева салата с моркови.За 58 мин. беше  готово всичко.Крема го оставям да се охлади във водната баня,така се разтапя карамела отдолу напълно!
А,забравих да изкоментирам колко грозно се държаха с Махсун.Опита момчето да се справи колкото може.Вярно 100 хилки са си пара,ама не бива чак така да се държиш с колега по тиган.

Последна редакция: чт, 21 апр 2016, 16:47 от Рибозом

# 389
  • София
  • Мнения: 1 238
  Снощи бях за Весела, защото ми изглежда много позитивен, усмихнат човек, но за жалост много умения и липсват. На мен ми е странно как участник в Мастършеф няма да знае как се прави карамел. Хайде кремът винаги може да се прецака.
  Днес и аз се пробвах. Видимо няма шупли. Сега само чакам да се охлади и ще го пробваме на вкус. Правих го с бебе. Нито съм темперирала нещи, нито го гледах докато се пече... Ама стана, докато техните снощи изглеждаха ужасно.
  Весела добре, че сложи ягодките, защото с тази сметана на нищо не приличаше.
  На Евгени бактерията не ми хареса. Ако си го беше оставил само мацнато щеше да е по-добре.
  Не им прави чест на останалите да се държат така. Не знам защо шефовете също търпят такова поведение. То бива злоба, бива.... А най-малкото, че това са веднъж отпаднали участници. Вярно награта е голяма, но вместо да се забавляват и да показват какво могат, те съскат. Кухнята е като змиярник.
  Изглежда толкова и могат.
  Как няма да са по-силни отборно. Ако един може да пече пържоли, другия може ориза, третия уж десерт прави. Миналата годима участниците имаха доста познания, доста бяха чели и гледали..
  В понеделник епизодът ще бъде интересен.

Общи условия

Активация на акаунт