УМБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 19

• 90 717
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Преди месец ме изписаха след 4 нощувки, по мое желание, с декларация за съгласие. Трябва всичко да е наред и с майката, и с бебето.

# 121
  • Бургас
По време на бременността не съм мазала с нищо, след като родих ползвах Multi Mam Bioclin от който съм много доволна  Peace
Влязох набързо да споделя първите си впечатление от д-р Георгиоски, доволна съм от прегледа при него. Внимателен е и разговорлив, т.е. обяснява всичко подробно.
+1 за д-р Георгиоски и от мен, много читав лекар  bouquet

# 122
Момичета,  кога правихте цитонамазка след раждането? Трябва ли да е минал някакъв определен период или когато поискам мога да си я пусна newsm78

# 123
Аз правих цитонамазка след 6 месеца.

# 124
  • Бургас
Цитонамазка правих на контролния преглед след раждането т.е. около 40-я ден.

# 125
Аз я правих в 9 месец след раждането, но бях закъсняла, макар че не е фатално, важното е да си я направиш. Казват че е добре да се направи до 6-ия месец след раждането.

# 126
  • Бургас
Имате ли идея колко време преди раждането може да се направи декларацията за припознаване  и дали има някакъв срок, в който е валидна newsm78
Освен това, преди в групата бяхте пускали линк за това какво ще ни е нужно като багаж в болницата при постъпване за раждане, дали е още актуален този списък? Малко по малко ще започвам да си подготвям нещата, че не ми се иска да оставам за последния момент всичко.

# 127
  • Бургас
Няма значение кога ще направите декларацията. В нашата нотариуса каза да пишем, че се припознава детето, родено до еди коя си дата (ние писахме до седмица след термин), като декларацията е валидна от еди коя си дата (в нашия случай, деня на подписването).

# 128
Имате ли идея колко време преди раждането може да се направи декларацията за припознаване  и дали има някакъв срок, в който е валидна newsm78
Освен това, преди в групата бяхте пускали линк за това какво ще ни е нужно като багаж в болницата при постъпване за раждане, дали е още актуален този списък? Малко по малко ще започвам да си подготвям нещата, че не ми се иска да оставам за последния момент всичко.

За декларацията - когато решите, в нашата не пишеше срокове от кога до кога, нотариусът написа два реда- че бащата признава за свое детето, родено от еди си коя майка и че е съгласен да носи неговите имена. В болницата се подписах и аз под декларацията, че се съгласявам с припознаването, не е нужна заверка. 
За багажа - http://www.devamaria.com/bg/medical/page/32/77  Биберон и помпа аз не съм носила, може и без тях. Нощници и чехли дават и в болницата също, но е по-комфортно в свои, разбира се.

# 129
Д-р Георгиоски е уникален лекар, препоръчвам го с двете ръце. Внимателен, обяснява подробно и разбираемо, останах много доволна от него.

Иначе по въпроса с декларацията... ето една примерна, попълвате я и я носите при нотариус за заверка и нямате грижи, ние така направихме преди години.  Wink

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПРИПОЗНАВАНЕ НА ДЕТЕ

Долуподписаният ..............................., ЕГН...............с лична карта №........., издадена на .........от........декларирам, че детето, родено от майка ..................................................., ЕГН ....................................., л.к. ................................., изд. на ............................ от .....................,
е мое рождено дете и като негов баща го признавам за мое дете.

Желая детето да носи в бъдеще моето име.

Декларатор:..........
(подпис)

# 130
Декларация ние подготвихме вчера, термина ми е след 12 дена, още като ме видяха в кантората с корема и беше ясно за какво сме там - тъй като искаме и бащиното име да е без окончание (-ов/а) ни направиха две декларации - всичко струваше 24 лв

Аз имам друг въпрос - знае ли някой кои лекари дават нощни дежурства...ако тръгне раждането през нощта да го имам като информация...Благодаря!

# 131
Аз имам друг въпрос - знае ли някой кои лекари дават нощни дежурства...ако тръгне раждането през нощта да го имам като информация...Благодаря!

Всички, имат си график и се редуват на смени, мисля че няма някой, който да кара само дневни.

# 132
  • Бургас
Благодаря Ви момичета, тези дни значи ще идем и ние да направим декларацията  Hug

# 133
Декларация ние подготвихме вчера, термина ми е след 12 дена, още като ме видяха в кантората с корема и беше ясно за какво сме там - тъй като искаме и бащиното име да е без окончание (-ов/а) ни направиха две декларации - всичко струваше 24 лв
и ние не искахме да има окончание ов/а , и макар че беше упоменато в декларацията, все пак ме разходиха до още една институция, не помня точно коя беше, на ул. Конт Андрованти е сградата

# 134
  • град-държава
И аз, и Мария нямаме окончание на фамилното име и в двата случая мина само с декларация от нотариус. Нищо повече не са искали.

Общи условия

Активация на акаунт