УМБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 19

• 92 579
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря Simple Smile Но много късно ми се струва,познати в София ходят още от 28,29 г.с. Явно си е до политика на болницата

# 436
Наистина е така, в 32 г.с. отидох на запис на тонове и на смяна беше д-р Ангелов, учуди се ,защо отивам. Пита ме кой ми е казал да ходя-а аз му отговорих сама си реших.

# 437
Много интересно как може това нещастие да се сравнява с обърната каруца!! Дано само тази жена не се остави да й бъде вменено чувство за вина. Подписала е, защото е била убедена, че това състояние не е опасно за бебето. Тона поне на мен ми стана ясно от репортажите.Същинският въпрос е дали Давидова е имала право да я убеждава и да изказва мнение в този случай. Ако наистина е смятала, че жената е за болница защо не е повикала дежурния лекар да види записа? Как може жената сама да реши иска или не иска в болница?! Според мен това е престъпна небрежност.

# 438
  • град-държава
Ужасна трагедия и безкрайно съчувствам на момичето.
Записите се правят от акушерки, не от лекарите. На запис започнах да ходя в 33-34г.с Когато тоновете на бебето ми не бяха добри също не ми ги е правил лекар, а акушерка. Лекарят взе решение да ме оперира. Никой не ме е питал искам или не искам.
Предложиха ми( не съм била убеждавана и не от моя АГ) да подпиша декларация за да ме изпишат с ден по-рано. Разбира се, че не се съгласих. Декларацията е именно съгасие, че поемаш отговорността за последствията от действията и решенията, които си взел. Да говорим за престъпна небрежност при статиската на ДМ е малко прибързано и не особено коректно. На мен лично не ми стана ясно от репортажа, момичето да е било убеждавано, че състоянието не е опасно. На всеки грамотен човек му е ясно какво означава ниски тонове.

Последна редакция: ср, 05 окт 2016, 00:23 от Vermilion`

# 439
Трагедията е ужасна. Дано милата има сили да продължи напред.
Но, нали има камери навсякъде, защо не се пуснат записите от камерите да се види как е влязла, кой е отишъл при нея, кой е правил записи, прегледи и т.н. Ако ясно са й били казали, тоновете са ниски има опасност да загине детето, едва ли ще си тръгне жената, която очаква рожбата си толкова време. От репортажа не разбрах и кой специалист я е прегледал.

# 440
Камери има само в залата за раждане (спокойно, зад гърба на родилката е), при бебетата....
Не съм видяла камери в редовите кабинети.  Thinking
Няма как да има запис на "ясно казано", тъй като записването на разговори не е законно.  Wink

Срам, не срам, трябва да призная, че аз също отказах, на собствена отговорност, да лежа няколко дни за задържане. Предпочетох вкъщи и да вземем същите медикаменти. Доктора, следящ бременността ми, ме предупреди, че така рискувам повече и те няма как да реагират. Сега, като си имам най-голямото щастие на света, осъзнавам колко рисково съм постъпила.  ooooh! Tired

# 441
  • Burgas, Bulgaria
Започвам с обяснение ,че се бях зарекла  да не водя  дете в ДМ , но  понеже не бях в Бг , а болницата е на 10митути ОТ нас и майка ми беше силно  притеснена ,  ги пратих при уж най-добрата лекарка там -Търнева .
Според доктор Търнева , детето е напълно излекувано  (седмица беше на  Панцеф и инхалации)  И  се възстановява ,както и е предозирана  с Вентолин и повръща и спи от това .
Вечерта малката вдига Т  и на следващия ден е хоспитализирана , като на слушалка се чуват много , много шумове и има съмнение за пневмония .
Ми ,  чудех се дали да споделя ... направих го .

# 442
  • град-държава
Добре, след като са толкова зле и некомпетентни как спасяват бебета родени грамове, с дихателни, зрителни и всякакви покъртитетлни усложнения. В неонатологията ги отглеждат и се грижат за тях с месеци. Лекуват деца с тежки  проблеми, тъй като съм виждала. Аз лично недоумявам, човек който не става за една слушалка как всеки ден връща бебета към живот? Ако може някой да ми обясни, моля.

# 443
  • Burgas, Bulgaria
Бога ми , не знам ! Бях на  2500км , когато майка ми звънна ,че детето лежи само и не е добре .Моя приятелка ми каза ,че много вярва  на  тази лекарка. Майка ми е трудно подвижна и за това и  казах да отива там .
Може би за бебетата са по-предпазливи .Моето момиченце е на  4години .
Акъла ми не побира ,как на  единия ден е здрава ,а вечерта и Т и сутринта всички лекари са единодушни ,че е за в болница.

# 444
http://m.blitz.bg/news/article/450971 Това пак е момиче на 22 същата случка,но в Благоевград по едно и също време.Обърках се.  newsm78

# 445
За тоновете, аз съм в 31 г.с. днес бях за първи път на мерене на тонове в МЦ Света София, безплатно е. Тоновете ми ги мери акушерка.
По повод престоя в болницата и аз веднъж поисках на своя глава да се прибера и лекувам у дома. Подписах декларация, въпреки че ме предупредиха че е рисковано, естествено после съжалявах, защото мина се немина време и пак се наложи да лежа в патологията.

# 446
Момичета, препоръчайте ми добър съдов хирург от болницата.

# 447
  • Пловдив
Момичета, препоръчайте ми добър съдов хирург от болницата.

Д-р Денчев. Peace

# 448
Здравейте, може ли да ми препоръчате детски ортопед в МЦ Света София?

# 449
  • град-държава
Д-р Стоян Минчев.  Peace
Не знам дали е точно детски, но той прави ехографията на тазобедрените стави на дъщеря ми.

Общи условия

Активация на акаунт