Боледуване на децата ни - тема 39

• 34 675
  • 720
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Силве, не се ядосвай за капките излишно - при вас съотношението полза-риск е достатъчно основание да капеш АБ капки всеки път (или почти всеки път). Пък и не са краят на света - мислете позитивно и по-важното е да подействат. Ама то рискът не е само по отношение на отита - я си представи и една ангина (пу-пу)  Tired

Дани, нашите деца са малко разглезени. Не че сме ги глезили нарочно, а просто явно не са пили много лекарства. Не си го слагай на душата, ти си добра и грижовна майка, все някак ще се справите. Аз си признавам, че последните два антибиотика - единият за каката, единият за баткото, ги даваха мъжът ми и майка ми. След ен-тия прием налучкаха верния път и аз се отдръпнах. Blush

# 676
  • shumen
Да се оправят всички болни.
Силве,Фер,и всички други благодаря.Днеска е по добре малкия.До обяд нямаше Т,а на обяд имаше 37,2,но не дадох нищо и сам я свали.Кашлицата също понамаля,но сега пък започна една хрема.След обяд аз отидох 2 смяна,а той беше с нашите и като се обадих майка ми каза,че има пак толкова,но беснее.Дори я питал дали и кога ще ходи на градина.Като се прибрах пак имаше Т,не съм я мерила точно,но не беше много и пак не дадох нищо.Сега беше потен и го преоблякох и нямаше.Надявам се АБ да е подействал и да не вдига Т вече.
Аш,такива са.Мен моето не ме слуша,но ето баба му каза,че при нея не е правил пазарълъци.Изпил си сиропите и АБ без проблем.
Фер,дано се оправи скоро каката.
Гд,да минава бързо при вас варицелата.
Силве,да,вчера се притесних и дадох втори път.Не знам,но мисля,че не глътна нищо,защото веднага след като го дадох повърна всичко.
Яни,надявам се да си останете само с това.Давай Ериус както са ти казали момичета.

# 677
И ние след малко сме на лекар ,след 3 седмици на ДГ...

# 678
  • shumen
Лисе,и Габи ли е болна?
Моя е по-добре днеска.Засега няма Т,станал е от 6.30 и беснее из нас.Надявам се това да е било,че 3 дни с тая висока Т се измъчи.

# 679
Пиши как сте,лисе...Дано не е нещо кой знае какво  Praynig

много болни има,много пак  #Cussing out моето тая сутрин пак прочиства гърло,носа е все така,не е запушен,няма хрема,ама може и да проима,ако е тръгнало нещо....На градина е!Тоя път не го оставих при това прокашляне,пък ще видим какво ще стане.

Фер как сте вие и всички да се отчитат по ред  Mr. Green

# 680
Дани,тя само.

Яни , зачервено гърло ,препоръча това лято повече на море.

# 681
Много болнички малки душици има Tired Да им минава бързо!

Ние май сме като Яни..от вчера прочиства гърлото само.
Не кашлица, а онова, дето се чува, като си прочистиш гласеца и гърлото..незнам как да го обясня. Сопол не виждам. Сигурно тече.../ боже, сетих за тая песньовка..всичко тече, времето няма бряг и.... Crazy не съм добре дето се вика Mr. Green./та тече назад вероятно  и оттам това прочистване.

В събота се гледаха с баща му, возил го, естествено, на отворен прозорец и потен #Cussing out и сега го боли врата отдясно и не може да си обърне главата. Когато аз съм в колата, НЕ давам да се отворят прозорци, защото и аз веднага се схващам..Нооо...говоря, говоря..ама кой да ме слуша..Като го къпах и му викам, дай главата назад да изплакна косата ...и ми вика, че не може, щот го боли Shocked

# 682
Здравейте!!!
Влизам с един бърз въпрос. Моите кукли имаха(днес им взех нов гърлен секрет и затова не знам актуално дали имат) скарлатина. В петък ги водих на лекар, но снощи на Габи забелязах, че върху сливицата има като израстък, който стърчи с големината на може би лещено зърно, но кръгло. Не е зачервено, но това нормално ли е???  Sad Докторката не е на работа и не мога да я питам имало ли го е в петък и какво може да е! На някой случвало ли му се е? Много ми е притесно.... Sad

# 683
Тет,дано не сте като нас,че нашето вече е...оле-мале.....Преди малко ходих да си го взема от градината-обадиха се,че много кашлял!чак много не бих казала,но не е и малко.Тая сутрин не беше толкова....бяха само 5-6 деца в цялата група от 22 по списък.И естествено точно аверчетата,с които моето си играе също ги няма и са болни  ooooh! личната му за днес нямала часове,естествено,но за утре ни записа в 9ч. Да видим ще ни лекува ли или пак ще ни препраща при другата...Оф,дано е само гърлото и да мине лесно  Praynig

# 684
Абе Яни, що не отидете на края на смяната й...не може да ви върне. Когато нашата е нямала часове, винаги ни е викала на края на смяната. Така и така днес сте си вкъщи, що да губите време..
Съжалявам за кашлицата. Дано е от сопола само..

Пипи, що не отидете до някой спешен кабинет, щом ти е толкова притеснено. Не вярвам да е нещо сериозно, но за твое успокоение. Нали няма Т детето? Вероятно от ангината все още не се е успокоила сливицата, нали скарлатината си е ангина всъщност, атакува сливиците...

# 685
Те са при дядо си...и не мога да мръдна от работа!!! Ама виждал ли е някой нещо такова?

# 686
Аз не успявам да му огледам сливиците на моето. Само при педи, когато тя натисне със шпатулата, успявам да видя надолу..Може някоя тапа да е, знам ли...

# 687
  • Северозапада
Ние приключихме с яслата за този сезон. Чак септември на градина. Сега е сравнително здрава - малко сополи и кашлица, които вярвам са остатъчни, на нея и трябва месеци да спре секрета, въпреки Ериуса. Сега остава да не съм я заразила аз, защото вчера се събудих болна. От къде и как се разболях, не знам, а почти бях оздравяла  Tired
За гърло и сливици не съм компетентна.

# 688
Бързо оздравяване и от мен на всички болни дечица и родители.
Аз ще я задържа до 24-ти ,и после ще иде за 3 дни + още 2 до 31-ви май,ще си взема отпуск за 31-ви,че ги изписват , а и имам рд.
А на първи сутринта трябва да съм в училището да я запиша отново  Blush

# 689
Пипи, да не е налеп? другият вариант е да е обрив от скарлатината, избива и по лигавиците, вътре в устата. може да има и по бузите, под езичето. огледай пак, ако ти даде.
Лисе, а какво ви казаха на прегледа?
Яни, дано ви се размине.
Малката се подобрява от правените капки, кашлицата спря. Но май подцених дерматита около устата, не отшумява, около устата е като с размазано червило. мажа, държа кожата овлажнена, но няма подобрение  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт