Отговори
# 360
Влез със телефон на запис.По принцип ехографа струва 30лв.Защо те цака по 50?
Нямам идея,най-странното е,че на първия преглед заедно с изследванията ми взе 40лв.След това се почна на всеки ехограф по 50лв,за скрининга ми беше 100лв....всяко ходене под 50лв не е....

# 361
И моето хълца.  Като реша да спя и започне, му се моля да спре и галя корема  Laughing

Май ще се пробвам с нормално раждане, ако ми разрешат. Кръвното ми е малко високо (около 123/82), но на ЖК винаги е ниско. Мисля че им е амортизиран апарата за мерене. Не знам дали е пречка кръвното за нормално раждане.

# 362
Аз също съм за естествено раждане, секциото си е операция, не е СПА, не разбирам какво му се радват толкова хората.

Зомби 120 на 80 не е високо, добре си е, не се притеснявай.

На мен за ЛКК пари не ми взимат, но плащам 15 лв преглед към друго АГ, което ме записва за комисията. Не знам защо моят не може, вероятно защото не работи в болницата, на самостоятелен кабинет е. За допълнителен ехограф ми взима 20 лв.

# 363
И аз съм в болничен и не съм плащала само първия който го издава гинеколожката която ми води ЖК ,следващите по 20 лв за ЛКК,даже ако го взимам болничния  от Селена е по 80лв  за ЛКК ,НО МЕН МЕ НАСОЧИХА КЪМ ДКЦ 5 и си ходя там само заболничните...
Иначе днес ходих на йога за бременни в Селена ,доволна съм много добре се почувствах,,е не успях да направя повечето пози както трябва ,но в предвид кг ми е повече от добре.........
От няколко дни доста странно ми изтръпват ръцете стават на иглички нощно време докато спя newsm78 случвало ли се на някой друг ?

# 364
  • Варна
Моите ръце започнаха да изтръпват така от около 2 седмици вече. И ме болят по цял ден, тоест непрекъснато ,като артритни болки предполагам, много е неприятно. Минавало след раждането.
 Моята ЖК струваше 570 лв и в цената влизат всички изследвания, БХС, ФМ, микробиология и неограничен брой ехо прегледи. Като си правя сметката, ми излиза по- евтино ,ако бях по здравна каса. Нищо повече не съм платила допълнително! Имам си картон ,който стои при акушерката и след като ме премери ми го дава и с него отивам при лекарката.
 Нашето бебе мисля,че съм го хващала да хълца 2,3 пъти,но не се усеща силно и не е дразнещо, по- скоро смешно.
 Днес много ме натискаше по пикочният мехур и добре, че не го държа много пълен,защото можеше и да се изпусна   Laughing
 Относно обезкосмяването и аз си правя цялостна кола маска,но последният път не можах да издържа и козметичната ми ги махна само отстрани. Тъй като нямам голямо огледало, а с малко изобщо не мога,хем него да държа,хем да се обезкосмявам,може да ми се смеете, но мъжът ми ме оправи с машинката. И той не се справи добре, защото корема му правел сянка и не виждал добре, че си ходя  наръфана отдолу със страшна прическа, ама...какво да направя  hahaha
 Момичета, нали за раждането искат родилките да са бръснати?
 Акушерката ми каза,че на 26.05 излизам в майчински и ми иска картон. Аз нямам! При личната ли се ходи?

# 365
Сигурна ли си, че нямаш, в него се вписват болничните. Ако нямаш, взимаш един от книжарницата и отиваш при личната да му сложи номерче.

Забравих да кажа за изследванията, док си ги копира и си пази копията в досието ми, а оригиналите си стоят в мен, както и картона, дописва новите мерки и ми го връща.

# 366
  • Варна
А да! Вярно, че имам!  Grinning Миналата година като ми правиха операцията си направих. Сега се сетих  Hug
 Сега видях ,че акушерката ми е записала часове за ЖК на 19.05 и на 26.05  newsm78. Само една седмица между двете ЖК. Те сега би трябвало да станат по на честичко,нали?
 Момичета, как сте с настроението? Аз по принцип изкарах супер спокойна и приятна бременност, но отвреме навреме ми става едно такова тягостно на душата, тъжно. И на последък все по често. Хем едно такова ми се плаче, хем не мога да ревна,че да ми мине. Много е странно и неприятно.  Sad

# 367
Аа ,ще се сетиш 😀
Тъжно не ми е, но тези дни ми е нервно, не искам никой да ми говори, дразня се от нищо, искам спокойствие и да не се занимавам с никой и нищо.

# 368
А каква е тази комисия през която се минава за болничните? Какво точно трябва да направя и къде да отида?
Моята лекарка сега ми се обади и му разясни , че ми пуска сега болничен от 1.05 до 14.05, но за повече от 14 дни трябвало да мина на комисия. А официално 45-дневния болничен ще започне на 23.05.

Благодаря!
P.S. Между другото, относно настроението и аз изкарах доста лека и приятна бременност, надявам се така да са и последните 2 месеца. Старая се да съм максимално позитивна и спокойна Simple Smile но като цяло нещо се разциврям за щяло и за нещяло... хаха...особено на по -чувствителни и емоционални филми ...явно хормоните си оказват влияние наистина.

# 369
  • София - Варна
И моето бебе хълца от доста време. И първото хълцаше от 29-та седмица някъде, а това от малко по-рано.
Само че сега това хълца много надолу, в срамната кост някъде, а коремчето (което реално се тресе главно при хълцането, както и гърбът, не са му там).

Много ме разсмяхте с коментарите за обезкосмяването: "епилирам се ПО СПОМЕН".  Joy Joy Joy

Цитат
За резус фактора и аз съм отрицателен, каката и тя се роди отрицателен за учудване на всички, щото таткото е положителен и не било логично тя да е отрицателен, но уви.
Това не е верно, има си таблици с разлчините "кръстоски", които могат да се получат при различни резус фактори на родителите. Аз например съм с отрицателен, майка ми - също, баща ми е с положителен резус фактор.

Днеска едвам слизам по стълби. На всяко стъпало имах чувството, че някой ми разцепва срамната кост на две. Какво е това чудо не знам, но адски боли. Слизах странично всеки път и пак болеше. С първата бременност не съм имала такива проблеми.

# 370
Да болки в срамната кост имам и аз...с първата бременност и аз нямах такива проблеми....то общо взето с първата нямах никакви проблеми,но сега след 7 години е доста по различно.Не остана има няма още 2 месеца ....ще минат

# 371
  • морето и сините вълни :)
Здравейте.
Да ви кажа аз вече доста трудно спя през нощта.И то е защото беба е хоризонтално легнала на орема ми.Ако легна наляво започва да ръчка,ако легна на дясно пак започва да ръчка.Сигурно я натискам и много често се будя.Запазих си час за ФМ а другия четвъртък.
Хубав ден на всички

# 372
Здравейте, момичета!
Благодаря за отговорите. Питах, защото ми казаха, че плацемтата е от 1към 2 степен, а аз съм 30гс и се зачудих не е ли рано.Все пак не съм в осми месец.
За терапията за дробчетата на мен ми предписаха в 31гс, защото има риск от по ранно раждане.
За спането и на мен трудно ми се получава, защото ми изтръпват краката и ръцете, което е мн. неприятно.
А за документите за болницата знам, че трябва задължително изследвания за кръвна група, за спин, васерман за друго не се сещам сега.

# 373
Аз вече съвсем не мога да лежа по гръб. Все едно имам нещи на гърдите и ми е трудно да дишам, а долу все едно са ми сложили тежест на корема и ми притиска отзад кръста. Като съм настрани съм ок. За бръсненето - да, родилките трябва да са избръснати независимо дали е секцио /така знам/ или нормално. Това с машинката, на Pipppa, е идея Simple Smile Аз нещо се притесних снощи, че помолих ММ да ми измери обиколката на корема. Последният път на ЖК беше 95 /май че/, а сега той ми я измери 91. Не помня там с какво ми я премериха, но май беше с обикновен шивашки метър или бъркам  newsm78 А ММ ми я премери с такава ролетка метална, че нали сме в ремонт  Simple Smile Може ли бебето да изостава /да не дава Господ/ и затова така или пък използваме различни неща за измерване  newsm78 ?

# 374
  • морето и сините вълни :)
Уважение-айде сега глупости ще мислим че изоставате.
Не влизай във филми моля те.Но мен на ЖК ми мерят обиколката в легнало положение до най високата точка.Като напипва до къде е пораснала матката.То си има методики за мерене.

Общи условия

Активация на акаунт