Нашите ЮЛЧЕТА малки вече се катерят по пързалки ~ Тема 8

• 52 775
  • 343
  •   1
Отговори
# 165
  • София
привет
и за да не е само запис след толкоз много време на неписане, ще драсна набързо, за да пробвам да наваксам Simple Smile
радвам се да ви видя, че все още сте тук  Hug
аз се върнах на работа, вече от 8 месеца. малкият е на ясла от декември миналата година. полека свикваше, така казаха от там. от януари някъде започна и да спи и така до месец май. сега отново от септември. доволен е, ходи с удоволствие, отдавна се храни сам и там и вкъщи и не дава никой да го храни. от две седмици се откачихме и от биберона, че беше зор. не иска да стои на гърне след като навърши годинката и край. сега в яслата се опитват да го приучат докато е с децата, ама.... т.е. е още с памперс за мое съжаление. иначе с татко си като се къпе пишка прав Simple Smile не знам къде ще му излезне края, ама ми се иска да е без памперс да му се спарява д-то вече.
много е забавен, измисля страшни мунцунки, нахитрял и много гушлив и обичлив. като бяхме на море, беше много смешно как ни събира като квачка пиленцата- ак отръгнем на някъде, сакън някой да е изостанал, почва да го привиква да се разбърза. вкъщи ако баткото реши нещо да ми се тросне, веднага му размахва пръст и нещо му се скарва с бълбукане - понякога в бързината да каже нещо, не му се разбира Simple Smile
това накратко, ще ви следя Simple Smile  Hug

# 166
Влади със спането и на приливи и отливи,но обикновенно следобед ллягаслед 14-14:30 ,вечер ляга най-късно 22ч,сутрин става 07:30-08:30. 
Останахме само с нощния памперс,ама много течности пие вечер. През деня си казва за пиш ,за акането не винаги,но го издебвам.  Вече почна да дърдори  много липсват звуци като Ч,В,С,В,,Ж, Влади-Дади , вуйчо е уки,  ама на това на ънкането до скоро е супер.
Преди началото на зимния сезон давате ли някакви имуностимулатори,аз направих сироп от черен бъз,но започна да ми ферментира,хем е в хладилника 😕

# 167
Още не съм го почнала  аз,чакам да ми го донесат.Направих само курс с инфлуцит,че носа му беше текнал.
Нашия "говор " си е същия,назовава,но с една сричка.Зор с това изпишкване,бе няма да е скоро.
Голяма жега,мойто постоянно бяга и е вода.

# 168
ЕлпетHug
Спането и при нас тези дни се промени, след обяд спи малко, ляга си късно, зъбки растат и я дразнят явно. Да, Елфита, зимата ще е тегаво, особено за тези, които комай ще си ги гледаме още по ред причини вкъщи. То аз съм си в отпуск от работата, но ще видим кое как. Направи хрема тези дни, децата около нас сополиви и кашлящи. Не знам как са по яслите и градините вече, но ние от малко контакт с болни сме така. Около нас масово тръгнаха на ДГ и ще имаме малко компания навън за игра, особено пък в студените дни.
Юлианка, аз също давам сироп от бъз, имам и миналогодишен в хладилника, до скоро си беше ОК. На нея давам от тази година правен. Правят ни го, така че не знам защо е ферментирал твоя newsm78 Също ни изписаха Инфлуцид, по 3 таблетки на ден да го редувам със сиропа и всичко стимулиращо.
И да се похваля, вече се изпишкваме навън. Мрън-мрън, пиш в гащите на два пъти и днес без проблеми сме сухички.

# 169
  • София
Преди началото на зимния сезон давате ли някакви имуностимулатори,........
давах бронховаксом 3 месеца по 10 дни, 20 се почива, прахчета са, по схемата която описах- започнах преди да тръгне отново на ясла, т.е. в моя случай от юли до септември. това давах  и на по-големия откакто навърши 2 г. за момента при големия действа безотказно, при дребното- пу пу, не е боледувал от април месец, надявам се да се задържи така. Praynig

дребният не е карал шарките, с изключение на розеолата миналата година, но тя мина и замина неусетно.
аз лично изпитвам ужас от стомашно-чревните вируси, дано няма есенни такива, че голям зор видях и с двамата миналата есен и миналото лято, и то не от морето....а за тях няма превенция, като не броим ваксините, които се слагат още докато са бебета... Rolling Eyes

за памперса- много е зле работата, казва си всичко и си го върши в него... не иска и не иска да седне на гърне, наистина не знам какво да правя, дайте съвет...

в градината седял казват ама с редки успехи и то само защото и други седят.

# 170

за памперса- много е зле работата, казва си всичко и си го върши в него... не иска и не иска да седне на гърне, наистина не знам какво да правя, дайте съвет...
Това, което правят и другите мами около мен е да оставят и навън без памперс, пишка, преобуване, опити за изпишкване и пак отново всичко. Но времето вече е студено. То вече се замислям за дъска за тоалетната чиния. Ние вече се изпишкваме навън успешно, но хванахме почти последния влак с времето. Всеки път като я питам казва "не", но я хващам някъде на тревичка и ... готово. Ще стане някога, само не се притеснявай да го подтикваш. Струват ми се големи на 3г за памперс, та ми се искаше поне през деня да се реши въпроса до тогава.
Иначе всичко е по старому, при сухо време вън, при мокро вътре. Не ми се мисли за молове за зимата, омръзнаха ми  Whistling вече. Но няма къде да натичаш малко дете при това време. Дано времето е благосклонно.

# 171
  • Пловдив
Не ми се мисли за молове за зимата, омръзнаха ми  Whistling вече. Но няма къде да натичаш малко дете при това време. Дано времето е благосклонно.

Зимата сме си в Мола често.Няма как.Още от бебета ги суркаме в това ужасно място  Laughing .Ние имаме късмета,че тази зима при нас отварят нов Мол.Та ще има разнообразие в тази насока  Joy

# 172
От днес сме на АБ,мотахме се с торба хомеопатия вече 4-5 дни и няма какво да се чака,че слезна надолу.И аз се чудя с тоя памп,точно почнах да го хващам и с това време дъждовно и студено.И вкъщи не ще,бяга,сърди се гоним се ревове  ooooh!.Днес по слипове за 15мин два пъти се напика.Да го чакам ли още,ама ще забрави,тъй че ще го юркам когато стане,стане.Само това хвърляне на пари за гащи ме побъркваааа  Mr. Green

# 173
Zvezda,остани го в началото ще се напикава,постепенно ще спре и ще казва. На нас нш анти около месец, в началото крещях,щипех по дупето ,все едно на пук ми се напикаваше. Сега казва,ама има и инциденти.
И относно гащите купих на едро 20 чифта иначе са егати цените.
И да питам ходещите на ясла,освен да играят там с какво друго ги занимават там,иска ми се да му направя някакви занимания и да планирам зимата у само ☺

# 174
  • Варна
И да питам ходещите на ясла,освен да играят там с какво друго ги занимават там,иска ми се да му направя някакви занимания и да планирам зимата у само ☺

2 пъти седмично ходи г-жа по музика. Пеят, танцуват. Песнички-танц така наречените от рода на https://www.youtube.com/watch?v=Ghp0IibcJKw или https://www.youtube.com/watch?v=xFOHZuaDulQ . Учат стихчета, четат им приказки, римички - Тея казва вече "онче бонче счупено пиронче риба щука.. Веднъж седмично ходи и педагог - тогава апликират, рисуват, оцветяват, доколкото изобщо в тая възраст е възможно. Wink Иначе виж на cleverbook сигурно има подходящи неща за възрастта му. Тея харесва да играе с пластелин, рисува, апликира. Правихме ето такова дърво например https://www.facebook.com/MammaAcs/videos/948256831969229/ . Следя страницата Бъбривко-Логопедична занималница и там често има страхотни идеи.

Тея се разболя. Пак дълго издържа в яслата без почивка. Сега не и се чува, та да видим тези дни как ще я пращам. Мен нещо ме препират и изнервят от офиса и съвсем се сдухах. Аз с около 2годишни в мола не обичам да ходя. Та тази зима ще гледам да е рядкост. Wink

# 175
 И Борко тръгна на ясла. Ходи 4 дни и се разболя. Почнах работа даже идва с мен. Та нямаше кой да го гледа ,а свекърва ми беше тук и го оставих на нея. Вечерта се прибирам Борко по къси(летни) панталонки. Гласът му променен,с влажен поглед.Толкова безотговорна.  Предната седмица и ние пробвахме с хомеопатия,но е болен. Сега е с антибиотик.
 С яслата е голяма драма. Как ще свикне нз. Плачел и през деня,будел децата на обед.
 Звезда по-честото напикаване може да е,защото е болничко.

# 176
Здравейте и от мен. За яслата - много сме в началото, ще дам отзиви по-нататък. Памперс слагам нощем само и често се буди със сух, но не бързам да го махам. Нали питах тук вие как сте го махнали, да кажа аз какво направих в крайна сметка. Стои си с памперс. Питам има ли чиш? Тя - не. Свалям памперса, давам гърне - не иска да седне. Слагам на седалка - не иска. Водя я в банята на сифона. Не чишка. Слагам памперс. Начишква се в памперса. Питам - е, защо така? Ти си вече голяма и трябва да чишкаш сама. Това повтарях няколко дни. Вечер преди да я изкъпя и казвам да клекне да чишка. На втория, третия ден чишкаше преди баня и ние с баща и радостно пляскаме и викаме въодушевени Laughing. На следващия ден през деня същото, но вечер в банята чишка и ние пляскаме. После започна и през деня да чишка в банята, не всеки път. Сложих и памучни гащи. Има ли чиш? Няма. След това се начишка. Когато направи белята, вземам памперс и и казвам, че явно не е достатъчно голяма и ще сложим памперс. Когато и се доходеше до тоалетна първо тичаше към банята и се опитваше да си свали памперса. И така - махнах памучните гащи и казах, че ще носи памперс и памперс-гащи, докато започне да казва. Още на следващия ден на два пъти каза. И така всеки ден, все повече. Свалям памперса, чишка, слагам пак. И така, докато усанових, че както ползвах 7-8 памперса дневно, имах в коша - два. Тогава и сложих гащи. Начишка се само един или два пъти и то защото аз не бях достатъчно бърза. Пробвахме я с гърне - не иска. Седалка - не иска. И тогава баща и взе гърнето и каза, че той го взема да го ползва, защото тя не иска. Заопъва му го от ръцете и се изчишка в него Laughing И така започнахме на гърнето. Най-детайлно, така протече всичко. Сега слагам вечер памперс, защото често пие повече течности и понякога се изпуска, но и два пъти ми се е случвало да ме буди да иска гърнето по нощите. Дано на някой съм била от помощ.

# 177
  • София
блускай  Hug тара, много сладка история и добре че е с хепи енд за памперса  Hug
аз също много му говоря за това че вече е голям, че не може на дупето да е пишкано и акано, и той самия се възмущава и не иска да му е така, но си знае неговото.
тази седмица пак ми казаха че го слагат на гърне, но при тях поне стои, макар че не "прави" нищо. у нас все още не иска - нито на гърне, нито с дъска за тоалетната.
последните дни се изпишква прав в банята преди къпане и това е.
мисля да подхвана тази му инициатива за пишкане прав в банята, и без друго с мъжа ми също пляскаме с умиление като го свърши, та белким така се научи  Laughing Laughing
та по повод на историята с памперса, Zvezda имаш искреното ми съчувствие, явно че ще стане, въпросът е кога  Rolling Eyes
юлианка,  и в нашата ясла е като при Мира- само че мисля че педагога е 2 пъти седмично. в началото на година ни събират пари за учебни материали за тяхната възраст и педагожката най-подробно ни обясни как протичат заниманията (миналата година, сега още не са ни събирали на род. среща) и какво се очаква от децата като се занимават с материалите. също така пеят, танцуват, четат им приказки и кратки поучителни истории. като мине родителската среща ще пиша какво ново ще имат за тази година. Peace

# 178
Абе ще стане някога  Joy вчера с дъдската беше чудооо,мятане,рев.Може би просто си е клекнало детето,а аз юруууш ще ака и търчане към wc  Mr. Green .Бе трудничко ще е за всички ни.Когато преценя е по слип,понякога не.Въпроса е гърнето да му стане приятел,аз не държа да сяда,мъж е  Joy .Поне акита да не разнасям ми се ще  hahaha .В аслата се подчиняват,а вкъщи луди ни правят.

# 179
Благодаря,в Логопедико.бг също намерих доста материали и след средата на ноември въвеждам,,военно положение'' поръчах му и дървена маса със стар от Дибо и ще видим до къде ще се докараме с нашите занимания и обучения.
Сега е на вълна агресия и крещене до изтощение......

Общи условия

Активация на акаунт