Банята - 25-та тема

• 126 392
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Аз имам въпрос относно фугите на плочките-не мога да ги изчистя с нищо,седят побелели,а като се намокрят си добиват цвета,който искам-тъмно сиво-кафяво (голямо обяснение  Joy )
Търках с какво ли не-не става и не става.
Включително ги намазах с течен парафин и пак побеляват  smile3511
Дайте идея?  newsm78

# 436
Аз имам въпрос относно фугите на плочките-не мога да ги изчистя с нищо,седят побелели,а като се намокрят си добиват цвета,който искам-тъмно сиво-кафяво (голямо обяснение  Joy )
Дайте идея?  newsm78

Има препарати, които избелват фугите, т.е. фугите ви не са мръсни, а прекалено чисти.  Wink
В къщи имам и цветни, и бели фуги и мога да кажа, че е много по-лесна поддържката на белите. Има много хубави препарати на хлорна основа, с които само напръскваш, изплакваш и белите фуги светват. Докато цветните фуги се избелват от тях и трябва да се чистят с не-толкова агресивни препарати, с които пък трябва повече търкане.
Не мисля, че с нещо могат да възвърнат цвета си, освен да се префугира или поне отгоре да се намажат с тънък слой нов фугин и вече да се внимава с препаратите.

# 437
  • София
Дайте идея?  newsm78
Пробвай да ги минеш със смес от оцет и вода в равни количества.

# 438
Здравейте,да попитам за идея  върху изграден праг освен стъклен параван ,какво би могло да се сложи,тъй като зоната за къпане от средата на прага до стената е малка 73 см.?Идеята ми е да се отдели само от мивката,колкото да не пръска. вода. Ето снимки:

http://didito789.snimka.bg/daily/banya.917532

Последна редакция: ср, 06 юли 2016, 20:19 от DANNITA

# 439
  • In the shadows of my mind
Линкът не води до снимки Simple Smile

Момичета, замислихте ме с тези фуги... В предстоящата баня мислех да направим фугите светло сиви, като плочките, но сега се замислих. Ако белите се чистят по-лесно, то дали да не сменя идеята...?
Имам и въпрос към Румен - тъй като ВиК-то го прави различен майстор от този, който ще довършва банята, вече имам поставена вградената структура (Grohe - добра, лоша - такава е). Обаче бутонът е много грозен и искам друг. Всеки бутон ли може да пасне или трябва да гледам нещо?

# 440
Коригирах ,би трябвало да се отвори.

# 441
  • In the shadows of my mind
A защо не искаш параван? Според мен той е много удачен, особено в малки пространства. Може да фиксиран, най-обикновено парче стъкло, може хармоника, която се прибира плътно до стената, или плъзгащ се параван - варианти много.
Друго, за което се сещам, и мразя, са завесите за баня.

# 442
А не ,завеса няма да е.Може би хармоника ,която да се прибира ,или фиксиран параван,защото пространството е малко.Благодаря за идеята.

# 443

Момичета, замислихте ме с тези фуги... В предстоящата баня мислех да направим фугите светло сиви, като плочките, но сега се замислих. Ако белите се чистят по-лесно, то дали да не сменя идеята...?

Ако фугите са светло сиви няма да им е проблем дори и малко да изсветлеят. Става въпрос за плътни и наситени цветове не фугите, при които промяната на нюанса е доста дразнеща.

# 444
  • ГОре на черешата...
Банята е налепена, днес довършиха тавана и осветлението, сега чакаме вратите, за да сложат пода и фугират. Утре следобед ще монтират вратите/поне така обещаха от фирмата/, но нали майсторите ми не работят събота и неделя - отиде чак другата седмица Crossing Arms. Но му се вижда края, а и много ми харесва как се получава, така че всичко си заслужаваше Peace.

# 445
  • Cyprus, Пловдив
Здравейте,
ние сме съвсем в началото на ремонта, като цяло почти всички детайли са измислени, в събота тръгваме на пазар и се надяваме другата седмица да се започне работа  Praynig
Но днес се замислих, за нещо, за което не се бях сетила до сега  Laughing Плочките до тавана или не?
Явно е въпрос на избор, но все пак има ли някаква практичност?

# 446
Здравейте,
ние сме съвсем в началото на ремонта, като цяло почти всички детайли са измислени, в събота тръгваме на пазар и се надяваме другата седмица да се започне работа  Praynig
Но днес се замислих, за нещо, за което не се бях сетила до сега  Laughing Плочките до тавана или не?
Явно е въпрос на избор, но все пак има ли някаква практичност?

Казаха ми, че при новото строителство след време има слягане на сградата, вследтсвие на което ако плочките са до тавана, се напукват на фини жилки като паяжина. Освен това на мен лично ми действа малко задушаващо с плочки до горе, прилича ми на лаборатория.

# 447
Виждала съм изграден параван от стъклени тухли. Не е до тавана и всеки ред си го правиш на различна височина. Има и различни цветове тухли.

Последна редакция: пт, 08 юли 2016, 11:04 от mariat

# 448
  • София
много хитро решение.

# 449

Страхотен параван!

Общи условия

Активация на акаунт