Банята - 25-та тема

• 124 875
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Хайде! Много дами от предишната тема са дали обещание да си снимат баните и да ги покажат. Чакам да открадна някоя идея. Трябва да започваме банята, а още нямам идея нито за подредбата, нито за визията.
Моята баня е семпла и с доста неактуални изпълнения, спрямо показваните тук бани с последни "техники и похвати", но целях изчистена, класическа  и лесна за поддръжка баня. Мисля, че ми се получи Crazyи си я харесвам. Макар и незавършена на 100% (липсват ми 1-2 аксесоара и поставяне на интимния душ) ето няколко снимки.

Здравей, поздравления за добрия вкус - банята ти е една от най-стилните, които съм виждала тук! bouquet
Би ли споделила, моля, какъв е размерът на стъкления параван и прага под него, и дали е от фирма за дограма, имайки предвид закрепването към стената с лайсна! Струва ми се, че  е "застопорен" към отсрещната стена с пръчка? Това не създава ли неудобство, дори и само оптически, когато минаваш под нея?

# 61
  • варна
galenaa благодаря ти за думите Blush
Относно паравана директно ти давам информация от къде е - закупен е от Джорди 22 - китайски е. Висок е 190, а широк 110.Лоста, който захваща паравана с отсрещната страна реално идва високо за моя ръст 163см и никак даже не го забелязвам (с прага идва височина 195). Първоначалната идея беше да е параван по цялата дължина с врати но цената от 1000лв не ме устройваше. Стандартно статичните паравани са 90 или 100 в ширина, бях се отчаяла че ще пръска вода, но този паваран ми беше предложен като компромисен вариант..... за 300лв.
Прага  също го поръчахме в Джорди, той е на ФАТ (мивките)от полимермрамор... дъгъл е 170, излезе около 110лв. Има много цветове Peace

# 62
  • Варна
galenaa благодаря ти за думите Blush
Относно паравана директно ти давам информация от къде е - закупен е от Джорди 22 - китайски е. Висок е 190, а широк 110.Лоста, който захваща паравана с отсрещната страна реално идва високо за моя ръст 163см и никак даже не го забелязвам (с прага идва височина 195). Първоначалната идея беше да е параван по цялата дължина с врати но цената от 1000лв не ме устройваше. Стандартно статичните паравани са 90 или 100 в ширина, бях се отчаяла че ще пръска вода, но този паваран ми беше предложен като компромисен вариант..... за 300лв.
Прага  също го поръчахме в Джорди, той е на ФАТ (мивките)от полимермрамор... дъгъл е 170, излезе около 110лв. Има много цветове Peace
Много благодаря за бързия отговор Hug Имаме проблем... Аз съм висока 177 см, мъжа ми е 195 - подозирахме, че ще е толкова височината и затова докато чакам отговор се измерихме за актуална височина Joy Ще го мислим, защото на нас ни се искаше да го хванем към тавана, но никъде не видяхме този начин. Сигурно заради безопасност при евентуално осукване, или подпиране.
Всъщност сега ми излезе още един въпрос: този праг преди, или след плочките се слага - влиза ли в замазката /ако си гледала процеса/? newsm78

Последна редакция: нд, 15 май 2016, 16:52 от galenaa

# 63
  • софия
Ако  сега правите основен ремонт защо ще слагата такъв праг? По-красиво е пространството около душа да е ниво по-ниско, около 2 до 5 см., спрямо останалата баня.

# 64
  • варна
Всъщност сега ми излезе още един въпрос: този праг преди, или след плочките се слага - влиза ли в замазката /ако си гледала процеса/? newsm78
Прага е залепен върху плочките и после го фугирахме с фугата за да няма разлика.
 Сегашната ми баня е с  изграден праг и покрит със самите теракотни плочи...но ми писна на лъскам фуги всяка седмица...това ми се видя по-лесно за изпълнение, по малко за чистене и по-хубаво.

zvanche не винаги  може да се играе в нивата и това е трудно изпълнимо за масовите апартаменти и сегашно строителство

Последна редакция: нд, 15 май 2016, 17:18 от maichenceto

# 65
  • Варна
Прага е залепен върху плочките и после го фугирахме с фугата за да няма разлика.
 Сегашната ми баня е с  изграден праг и покрит със самите теракотни плочи...но ми писна на лъскам фуги всяка седмица...това ми се видя по-лесно за изпълнение, по малко за чистене и по-хубаво.

zvanche не винаги  може да се играе в нивата и това е трудно изпълнимо за масовите апартаменти и сегашно строителство
Благодаря, ще го мислим..ние винаги сме имали зидани прагове и не съм имала проблем, но пък фугите все са в подходяща гама.

Още веднъж благодарности за отзивчивостта, както и споделената прекрасна, за моя вкус, баня bouquet

# 66
  • София
Прага се монтира преди плочките. http://rumen1972.snimka.bg/daily/mladost.896048.36566479

# 67
  • София

iv4i_79
Можете само на външните ъгли да сложите лайсни.А счупените плочки не използвайте .Могат да имат пукнатини.А дали е здрава една плочка можете да разберете като е накиснете във вода.Така и по лесно се реже и по добре хваща лепилото.

# 68
  • софия
Ние направихме в масов апартамент, но имам страхотен майстор. Той пили и ъгловите плочки. Надявам се следващият месец да монтират паравана и ще снимам. В момента още е застлано с картони.

# 69
  • Бургас
.

Последна редакция: пн, 16 май 2016, 16:47 от miss july

# 70
  • Burgas
Скрит текст:
Хайде! Много дами от предишната тема са дали обещание да си снимат баните и да ги покажат. Чакам да открадна някоя идея. Трябва да започваме банята, а още нямам идея нито за подредбата, нито за визията.
Моята баня е семпла и с доста неактуални изпълнения, спрямо показваните тук бани с последни "техники и похвати", но целях изчистена, класическа  и лесна за поддръжка баня. Мисля, че ми се получи Crazyи си я харесвам. Макар и незавършена на 100% (липсват ми 1-2 аксесоара и поставяне на интимния душ) ето няколко снимки.

maichenceto,много ми допада вашата баня - светла,изчистена,стилна! Може ли да споделите какви са плочките- производител,серия ,име -каквото се сетите.Благодаря предварително!

# 71
  • варна
borka01 плочките са серия Ария от Досев Импекс.
http://www.dosevimpex.com/Aria-product6709.
Ползвах само 3 вида файнсови и подовата. Предложението на снимката в сайта е да се редят хоризонтални, но аз си падам по вертикалното нареждане Mr. Green

# 72
  • ГОре на черешата...
Мис Джули, я стой, че след показаното от Румен Янков се чудя кога точно да се монтира прага newsm78? Щото в магазина ми казаха, че се лери върху готовия под...

# 73
  • варна
Мис Джули, я стой, че след показаното от Румен Янков се чудя кога точно да се монтира прага newsm78? Щото в магазина ми казаха, че се лери върху готовия под...
Както казах при нас е над готов под, но всичко според мен е въпрос на избор..при сложен първо праг после теракот , височината на прага реално се смалява Peace

# 74
  • София
При вaс прaгa е нaпрaвен от плочки.

Общи условия

Активация на акаунт