Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Банята - 25-та тема

 • 119 412
 • 741
 •   1
Отговори
# 615
 • Мнения: 2 413
Започват да ми правят замазка на пода и се чудя какви сифони и какви наклони да искам. В банята ще имам хидромасажна вана /под нея пода предполагам трябва да бъде водоравен, за да се нивелира/, мивка, тоалетна /там също предвиждам сифон/ и душ-кабина - такава  
http://www.banq.bg/%D0%B4%D1%83%D1%88-%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D … -divine-1309.html
Душ-кабината ще бъде без корито долу, само рамката й ще служи за праг - та там най-вече се чудя какъв да е пода и какъв наклона, от една страна трябва да се нивелира рамката, от друга - трябва да има вътрешен наклон към сифона, от трета - този, който ще прави пода не е фаянсаджията и ще трябва аз да стиковам  задачите .... ooooh!
Сифона на кабината в центъра ли да го слагам или до стената ?

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 13:51 от GG_BG

# 616
 • Burgas
 • Мнения: 428
Момичета,гледам ви хубавите бани - почти всички слагате от тези модерни огледала с тъч скрийн и други екстри, харесват ми.Но се чудя каква гаранция им дават,имат ли изобщо такава?Ако се повреди такова нещо ,има ли как да се ремонтира?

# 617
 • Мнения: X
Душ-кабината ще бъде без корито долу, само рамката й ще служи за праг - та там най-вече се чудя какъв да е пода и какъв наклона, от една страна трябва да се нивелира рамката, от друга - трябва да има вътрешен наклон към сифона,
Сифона на кабината в центъра ли да го слагам или до стената ?
Душ кабината е в/у нивелиран праг.
Цитат:
"Такъв под се прави с два наклона , към сифона в душ-кабина и към сифона на останалия под на банята и снадката между двата наклона да остане под дъгата. След завършване на баня (лепене,фугиране) наложи на сухо дъгата и рамката на душ-кабината , за да си сигурен ,че всичко си пасва. Лепи се със санитарен силикон."
Скрит текст:
http://jekasus.snimka.bg/architecture/rabota.444050.15970899.big
Сифонът е м/у 4-ри плочки.
Скрит текст:
http://boroplan.com/montazh-na-sifon

# 618
 • Мнения: 168
 
Josellyn, благодаря за старанието, но дългата стена е 202. Объркването сигурно идва от стената на съседната стая. Във времето се научих да чертая и най-малката отсечка, да си замервам всяка една стена. Това ми спестява много време при избора на мебели, подредба и др.

# 619
 • Мнения: 168
Имам нова баня, 7 кв.м. Апартаментът е без ТЕЦ, вътрешен и топъл. Температурата в банята едва ли пада под 19-20 градуса, дори и в най-студените зимни дни и без някакво отопление.
Искам да сложа някакво отоплително тяло в банята, на което да могат да се изсушават и кърпите.
Ето на това съм се спряла, но не зная дали би било достатъчно за моя размер баня. Само 300 Вата е.

https://www.amazon.de/vidaXL-Thermostat-Handtuchw%C3%A4rmer-Heiz … 9T9KZ3B9YPCYNY6D2

   Виж тук, мисля, че са същата марка (марката не е ли на самия сайт?).
Скрит текст:
.

# 620
 • In the shadows of my mind
 • Мнения: 962
 
Josellyn, благодаря за старанието, но дългата стена е 202. Объркването сигурно идва от стената на съседната стая. Във времето се научих да чертая и най-малката отсечка, да си замервам всяка една стена. Това ми спестява много време при избора на мебели, подредба и др.
Предложението ми е все така валидно +/- 10см  Grinning

# 621
 • Мнения: X
Не съм редила нищо, стоят си идеално така, все пак имитират камък, а не точен математически модел Wink.
mari_eta,
Съжалявам за математическата си наблюдателност, но споделих какво съм установила при тези плочки.  bouquet
Същото важи и при кухните, където плоскостите имитират напр. дървесина.
Предполагам, че си съгласна така да изглежда:
Скрит текст:
,
а не така:
Скрит текст:

# 622
 • Мнения: 4 350
„Душ-кабината ще бъде без корито долу, само рамката й ще служи за праг”.........

GG_BG, ММ изпадна в потерс като чу, че ти трябва да стиковаш нещата Shocked За това се искат знания. Той е учил и има стаж, за да ги прави тези неща и да изчислява.
Истинският фаянсаджия трябва да може да си направи замазките на пода! Не е като някой друг да му измаже стените. Всичко трябва да се изчисли! После като мазача обърка и фаянсаджията налепи по терена, кого ще търсите?
1. Ако се слага излят квадратен иноксов сифон, да се внимава да не се посуче спрямо ъглите на цялото помещание, защото после плочките на пода ще се посучат.
2. Този, който прави замазките трябва да монтира сифона като вземе предвид нивото на готовия под - т.е. предвиди плочка с лепило, а не да го шляпне в замазката. Ако го надигне прекалено много ще се наложи фаянсаджията да пълни с много лепило или да прави втора замазка. Ако го направи ниско плочките ще надстърчат над сифона. Също трябва да предвиди и отстоянието му от стената пак плочка с лепило.
Сифонът се слага както по-горе е показано - квадратен по средата на кабината, за да ти дойде прага на нивелация.
Стандарта за наклон на банята е 1%, за да се оттича нормално водата, или иначе казано за 1 м - 1 см.
Банята се прави с два независими наклона като плочките се прекъсват под прага.

Ваните имат крака за нивелиране по принцип, както пералните и хладилниците...

Не е редно рамката на душ кабината да ѝ служи за праг! Първо е ниска, стъклата ще паднат още по надолу и може да пръска вода над тях и второ така ще плесенясва от постоянното й плуване във вода, а там са едни чупки.... Ако има колелца по долната релса и на тях лошо ще се отрази. По принцип като се монтират без корито тези кабини се слагат върху готов праг или праг от плочки. Върху готов праг в цвят най-близък до този на плочките, поне според мен, изглежда най-добре и не се налага да търкаш фугички....

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 22:40 от drago_2008

# 623
 • Мнения: 4 350
dunavska, разбрах как стоят нещата Simple Smile
Предложената от josellin схема не е реална. Няма как да се сложат едни срещу други мивката и моноблока. На моноблока му трябват 70 см напред. Разстоянието посочено на чертежа е 132 см. Остават 62 см за сядане и за мивка.
При нас банята за гости е 120Ш/150Д, но бутнахме и изместихме стената частично в коридора с 25 см, за да поместим в образуваната ниша мивка от тесните. За сядане и преминаване остават 50 см и е поносимо.
Според мен моноблока и мивката трябва да са на стената с отдушника и тръбите (между тях) ако успеете още да приберете пакета с тръбите, а в нишата на отсрещната стена да сложите душа, но моноблока ще се мокри.

# 624
 • ГОре на черешата...
 • Мнения: 11 511
Момичета,гледам ви хубавите бани - почти всички слагате от тези модерни огледала с тъч скрийн и други екстри, харесват ми.Но се чудя каква гаранция им дават,имат ли изобщо такава?Ако се повреди такова нещо ,има ли как да се ремонтира?

2 години гаранция  Peace като се счупи ще му мислим, сега ми е готино Grinning.

Пав, да, първият вариант е по-красив, несъмнено, но погледнат отдалече. В малката ни баня всичко на всичко има 3! цели плочки една до друга, като и те ще бъдат "разрязани" от паравана. В коридор, тоалетна и само по една цяла плочка на стена. Не ми се мисли колко квадрата отгоре щяха да отидат ако трябваше да напасваме всички малки парчета...

# 625
 • София
 • Мнения: 8 672
Искам да присъединя под сифона на мивката... Т.е. да подменя коляно на 45 градуса с такова, само че правата част да е под 30 или 45градуса, не 0. Има ли такова? За мръсното на пералнята ми трябва.


http://www.ple-er.com/admin/upload/products/320009.jpg

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 19:43 от Starrydream

# 626
 • Мнения: X
Starrydream,
комбинираш елементите един след друг:
Скрит текст:
Скрит текст:
Като ги снаждаш мажи с веро за да влизат един в друг по-лесно.
В отвора, където ще поставяш маркуча на пералнята постави маншон.
Скрит текст:

# 627
 • София
 • Мнения: 8 672
Много е малко разтоянието и не ми се преправят всучки тръби, а с това се удължава монтажа? Ще пробвам със стандартно У-коляно, ако намеря по-късо от сегашното

# 628
 • Мнения: 5 234
Дайте ми идея за лилави плочки за малка баня, моля. Може и бордо.  Thinking

# 629
 • Мнения: 11 617
Бордото ще натоварва, ако банята наистина е малка.

Общи условия

Активация на акаунт