Банята - 25-та тема

• 124 884
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • софия
Каква лайсна? За какво ще бъде тя?
Аз съм върл противник на силикона и никога не бих сложила, където и да било, особено около място, което активно се мокри.
За залепването на плочка върху ревизионен отвор не знам да се слага нещо по-специално. Майсторът си знае. Просто се купува ревизионен отвор предвиден да се лепи върху него плочка. Има стандартни, но може да се направи и по индивидуален размер.

# 91
Каква лайсна? За какво ще бъде тя?
Аз съм върл противник на силикона и никога не бих сложила, където и да било, особено около място, което активно се мокри.
За залепването на плочка върху ревизионен отвор не знам да се слага нещо по-специално. Майсторът си знае. Просто се купува ревизионен отвор предвиден да се лепи върху него плочка. Има стандартни, но може да се направи и по индивидуален размер.
Обясни че трябвало да има лайсна на останалата част,на която няма да има параван, защото душ пространството и останалата част щели да са с различни наклони и щяло да има някакво разминаване на плочките и един вид с тази лайсна да се скрие.
А ако не е със силикон как се закрепя параван за плочките като няма праг?

# 92
При мен паравана монтираха с хващане на 4 места + обтяжка(така пише във фактурата).
Изглежда много солидно и обещава да е и хигиенично  Thinking

# 93
При мен паравана монтираха с хващане на 4 места + обтяжка(така пише във фактурата).
Изглежда много солидно и обещава да е и хигиенично  Thinking

Ще може ли снимка, за да покажа на майстора, че има и друг вариант Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 май 2016, 15:31 от cvetinkka

# 94
Сега гледах на телефона снимки има само с част от стената .Пода не се вижда.Не съм в това жилище за да снимам пак.
Като го поръчах в баня стил ме питаха какъв монтаж искам и казаха:щипки ИЛИ лайсна.
Избрах първото и ме посъветваха за повече стабилност да поръчам и това рамо горе от паравана до стената. Те го наричат обтяжка.
Изглежда така :
https://www.google.bg/search?q=%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0 … -Hzpf0gj3G2ETM%3A
но при мен е върху праг.
Ето тук се вижда какво е обтяжка:
https://www.google.bg/search?q=%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0 … l2-Q8iabq76LuM%3A
Металното рамо горе което прихваща от стъклото до стената.Слагало се ако се случат вибрации да не се счупи.

# 95
  • софия
Обясни че трябвало да има лайсна на останалата част,на която няма да има параван, защото душ пространството и останалата част щели да са с различни наклони и щяло да има някакво разминаване на плочките и един вид с тази лайсна да се скрие.

За лайсната не го разбирам, но не съм специалист.
Параваните се закрепват за стената, пода със специални скоби, не със силикон.
http://www.keraglass.info/c/1/%D0%B4%D1%83%D1%88-%D0%BF%D0%B0%D1 … D0%B0%D0%BD%D0%B8

# 96
  • София
Нашият параван е монтиран с лайсна за пода и стената. При нас монтираха по следния начин: силикон върху плочките/лайсна (монтирана посредством видии в плочките) с жлеб (П образна) и в жлеба е поставено стълкото. И аз се притеснявах от силикона, но той е толкова тънко сложен, че въобще не личи. Също има рамо към стената. Монтирано е за безопасност, тъй като е доста голям и тежък самия параван.
А аз да попитам, когато параванът е монтиран посредством "щипки" за пода и реално има просвет между стъклото и плочките, не се ли стича през това място водата, която кондензира/пръска по паравана при къпане?

# 97

За лайсната не го разбирам, но не съм специалист.
Параваните се закрепват за стената, пода със специални скоби, не със силикон.
http://www.keraglass.info/c/1/%D0%B4%D1%83%D1%88-%D0%BF%D0%B0%D1 … D0%B0%D0%BD%D0%B8
И аз също не знам защо иска да слага такава лайсна, каза че е заради различните наклони на плочките и че щяло да има разминаване, което го разбрах че все едно ще има място без плочки и иска там да слага лайсна

# 98
  • Plovdiv
И при нас идва майстор (вече втори) и той ми предложи да си оставя два сифона - единия за поддушовото пространство, а другия да е в другия край на банята, т.е. под мивката. Майсторът ми обясни, че ако се сложи параван, точно на това място ще се срещат двата наклона и там трябва да има фуга. Няма как иначе там да се направи границата на наклоните към двата сифона. Или може би лайсна, за да се скрие това, че цялата плочка там ще е разрязана.

# 99
  • софия
Това е по-лесно - лайсна. По-майсторско е да се направят 2 нива.

# 100
Здравейте,
Кой магазин в София бихте ми препоръчали да отида да разгледам за баня, искам да има възможно най голямо разнообразие на място защото започваме да правим нашите бани в новия ни апартамент и нямам всеоще никаква идея и нищо не съм разглоеждала освен снимки във форума. според вас кой магазин е найдобре зареден и е най добре да се започне с него като за начало ?

Благодаря ви предварително

# 101
Погледни в тредните теми са дадени даже с отзиви.Повечето имат и интернет сайтове,та е много удобно за разглеждане.
Аз лично бях по-бюджетен вариант и се насочих към бани нео и баня стил,но ползвах зимните им разпродажби .Има магазини със страхотни неща,които на този етап само гледам.

# 102
  • In the shadows of my mind
Днес бяхме в Баня стил. В магазина им в Младост 4 имаше адски много хора и всички консултанти явно бяха претрупани. Не можахме нито да разгледаме спокойно, нито да стигнем до консултант. Изнервих се и отидохме до магазина им на бул. България - имаше няколко клиента и беше доста по-спокойно. Обсъдихме какво-що и платихме капаро за проект. Когато е готов ще споделя отзиви Simple Smile Проблемът ни е, че банята е изключително малка (малко над 2кв.м) и доста ще трябва да мислим как да съчетаем всичко, но да се надяваме, че ще стане.

# 103
И ние днес бяхме в Баня Стил на бул. България, много съм доволна от момичетата там, много са любезни.
Харесах си плочки Colours, какво мислите за тях, дали са хубави?
Също така харесахме душ Teka, но консултантката каза,  че ни препоръчва Kludi, какво ще ме посъветвате?

# 104
  • ГОре на черешата...
Явно в цялата верига Баня Стил консултантите са на ниво. Същото важи за магазина във Велико Търново - адмирации за обслужването там bouquet!
Ние взехме душ система Тека, имаме техен кухненски смесител и сме доволни.

Общи условия

Активация на акаунт