Банята - 25-та тема

• 124 848
  • 741
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia
Получих отговор от Атти на лични и безкрайно й благодаря!  Hug

# 31
  • ГОре на черешата...
Така, плочките и структурата платени, очакваме доставката Peace.
Я кажете, че ми хрумна - вентилаторите има възможност да се поставят и на тавана/последно решихме окачен с гипскартон, та ще има как/ - добре ли ще е така? Как се свързват към отдушника - с мека връзка като при кухненските аспиратори ли Rolling Eyes? Кое място е по-ефективно - на тавана или на стената директно в отдушника Rolling Eyes?

# 32
  • София
Някой слагал ли е такъв линеен сифон http://bg-maistor.com/banya/viega-advantix-vario-lineini-sifoni-za-banya ?
Действително ли е по-лесен за слагане от обикновените линейни сифони?

Слагал съм .По трудно се слага от другите.От горе е красиво но е труден за почистване.Да кажа,че почти е невъзможно вкарване на жило при евентуално запушване.

# 33
  • София
Момичета, имам въпрос, който не е за тема Баня точно, но реших да ви попитам - става въпрос за гранитогрес за холокухнята.
Размерите са му 30 на 60 и бяхме решили и си го представяхме нареден със застъпване наполовина, а сега майсторът вика да било на 1/3, защото се обирали луфтове от неравни плочки или нещо подобно като обяснение, а на нас не ни харесва особено така.
Чудим се да си настояваме ли или да го послушаме с компромис нашата представа. Иначе майсторът е много свестен.
Някой дали има опит с това?
Правилно ви е казал майстора.Наредете няколко плочки на сухо както вие искате.При дългите плочки обикновено краищата са по вдигнати ,а средата е вдлъбната .При застъпване на половина има вероятност да се спъвате на ръбовете на плочките.Но пак зависи от качеството на плочките.

# 34
  • София
Така, плочките и структурата платени, очакваме доставката Peace.
Я кажете, че ми хрумна - вентилаторите има възможност да се поставят и на тавана/последно решихме окачен с гипскартон, та ще има как/ - добре ли ще е така? Как се свързват към отдушника - с мека връзка като при кухненските аспиратори ли Rolling Eyes? Кое място е по-ефективно - на тавана или на стената директно в отдушника Rolling Eyes?
  На стената .Колкото по къс път толкова по-добре ще работи.

# 35
  • ГОре на черешата...
 bouquet
И аз така си помислих, но компетентното мнение си е друго Peace!

# 36
Да споделя мнение.Ако не сте сигурни и не познавате майстора,задължително трябва да сте вкъщи през ремонта.Моят всеки ден прави и  преправя неща които не са му в практиката, по начин по който аз искам и не ми се мисли,какъв щеше резултата ако не си бях у дома.И другото което ми прави впечатление,трябва да знаете повече от него(теоретически),за да осъществявате контрол и да стават нещата според нуждите и желанията ви.Добре че има Интернет!!!!

# 37
  • софия
Нашият майстор е златен. Ходехме веднъж в седмицата, но няма нещо, за което копче да му кажа. Ревизионният отвор не личи къде е, само по липсата на фуги можеш да го забележиш. Дори и за цвят на фугите не ме е занимавал. Плочките ни са супер тежък релефен гранитогрес. Искам малко да монтираме санитария, врати и ще снимам.

# 38
За освежаване на банята на майка ми се колебаем между "дизайнерско" огледало произв.в Бълагрия и китайките огледала по хипермаркетите.
Разликата в цената не е голяма.

Бг огледало по размери:
http://glass-studio.bg/cat/ogledala/

Ей това: Огледало Ивон

Готово китайско:
http://marmag.bg/produkti/baniya-aksesoari-za-baniya/ogledala/og … -s-led-50-70-1794

Гледам има екстри, но леко е дървено наживо:

Управление: "TOUCH SCREEN"

- часовник

- индикатор за температура

- система против замъгляване

И двете ги дават с гаранция, но на бензиностанции съм виждала как се олющват дори без влага  Thinking

# 39
  • варна
Момичета, моята баня е готова, но днес след първото почистване ми възникна един "проблем". На този вид/модел http://www.interceramicbg.com/interceramic/bg/catalog/category23 … 4b2ef28b2b518f6f6 какви ароматизатори слагате Thinking По принцип ползвам Бреф с четирите топчета, но уви не се закрепя....има ли някакви специални за този тип ?

# 40
  • София
Кошнички мразя и не слагам никога. Ползвам от тези.

# 41
  • варна
Кошнички мразя и не слагам никога. Ползвам от тези.
Да сетих се за тях... но при единствения път когато купих от тях установих, че не са за нас... при ползване на wc четката изчезват Laughing Но сега се сещам, че мога да пробвам да го лепя в самия улей Thinking

# 42
  • На черешата
Момичета, моята баня е готова, но днес след първото почистване ми възникна един "проблем". На този вид/модел http://www.interceramicbg.com/interceramic/bg/catalog/category23 … 4b2ef28b2b518f6f6 какви ароматизатори слагате Thinking По принцип ползвам Бреф с четирите топчета, но уви не се закрепя....има ли някакви специални за този тип ?

Аз ползвам таблетки, които се слагат в казанчето.  Peace

# 43
Здравейте!
Необходимо ми е мнение относно полимермраморните мивки на Викард. В един маагазин я харесах на външен вид, но при вглеждане забелязах, че има леки надрасквания, докато по керамичните няма такива. И сега съм в чуденка дали въпросните надрасквания с времето биха станали по-грозни или е излишно такова вглеждане. Алтернатива за същата визия с керамична не намирам. Ако някой има впечатления, моля да сподели!

# 44
  • софия
Здравейте!
Необходимо ми е мнение относно полимермраморните мивки на Викард. В един маагазин я харесах на външен вид, но при вглеждане забелязах, че има леки надрасквания, докато по керамичните няма такива. И сега съм в чуденка дали въпросните надрасквания с времето биха станали по-грозни или е излишно такова вглеждане. Алтернатива за същата визия с керамична не намирам. Ако някой има впечатления, моля да сподели!
Нямам лични впечатления. Бях харесала в Икеа от полимермрамор, но това ме отказа:
Цитат
Инструкции за поддръжка
Ако се налага почистване, забършете с мека кърпа, напоена във вода и мек измиващ препарат или сапун, без абразивни частици. Не използвайте абразивни препарати, домакинска тел, твърди или остри инструменти, които могат да надраскат повърхността на мивката.
....
Мивката не трябва да влиза в контакт с амоняк, киселина, силни почистващи препарати, боя за коса или хлор.

Общи условия

Активация на акаунт