Ноемврийчe малко хапва вече от лъжичка (тема 2)

• 55 173
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Здравейте!
Започнах да захранвам малката, но е трагично. Четвърти ден е а още яде по лъжичка две и всичко избутва навън с езичето. Започнах със сладък картоф, но не проявява голям интерес.
Вече сяда стабилно и се заиграва повече с играчките си. Утре ще вземам урина с колектор, дано ми се получи.
През цялото време се дере много сериозно, независимо колко често и режа ноктите. И току що изрязани пак е надрана, как го прави не знам. Не обича да и ги режа и е голяма борба. Леко спи през деня и ги режа в будно състояние.
Пълзи само назад и в кръг засега.
И аз ще я водя в клиника Здраве на Ами буе за преглед при нефролог, работят по ЗК.

# 181
Охх и ние се захранваме пети ден и голяма драма..бута, плюе, бръмчи..днес въведох картоф, но беше мешан с тиква и АМ и пак плю. Момичета и вашите ли бебоци трудно ядяха в началото?

# 182
Моята кифла за сега всичко ми е яла, без да протестира. Дано така и да си остане. Може би твоето бебче не е готово още. Знам ли.

# 183
Леле, Марги! Пиши как е очето като ви видят. Моята буба не се дере чак така.

Теичка, тя твоата мома много жилава! Щом вече и седнала се задържа. Браво на вея! И честита половин годинка на Ели! Запомнила съм, че сте точно преди нас.

Фифи, моята беба си аде всичко. Понякота не е на кеф и ни иска де, но по-рядко. То ние утре правим два месеца от захранването. Имай търпение, Фифи. Следвай детето, то ще ти покаже какво харесва.

Днес бебка се заигра с едно бебче - поприказваха си и си пипнаха ръчичкити. Толкова бяха сладки! Да ги изядеш! Бебка за пръв път проявява интерес към някое бебе всъщност.

# 184
  • Варна
Добре сме, предписаха ни капки. Лекарката каза да считам това одраскване за одраскване по кожата все едно. Но я щракнаха на някакъв апарат за диоптър и казаха, че е далекогледа, което е нормално, но е над нормата за възрастта й. Препоръча преглед на годинката с разширяване на зениците.
Въвела съм сладък картоф, морков, тиквичка и пащърнак. Да дам ли броколи? Срещнах на едно място, че не е подходящо newsm78

# 185
Радвам се, че е добре сладурчето!
Броколито не е подходящо за възрастта или за сред първите храни?

# 186
Аз захранвам от 2 седмици. Правих домашно пюре първо сладък картоф няколко дни, продължих със морков смесен със сладък картоф, но си беше мъка. Мръщи се, плюе, бръмчи, прави физиономии, напъни за гадене...като станеше време за пюре...ми се разваляше настроението. Първо пробвах да го разреждам само с вода, не и хареса, викам си ще пробвам с адаптирано - същия резултат, пробвах и с кърма...няма промяна. Накрая реших да взема готово Био тиква, така и така аз не ям тиква и нямаше какво да я правя цяла, голяма и пък да пробвам моите пюрета ли не иска или отказва просто друго освен млякото... Еми доста повече хапна от купеното, пак не яде с удоволствие, глези се, прави физиономии, но повече яде от колкото от домашните. Та смятам след като приключим с тиквата да пробвам домашен картоф, аз да правя пюрето. И после може би ще продължим с купено на Хип видях, че има тиквичка и картоф, докато станат домашните тиквички от градината на баба, тогава ще правя миксове аз.

# 187
  • Варна
Радвам се, че е добре сладурчето!
Броколито не е подходящо за възрастта или за сред първите храни?
Даже не мога да го намеря, пишеше че не е подходящо за първа храна. На много места пишат, че може картоф, но на други, че той в същност е тежък. Май всеки сам решава как да процедира. Аз мисля да дам броколи, за карфиол се замислям, но по-скоро не.
При нас също захранването е с променлив успех. Някои дни яде повече, други само по 2-3 лъжички.

# 188
И аз утре започвам с броколите, и нямам търпение след 3 дни да започна с кашите ☺

# 189
Добро утро!
 Дадох сладък картоф и го хареса много. Вчера обикалях магазините и търсих зеленчуци за пюрета, но нищо не харесах. Искам да си  ги правя аз, но с този успех, дето ги купувам...не знам.
 С акането нещата явно вече ще са по-на рядко. Няма да е всеки ден, но поне сама се справя, без да е необходимо да й помагам. Единствено, ако я усетя я хващам над леген и там си върши работата.
 Научила се е каквото хване да го утря където намери и е една малка лудница. ММ се бъзика, че ще и дава чука за пържолите.  Crazy
 А по принцип разните сокчета от кога се дават? Пише, че са от 4+, но не съм давала. Онзи ден взехме столче за хранене, но още не може да седи сама и ще отложим ползването. Отлично се справяме на шезлонга.

# 190
Привет, мами! Ние вчера правихме задължителните изследвания за 6 месеца. Всичко му е супер на Гого и резултатите и ехографа.
Яде си месни пюрета с голям кеф. Гледам как започва да заформя по- големи бузки.
Не спира да рита, да иска нещо да държи и да го хвърля след това, после пак го иска.
Определено могат да манипулират и го правят съвсем съзнателно - когато е при баба му си играе сам в кошарката за игра или си седи кротко в момента в който види мен или баща му и започва да хънка, подава ръцете да го вземиш. Та порасват си ни вече дечицата и знаят при кой какъв номер ще мини.
Това е от нас, хубав ден на всички и много целувки!

# 191
Слънчогледке, рано е за сокчета май. Аз мисля да не давам купешки сокчета, а направо домашни. Но първо да влезем поне в осмия месец.

Броколи и аз мисля да дам скоро.
Утре сме на ваксина и изследвания.

Вчера пробвах тоя колектор, ама се беше разлепил и нищо не стана. Днес ще пробвам по друг начин. Ама май накрая с памук ще взема урината. Той си е стерилен все пак, а и ще е много по-лесно. Сестра ми каза, че тя така е взела. По-стресиращо ми е взимането на кръв, а също и ваксината. Страхотно е, че следвака е чак на една година.

Естлар нещо се загуби.

# 192
Момичета, тъй като от днес започвам да приготвям сама пюретата, съм доволна, че бебка изяде всичко с голяма охота. Мисля, че й хареса много, защото отваряше непрекъснато устата Simple Smile)) Да попитам за плодовите пюрета - ябълка, круша, банан пак ли на пара ги готвите и колко давате от тях като количество за следобедно хранене?

# 193
Здравейте и от мен. Записвам се да следя за захранванито, че ми е на дневен ред. Моята шушлечка на 6-ти направи 6 месеца. Захраних я още на 5 и половина, мога да кажа доста успешно. Проблемът сега е, че по празниците изкарахме един вирус, стигнахме и до антибиотик. Вече е здрава и го спряхме, но получи растроиство, давам смекта,по съвет на педи. Много ми е чудно през деня от предиобед и докъм 18ч. ака на всяко хранене. Въпреки че и нощта се кърмим, не ака тогава. Дали още е от антибиотика, последно го давах в неделя, или е нормално да си ака така. Тези дни й давам да яде само картоф уж да я позатегне. Да се притеснявам ли, незнам.

# 194
Амая, аз ги варя, но и на пара може. А банана го давам суров, но първо го бланширах.

Шушлечка, добре дошла! Ако има разтройство малката, можеш да даваш наистина затягащи продукти. И моята буба много често ака като се нахрани, но не е разтройство. Най-добре е да се консултираш к лекар разбира се. Ако разстройството е почнало със антибиотика, е възможно да е от него. Но това винаги може да е и реакция към храна. Варианти много, затова лекар.

Момичета, колко от вас вече минаха на АМ 2-ка? Ние минахме от вчера, но май и това мряко не я засища хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт